Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпроси за EOS-M
Автор: axlastro   
Дата:   29-11-13 22:16

Както вече споменах в предишните две теми , се отказах от идеята за mirrorless като основна камера, но понеже в полезрението ми попадна EOS-M се замислих дали да не си взема EOS-M и D600, като идеята ми е да ползвам обективи и на двата апарата, ако разбира се ми допадне EOS-M

Като цяло ще се ползва за бързи снимки вкъщи и най-вече при излизане навън.

Въпросите ми са към ползвателите на EOS-M :

1. Как се "разбира" с нормалните Канонски обективи - в смисъл трябва ли да са STM за да фокусират добре или работи добре и с останалите

2. Снимането без визьор ще бъде ли голяма пречка, или всичко зависи от ЗПУ?

3. Наистина ли 22/2 е толкова добър обектив?

4. Някакви други подводни камъни, за които трябва да знам?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси за EOS-M
Автор: dekov   
Дата:   29-11-13 22:27

Какво е ЗПУ ?

Автор: victory13   
Дата:   29-11-13 22:31

пиши на Нончо /realnoncho/... предполагам и той ще пише ако види темата...
д600 сигурно е неволна грешка...

Дата:   29-11-13 23:19

Нещо набързо писах. Извинявам се - ЗАУ имах предвид, т.е. снимащия.

А онова другото с мястото на D-то Канон и Никон са го измислили за да може професионалистите да надушват новаци като мен :)

Автор: slavoart   
Дата:   29-11-13 23:46

Перфектна машинка! По нищо не отстъпва на 3 цифрените канони. Да, липсва ми визьора, но много бързо се свиква с тъч скрийна. С адаптер няма проблем във фокуса с обективи които не са СТМ. Пробвал съм го с доста безмоторни канонски и хваща фокуса без проблем. НО.....задължителен упгрейд на фърм до версия 2.0.2. Там нещата са различни в положителна насока [smilie24] Утре ако желаеш ще ти пусна снимки с 22/2 и 50/1,8. Поздрави!

Дата:   30-11-13 00:28

Пускай. 50/1.8 е именно другия обектив, който мисля да закупя!

Дата:   30-11-13 00:33

А още нещо - преходника за стандартни EF-S обективи колко горе-долу се харчи, ако не е тайна?

Този ще работи ли или е менте?
http://www.ebay.co.uk/itm/Electronic-AF-Auto-Focus-Adapter-Ring-For-Canon-EF-lens-to-EOS-M-EF-M-Body-DC418-/251364314781?pt=UK_Photography_CameraLenses_Lens_caps_hoods_adaptors_ET&hash=item3a867b0e9d

Друго - какви филтри ползва въпросното чудо и лесно/евтино намират ли се (най-вече ND, Gradient и UV)

Публикацията е редактирана (30-11-13 00:35)

Дата:   30-11-13 10:56

Ето този портрет е правен с 22/2. Директен jpg от апарата, без обработка:
http://i.imgur.com/1uz8bHh.jpg

А този е с 50/1,8, без обработка, директно от апарата:

http://i.imgur.com/tl8XImo.jpg

Автор: realnoncho   
Дата:   30-11-13 11:08

Видях ЛС от автора първо, копирам и тук отговора, ако друг се интересува.

1. Няма проблем(аз съм с неоригинален преходник даже) работи нормално автофокуса с Canon 100 2.0 USM, 200 2.8L USM и Canon 40 2.8 STM. Фокуса не е толкова бърз като на огледалния обаче.

2. За мен на такава малка камера не и трябва визьор, при определени ситуации е малко неудобно, но в общия случай няма проблем. Освен това снимането с посочване на автофокусна точка на екрана е много удобно.

3. ДА! Една от причините да си взема М - няма такъв малък, светъл, добър и евтин обектив за който да се сещам. Удобно се събира с апарата в джоба на яке. Дори бокето му е приятно. Ето една снимка от тези дни като си слизах от колата - http://www.nonchoiliev.com/wp-content/uploads/2013/11/snow1.jpg

4. Ами само автофокуса не е от най-бързите, другото ми харесва и се надявам скоро да пуснат повече обективи за М, защото досегашните са много добри(смятам скоро да си взема 11-22 IS). Батерията не е много голяма, аз съм поръчал и чакам допълнителни 2 неоригинални.

Цената не е лоша, аз си взех отделно 22 2.0 от чужбина и ми излезе около 200лв. Доста хора си взеха от щатите като имаше промоция по 300$ в щатите и сега някои ги продават.

Автор: boubby75   
Дата:   30-11-13 11:15

realnoncho ако може постни една снимка 100 ф2

Дата:   30-11-13 11:34

Я кажете за тия "горещи" пиксели - има ли начин да се оправят и как / колко струва. Предполагам снимка с капачката и една преекспонирана да стане бял фона ще са достатъчни да забележа такива.

Автор: victory13   
Дата:   30-11-13 11:37

просто не си го причинявай... сам в къщи...

Дата:   30-11-13 16:38

boubby75,

Ето от този концерт всички (мисля, че бях заковал на 2.8):
http://www.nonchoiliev.com/blog/647

И малко пресни зимни (F2-F4, първата е с 22/2):
http://www.nonchoiliev.com/blog/714

Дата:   30-11-13 17:31

Да се похваля - взех си апаратчето и сега разглеждам настройките, но като цяло съм впечатлен от качеството на изработката и интуитивната работа с екрана, а 22/2 е направо върха. Сега остава да се науча да снимам...

Сега остава да купя "по-сериозната" техника, но за това в другата тема.

Един бърз въпрос - не разбрах, тези адаптери, които се продават в E-bay стават ли или не работят по същия начин като оригиналния?

И още нещо - препоръчайте компактна и евтина светкавица, която мога да отразявам в тавана. Предполагам, че Олимпус-ката светкавица няма да работи с Канон

Публикацията е редактирана (30-11-13 17:37)

Дата:   30-11-13 18:38

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&product=12270&show=additional

Автор: z_l_a_t_o   
Дата:   30-11-13 18:49

Всички ли обективи Canon стават за Canon EOS 1100D

Дата:   30-11-13 18:53

АЗ имам такъв но искам да си взема но се опитвам като всички да ми излезе малко по евтино но и не знам как да го подбера
Мога ли да ви помоля да ме посъветвате нещо в тази сфера

Дата:   30-11-13 18:57

всички на които има надпис EF и EF-S.

Дата:   30-11-13 19:16

Аз гледах в базара в този сайт и видях нещо което привлече вниманието ми Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM
Какво мислите за този обектив

Дата:   01-12-13 23:32

Мисля да си взема преходник за. Eos-m. Да пробвам ли с китайските в E-bay или да си взема един за ръчнофокусни? Ако да - на какъв байонет препоръчвате, от гледна точка за евтини експериментални стъкла?

http://www.ebay.com/itm/Meike-Electronic-Auto-Focus-adapter-for-Canon-EOS-EF-S-lens-to-EOS-M-EF-M-camera-/151091992115?pt=US_Lens_Adapters_Mounts_Tubes&hash=item232dc8d633

Този по принцип става ли или да не се занимавам и да си купя оригиналния ?

Публикацията е редактирана (01-12-13 23:43)

Дата:   02-12-13 09:19

Не се занимавай с глупости :) Купувай оригиналния. иначе ще даваш два пъти пари, както за него, така и за китайче. [smilie24]

Автор: kvakioh   
Дата:   02-12-13 09:26

Оригиналния само, другите са догадки, тестчета и експерименти.

Дата:   02-12-13 09:29

slavoart, kvakioh,

Говорите глупости, преходника е достатъчно прост за да няма проблеми дори и с китайските аналози, аз имам такъв Viltrox и като изработка и като работа нямам забележки. Цената му беше около 40$, не виждам за какво трябва да платя тройно за оригинален.

z_l_a_t_o,

Не си по темата, не си и в час - обективите от DSLR не стават директно за М, трябва преходник който обсъждаме, а този 100-300 е стар и не особено добър обектив.

Публикацията е редактирана (02-12-13 09:29)

Дата:   03-01-14 19:14

Може ли да споделите някои хитрини, които ползвате на тази машинка.
Засега от прочетеното в нета съм си нагласил картината с sharpness 0 и saturation -2. Снимам в RAW. Чудя се дали да не изключа вградената компенсация за винетиране и аберации. Някакви други съвети?

Дата:   03-01-14 19:54

Пуснал съм си живата хистограма на дисплея, сложил съм един от къстъм бутоните да е за ISO и съм изключил възможността да снима без памет и лампата за фокус асистент. Вградените компенсации са ми включени с изключение на Highlight Tone Priority. Не съм пипал картината, това ако трябва се пипа после в RAW.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: