Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какво мислите за този преносим HDD на Тошиба?
Автор: metodiev_martin   
Дата:   02-10-13 01:19

TOSHIBA STORE BASICS 2.5" 750GB USB 3.0
Понеже ми писна да се занимавам нон стоп с прехвърляне на файлове по флашки, карти памет, DVD-та, непрекъснато да пресявам кое ми трябва, кое ще ми потрябва, кое няма да ми трябва, реших да си взема преносим твърд диск.
Гледам че цената на този е много добра, USB 3.0, 750GB
Много хора плюят Тошиба лаптопи, твърди дискове и телевизори и затова реших да се допитам до вашето мнение.
Имате ли някакви наблюдения над въпросните твърди дискове на тошиба?

Отговори на това съобщение
 Re: Какво мислите за този преносим HDD на Тошиба?
Автор: nyamago   
Дата:   02-10-13 02:51

Малко късно вземаш такова решение, но по-добре късно отколкото никога [smile]

Toshiba са в голямата тройка производители, които оцеляха през годините и продължават да доминират - другите са Seagate и Wsetsrn Digital (WD). Част от останалите не си правят сами дисковете, а ги вземат ОЕМ и само ги окомплектоват и си лепват марката отгоре.

С всяка от горните 3 марки няма да сбъркаш като качество, следователно можеш да избираш измежду тях по цена. При равни други условия те съветвам да избереш по-голям капацитет - 750GB в днешно време почва да звучи лековато и няма да усетиш как ще се напълни.

Е, 3 години не са малко - толкова отне на моя 1TB WD Passport да се напълни. Не само със снимки, разбира се, аз дигитализирам доста музикални албуми в некомпресиран вид и го ползвам също за back-up на делови документи. Но като цяло повече се учудвам, че издържа на якото ритане (много пътувам по работа) отколкото на бързото запълване. То си е очакван ефект на експоненциалните закони за нарастване на информацията [smilie5]

На слука!

Автор: localhost   
Дата:   02-10-13 02:54

metodiev: вземи си 2 и дублирай всичко. Не е въпрос дали ще се скапе диска, а кога?
Според операционната система мога да ги дам някой идеи за архивиране - поне аз каквото ползвам.

Автор: realnoncho   
Дата:   02-10-13 08:14

Преди седмица за същите пари си взех A-Data HV620 1TB, вътре е с диск Toshiba и предлага много добри скорости(над 100MB/s през USB 3.0)

Ето едно РЕВЮ.

Автор: AlexHD   
Дата:   02-10-13 08:26

Вземи си 1 ТБ, няма смисъл от 750ГБ.

Автор: gmihaylov   
Дата:   02-10-13 09:03

@localhost

Може ли да споделиш идеите за архивиране (за Уин)?
Предварително благодаря!

Дата:   02-10-13 09:14

gmihailov: използвам rsync програма за Win - DeltaCopy

в самата програма съм си настроил няколко различни задачи:
1. снимки
2. документи
3. разни
и т.н.

Сам си казваш кои папки да са включени в коя задача.

Използвам 2 диска (1T USB) - закачам първият, пускам си бакъпа (примерно 1.снимки) и го оставям. При това се копират само новите(променените) снимки. После правя същото и на вторият диск.
Така имам винаги 2 копия на различни дискове.

Ако си по-голям параноик можеш да вземеш 3-ти диск и веднъж седмично да си правиш бакъп на него и да го държиш на друго място - офиса например. Така и да ти се запали къщата поне снимките остават [smilie18] По-често явление е да те окрадат.

Дата:   02-10-13 09:25

DeltaCopy има ли възможност да си избира типа файлове който да "спасява" от папките, примерно ако искам 3тия бекъп да ми е само .jpg без RAW?

Дата:   02-10-13 09:31

Можеш - всичко е до настройките на rsync.

http://www.aboutmyip.com/AboutMyXApp/DisplayFAQ.do?fid=14

Автор: didesignbg   
Дата:   02-10-13 09:34

SyncToy
Удобен и лесен инструмент за синхронизиране на уиндоус.

Публикацията е редактирана (02-10-13 09:35)

Автор: Tenev   
Дата:   02-10-13 09:38

И още един синхронизатор - SyncBack

Автор: compur   
Дата:   02-10-13 10:22

една от малкото полезни теми! [beer] [beer] [beer]

Автор: jingov   
Дата:   02-10-13 10:49

[smilie24] [shtrak] [smilie24]

Дата:   02-10-13 11:46

Благодаря за отговорите.
realnoncho, прав си наистина, че за тези пари (между 132 и 150лв в зависимост от магазина/сайта за пазаруване) можеш да си вземеш 1 ТВ и доста се замислям дали да не го направя.
От друга страна на този етап 750GB също ще ми свършат работа.
Имам да подреждам/трия един куп RAW-ове, които никога няма да тръгна да обработвам (приблизително 320 GB) но все не намирам време. Като клошарите пазя всякакви непотребни файлове, с презумпцията - "да има, може да потрябва някога, точно от този ъгъл", но в действителност се оказва, че въпросните файлове просто ги забравям и само ми заемат място. За бек ъпа съм съгласен, че трябва да се прави често, но от както ми мина манията на "като отидеш някъде, снимай до откат", по важните и интересни файлове ги записвам на дискове (а пък диск не бях записвал от няколко години сигурно) а ретуша си го оставя на компютъра.
Така или иначе информацията ми в момента е дублирана на два компютъра с капацитет по 500GB и не смятам да се презастраховам с четвърти HDD. По скоро трети, за да прехвърлял информацията поне от единия [smilie24]
Ще отскоча до техномаркет след обяд да го видя този HDD на тошиба

Автор: tzl   
Дата:   02-10-13 12:17

Аз имах 2 на Toshiba и USB3 кабелите им бяха нещо твърде тежки сякаш, защото портът към дисковете взе нещо да хлопа и да не дава добър контакт. А, аз си пазя техниката. Дисковете стояха често така, че жакът към диска беше във въздуха, накрая на ръба на масата. Това може да е повлияло и предполагам ако бяха стояли целите в 1 равнина, нямаше да увисват от тежестта си. USB3 портовете са нещо, което не харесвам, но за съжаление са едни от най-разпространените. Ако зависи от мене, бих ползвал USB2 дискове...

Иначе самите дискове си работеха, но ги замених с други, чиито кабелчета са по-леки и не тежат на порта.

Автор: compur   
Дата:   02-10-13 12:27

за хора с много дискове има USB3 port HUB [beer] [beer] [beer]

Автор: leo34   
Дата:   02-10-13 12:32

Аз съм със въпросния хард диск на Тошиба от половин година вече. Ползвам го постоянно, предимно за филми по 30-40гб. До сега проблеми не съм имал, скоростта на копиране стига до към 30MB/s.

Автор: МС   
Дата:   02-10-13 12:52

С още 20 лв има такъв от 1 ТБ. Пробвахме го бързо записва и аз се замислям за такава покупка но се угледах в един 2 ТБ на Самсунг...та кое е по-добре , един с повече памет или два по-малки?
http://sofiacomputers.net/tvurdi-diskove-ceni-opisanie.php?id=7129

Автор: sky-fan   
Дата:   02-10-13 14:27

Имам тошиба такъв 750 гб, не ми харесва. От вкарване и изкарване даде фира на NTFS и искаше само Windows да се оправи, а аз съм на Mac и Linux. Бах го в харда. Имам 500 GB Seagate USB 2.0 и нямам никакви проблеми. И той е на NTFS досега не ми е правил проблеми никакви. Съвета ми е Seagate или WD.

И кабела на тушибата наистина е твърд и неудобен. Иска специфична поза за да не се пречупи.

Публикацията е редактирана (02-10-13 14:28)

Дата:   02-10-13 15:28

Методиев - аз си го взех за 121лв от фирмата от линка и това е най-доброто предложение в момента(нов модел диск с добра скорост, цена и дизайн).

МС - това което даваш като линк е голям 3,5" модел който иска и допълнително захранване за разлика от тези за които говорим [smilie25]

Автор: DeDomus   
Дата:   02-10-13 15:54

Доколкото знам, 3,5" с допълнително захранване е по-добрият вариант за бекъп, особено, ако няма да се разнася насам-натам.

Дата:   02-10-13 15:59

По-добри вариант по какви причини?

По-малкия диск даже грее по-малко, което е по-добре за здравето на диска. Освен това ако има допълнително захранване има по-голям шанс за токов удар през него примерно.

Дата:   02-10-13 19:02

взех тошибата. няма допълнително захранване, жакът влизащ в него не изглежда кой знае колко надежден, но не смятам да експериментирам с непрекъснато вадене. сега ще го форматирам и ще видя как се държи

Автор: pachok   
Дата:   02-10-13 19:07

Аз да попитам, ако си взема USB3.0 външен HDD и си го закача на дъното, което е USB2.0 нали няма да имам проблеми с работата му, в смисъл има обратна съвместимост? /До сега не ми се е налагало да ползвам USB3 устройства/.
А иначе Seagate и WD са за мен марките, като първите бяха достигнали върха преди няколко години, но после на част от моделите (от порядъка на 160-250ГБ) се появи сериозен проблем с фърмуеъра, който се появява след няколко месеца или години работа и натрупването на определен брой грешки, след което диска дава фира. Та оправиха го отдавна проблема, но все още съм леко предпазлив към марката и бих предпочел WD. Ta не съм много сигурен как е положението с външните им у-ва, но по принцип WD си имат различни класове дискове - Green, Blue, Black, като черните са по-бързи и по-надеждни, зелените по-бавни и по-енергийно ефективни, а сините са някъде по средата.

Дата:   02-10-13 19:40

Как да го закачиш на дъното? Ако машината ти има само USB 2.0, а HDD-то ти има опция USB 3.0, то просто няма да го ползваш на максималната скорост, защото ще трансферира данни на скоростта на 2.0

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »