Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за студийно осветление ProFoto
Автор: kadar   
Дата:   01-12-13 16:28

Моля реални ползватели на ProFoto за мнение !

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за студийно осветление ProFoto
Автор: Murnau   
Дата:   01-12-13 16:33

За какво по-точно?

Работил съм почти само с Профото няколко години, накратко, страхотен материал, но леко капризен. Иначе много умни решения понякога за аксесоарите и хубава светлина.

Проблеми с цветната температура понякога и проблеми с PocketWizard.

Автор: Shama   
Дата:   01-12-13 17:21

Много добро!

Автор: tuizzl   
Дата:   01-12-13 18:49

Много добри само, че след Elinchrom :)

Автор: kadar   
Дата:   02-12-13 18:37

След тях са така ли викаш ?

Автор: DD5   
Дата:   02-12-13 18:52

Аз съм фен на Брон[smile]
Йонко, извинявай за спама...[smile]

Дата:   02-12-13 20:11

kadar ,
кажи какво конкретно те интересува или поне, кои модели гледаш за да може да се даде адекватно мнение.

Profoto и Broncolor са сред най-добрите марки студийно осветление. Elinchrom се води една стъпка след тях ... но дали има значение ... не мисля.
Аз лично никога не съм имал проблеми с цветната температура и PocketWizard и да ти кажа , Murnau мисля, че е първия от който чувам че има такъв проблем .

Ползвам система с генератор и глави на Profoto От 6-7 год. и за около 450 000 кадъра имам сменена една fashtube-a и 2 моделиращи лампи (по моя вина на 3-те неща). Имам сесии с по над 2000 кадъра за 6-7 часа , няма прегряване , няма празен кадър. Нямам паднали копчета, дръжки и т.н. а ги ползвам ежедневно.

Има само един минус - цената .

Дата:   03-12-13 03:21

Проблемите, за които говоря са свързани с Acute серията и D4 генератори.
Ползвал съм 10на от двата модела , на всеки един при вертикални кадри имам серии от 20 кадъра без PocketWizard (пробвани са поне 5 комплекта) да синхронизира.
Не се случваше суперчесто за щастие, но по време на сесия беше супер шит. С Бронколор съм нямал нито един проблем, но съм работил много по-малко с тях. Викал съм техници на Профото, ахах, казаха ми да обърна на 90 градуса генераторите в крайна сметка. Беше по-рядко като проблем, но продължаваше да си го има...

С цветната температура съм имал проблеми в серии от 500 снимки примерно, но това е нормално за каквито е да светкавици от този клас мисля. Не познавам про7 серията.

Иначе, да , аз изобщо не съм сменял flashtube освен като съм бутал 1-2 на земята...

За прегряването не е точно така, но пак казвам, че ми се е случвало с D4 и Acute.

Дата:   03-12-13 08:12

Murnau , много странно е това с PW-тите , но щом казваш .

Прегряването също не съм имал, а точно Acute модела и то малкия съм го натоварвал много (3-те глави на 1/2 или макс от мощността).

Публикацията е редактирана (03-12-13 10:29)

Автор: borissov   
Дата:   03-12-13 16:58

kadar, за кои модели става дума? Ползвал съм често 7б, б2, б3, 8а, няколко пъти б4. За преносими генератори - новият на Брон е МНОГО по-добър, лек и евтин от б4 на профото, няма място за сравнение. Ето едно интересно видео по въпроса: http://www.youtube.com/watch?v=F4FT8wGgDl4
, моите впечатления се припокриват напълно. И с двете марки не съм имал проблеми с покет уизърдите. На профотото му изпада батерията ако го друснеш по-рязко, тежи двойно, струва доста повече, по-маломощно е. Елинхром съм ползвал малко, но няма място за сравнение с горните. От по-евтините алтернативи Хензел е най-читавото.
За студийни - по-малка е разликата, но пак Брон води като реална скорост на импулса, цветна температура и функции. (говоря за Скоро и 8а, другите не съм ги ползвал). Цени - подобни. Сравнение в нета - бол.
Моят съвет е - ако взимаш нови неща в този ценови клас - Брон (това правя в момента и аз). Ако си попаднал на добра далавера за Профото втора ръка - взимай, ще върши идеална работа също.

[thankyou]

Автор: photostoykov   
Дата:   03-12-13 17:31

Простете ми вмешателството, но искам да използвам темата на Йонко за висок клас осветление и да помоля за мнение за т.нар. "хибридни" генератори, които работят навън на батерии, а в студиото на захранване от мрежата.
Като първо приближение визирам Profoto B3/B4.

Публикацията е редактирана (03-12-13 17:38)

Автор: s_l   
Дата:   04-12-13 10:02

Стана ми интересно, от къде ги купувате тези Бронколори и Профото - та?

Дата:   04-12-13 10:38

Брон за България го внася АРЕКС/Ангел Пенчев/, Профото - Динафос предлага .

Дата:   04-12-13 11:27

Честно казано , не знам някой да си е купил Profoto в България.

Публикацията е редактирана (04-12-13 15:30)

Дата:   04-12-13 11:55

Аз съм ги ползвал в чужбина.

Дата:   04-12-13 12:15

За Брон разлика в цената от България и чужбина няма-напротив, мисля че е по-изгодно от тук да се купи

http://www.bhphotovideo.com/c/product/905743-REG/Broncolor_b_31_026_07_Move_1200_L_Battery.html

в България цената е 10 000 лв[smile]

Дата:   04-12-13 13:14

А как стои въпросът със сервиза на тези две марки?

Публикацията е редактирана (04-12-13 13:25)

Дата:   04-12-13 16:11

Profoto нямат сервиз в България. Магазинът, който ги "предлага" в България (но с поръчка, защото нямат налични) са на цени , които са меко казано странни при положение, че пак ще ги чакам и пак няма да имам сервиз. Разликата с UK на един моноблок е колкото двупосочен билет София-Лондон и то не low cost.

Дата:   04-12-13 18:17

С голяма доза увереност мога да кажа, че за Брон също няма сервиз тук. Цените наистина са малко по-добри от щатските или поне от B&H. Ако човек пътува често в чужбина проблема със сервиза може би не е толкова драматичен, но заслужава да се вземе под внимание.
Също мога да кажа от практиката си, че високият клас осветление (и въобще неща) не означава "Trouble Free". Нещата днес изглежда са променени икономически, а съответно и инженерно.
Ако @kadar, разкаже малко повече за нуждите си - има смисъл да се споделя мнение. Гамата на прозводителите в този клас е достатъчно широка за и обезмисля говоренето по принцип.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »