Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коледни намаления за Никон
Автор: Ascelia   
Дата:   22-11-13 10:20

Здравейте,

Нов съм във форума, както и във фотографията. След дълги размишления, реших да сменя сегашния ми Канон с по-нов модел/по-висок клас Никон (D7100/D7000).
Тъй като до момента живеех в малкия ми "канонски свят" и не се интересувах много какво става извън него, не знам дали Никон правят намелиния, както Канон имат навик (като например премиите, които в момента има).
От тук и въпросът ми, знае ли някой от по-опитните и дългогодишни фотографи дали Никон правят коледни намаления на апарати и обективи? Имате ли представа в какъв порядък са?

Отговори на това съобщение
 Re: Коледни намаления за Никон
Автор: pstoev   
Дата:   22-11-13 10:28

ще се получи доста интересна тема [smile]
Коледните намаления в Бълария са повече от магазина, не от вносителя. В този смисъл са малки [smile] и предимно подаръци-филтри, поч. кърпички и т.н.

Публикацията е редактирана (22-11-13 10:35)

Автор: emo1   
Дата:   22-11-13 10:40

Сега ще се яви някой да предложи Сони и става интересно.
По темата, има намаления не много различни от тези на техника Канон.
Следи и сайта на е-mag, от време на време има доста изгодни предложения.

Публикацията е редактирана (22-11-13 10:52)

Автор: Нели   
Дата:   22-11-13 11:07

Да, минали години е имало кеш бек и на никон.

Автор: sohk   
Дата:   22-11-13 11:12

e-mag ... [smilie23]
Няма ръководство на български. Гаранцията им е фиктивна и понеже са румънска фирма, ЗЗП не важи за тях и КЗП не може да направи нищо по въпроса.
Промоциите им са малко фиктивни ...

А по темата ... предишни години е имало кеш бек и на Nikon.

Автор: w3q_y2y   
Дата:   22-11-13 11:12

Ммм Канон имат така наречения 'кешбек'. Никон не съм купувал, но мисля и те имаха същата политика наравно с Канон. Отделно всеки магазин предлага различни оферти или с малки намаления или допълнителни аксесоарчета... както вече някой спомена по-горе. Зависи си от магазина.
Сони имат намаления и промоции целогодишно - обикновенно с излизането на нов модел, стария поевтинява (макар че не всички магазини у нас следват тази поитика). За по коледните празници съм виждал само малки псевдо-празнични намаления и 'коледни' комплекти с безплатни аксесоари, но то май това се среща почти за всички марки.
Самсунг вече за втора година стартират по това време промоцията си за 'безплатен' таблет към всяка безогледалка. Тази година е ГалаксиТаб3, миналата дсаваха 2-ки. Тааа това им се превръща в 'Коледна' традиция май..
Техномаркет и Технополис имат стандартните малки намаления, но там имат май само ентри-левъл апарати. Ако не се лъжа Маркета също дава 'кешбек' от Канон.. нооо както казах нямат избор.
;)

Дата:   22-11-13 11:20

Благодаря на всички за бързите отговори :)

Автор: emo99   
Дата:   22-11-13 11:33

Моето скромно мнение е да не взимаш НИКОН. Има достатъчно теми във ФФ, в които се дискутират проблемите на тази марка( тела, обективи и неадекватен сервиз), но парите са си твои.

Автор: simon4o_bg   
Дата:   22-11-13 11:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kvakioh   
Дата:   22-11-13 11:40

Aко светът на Канон е "малък", значи и Никонския, този на Сони, на Пентакс, на Phase ONE, Hasselblad и други марки ще са дори в известна степен още по-малки или мъъъъничко по-големи...
Личното ми предположение е, че авторката на темата има трицифрен Канон с китов обектив или максимум още 1 обектив към китовия...Което наистина е малък Канонски свят.
Иначе, за намаления, може и да има за Никон, но 100-200лв да са максимум. Понеже сега наизлязоха 5300, преди 5-6 месеца 7100, според мен ще има някакви промоции примерно за 5200 и 7000. Остава само да чакате.

Автор: sohk   
Дата:   22-11-13 11:41

emo99 ... Така като почне да се генерализира ми е любимо. Проблемите, в повечето случай, са в на хората главата, не в техниката ...

Публикацията е редактирана (22-11-13 11:43)

Дата:   22-11-13 11:45

А да, ако ти се занимава има и другата опция - от чужбина.
Намаленията в България се правят по подобие на САЩ. Всъщност обаче нямат нищо общо - у нас е по-скоро, колкото да се отбие номера.
Сега към края на месеца (то вече даже са започнали с офертите онлайн) ще се проведе Черния Петък в САЩ и ако имаш някой познат там, нерви и време можеш да се възползваш.
[smilie24]

Дата:   22-11-13 11:49

w3q_y2y, интересувал (не, не съм жена :p ) съм се от възможностите да закупя от САЩ, но както каза, логистиката е малко сложна, така че отпадна този вариант.

Автор: emo99   
Дата:   22-11-13 11:55

sohk - имам горчив опит от работата на дилърите и сервиза и на НИКОН. Мои познати също.

Дата:   22-11-13 12:01

Ок, може би съм се заблудил за пола на автора на темата.
Най ми е интересно какво значи "малък канонски свят".
Но както и да е.

Дата:   22-11-13 12:42

Ascelia, то и аз съм на този принцип. Много занимавка е, а и в повечето случай го има минуса със сервиза и гаранцията. Ноо все пак си е валидна опция де, за хората готови да направят компромис другаде. [smilie3]
Виж и по Европа. Нещата стоят малко по-лесно, пък и има читави намаления тук и там..
Ако се интересуваш виж този сайт. Избери Европа и марката и ако нещо ти хване окото проучвай как стоят нещата...

п.п. Не бях аз, с предположението за пола. ;)

Автор: Seifi   
Дата:   22-11-13 12:44

Смейте се на Сони аз пак си купих 6 обектива Минолта за 320€

[cool] [cool] [cool] [beer]

Дата:   22-11-13 12:51

Никой на нищо не се смее, но е смешно и леко жалко дори как винаги когато има нещо свързано с Канон и Никон, винаги има тотално 10000% безмислено навлизане на Сонибойз и фенчета...[smilie9]
Аз пък си взех 100D Канон нов за 300 евро, гоооляма далавера.
Това, че някой е ударил ебей или някакъв си магазин онлайн или магазинче втора употреба в Шри Ланка, никой не го грее, а помощта и приноса към темата е с отрицателен знак дори.
Авторът на темата да каже какво има от Канон, какво иска от Никон и с колко средства разполага. Това, че иска тяло Никон предполага и обектив/и към него задължително.

Дата:   22-11-13 13:18

Би загряло всеки Сони фен който не живее в България и знае къде да търси.

А тялото е само марка , добрите обективи са еднакво скъпи нови, другото си е заяждане.

Миналата седмица помогнах на приятел да си вземе Никон понеже достатъчо зомбиран и нямше смисъл от убеждаване за друго.

[smilie18]

Автор: zarimale   
Дата:   22-11-13 13:21

Да бе, преди няколко години темите бяха само Никон или Канон.... Напоследък обаче какво става?!? Сонита, Олита, Пентаксове, Панасоници... спрете се бре [smilie21]

Дата:   22-11-13 13:22

Ми отворете тема за хвалби и далавери за Сони тогава, ще има голям успех...Пък явно щото се хФалите ей така където падне, може на далавера да го препродадете тия 6 обектива за 350 евро на автора на темата, да си има?
Има достатъчно оферти и от чужбина, примерно amazon.co.uk има отворена преди седмица секция за разни електроники с нарушена опаковка и доста по-ниски цени за единични бройки.
Според мен в БГ, я направят 100-200лв намаление за Никоните с китаци, по-старите, я не. Иначе, добра насока от автора на темата за по-високия клас апарати.

Публикацията е редактирана (22-11-13 13:30)

Дата:   22-11-13 14:06

Споко имаме си цял Форум за Сони [beer]

Дата:   22-11-13 14:10

Ми изхвърляйте си хвалебствията и върховите финансови постижения там...или пък понеже се прескачате там и е "пренаселено" и всеки ден и час някои купуват, продават обективи, тела за стотонки, печелят яката, може би тук в която и да е тема, както дойде и падне, да си кажем личната далаверка. Отново се показва, че няма тотално смисъл от личната новина, че сте си купили на далавера за 320евро обективи. Едва ли ще има и 0.00000001% смисъл за автора на темата и още по-малко за прочелите мненията.

Публикацията е редактирана (22-11-13 14:14)

Дата:   22-11-13 14:24

Човек да не би жена ти да има Сони , каква тая омраза, да не би фамилията ва ви е Сидеров?

[smilie18]

Дата:   22-11-13 14:31

Не е омраза, няма как да изпитвам такова нещо към който и да е тук, ами чисто любопитство, защо при питане за Никон и Канон, какъв е смисъла в това да се напише: Ми аз си взех вчера обективи за Сони за 320евра??? Ще ги подарите на автора на темата ли, ще му ги продадете ли, карате го да си купи Сони ли, тотално безмислено и безполезно мнение.
Аз си купих преди малко синтезатор за 500 евро, напълно в духа на спамерството/троленето...
Имам и Сони, да, плочки Некс 3 и 5...с обективи. Но никакаъв смисъл няма в това към темата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »