Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ от другарче :)))))
Автор: starche   
Дата:   24-09-13 11:58

Здравейте :) Аре и аз се прецаках да се съглася да снимам сватба - въпреки всичките ми възражения и сериозни мотиви за отказ. Въпреки липсата на свястна светкавица, на фецки апарат.....абе нищо не отказа булката и това си е......Взела че ми 'аресала няколко снимки на дечурлига и край, аз ще съм жертвения агнец ;))))))) Спирам да мрънкам и минавам на въпроса :)
Молбата ми е, ако не е нахално разбира се, някой другар да услужи с никонски апарат - па макар и най-стар и амортизиран :) Идеята ми е да лепна на него един 50/1,8, а на моя нещо по-широчко и да не се налага да сменям обективи :) Като се знам къв съм шашо, ще изпусна някое важно събитие и ще ми дърпат ушите :))))))
Другата молба е някой да ме светне за баланс на бяло в тъмни помещения - бих чела повечко по книжките, както ще кажат повечето, но малкия вече мрънка и се изстрелвам от компютъра :)))))Благодаря предварително и усмивки от мен :))))

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ от другарче :)))))
Автор: peter_m   
Дата:   24-09-13 12:01

Ползвай 50-ката само на снимките където се позира [smilie8]

Автор: J0R0   
Дата:   24-09-13 12:01

Снимай в РОУ, ще ти спести главоболията с баланса на бялото, както и донякъде грешките в експонацията, които са неизбежни.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   24-09-13 12:05

И прочети тази тема [cool] [cool] [cool] , че като гледам си портретист [smilie5]
Сори, че не мога да помогна с друго [beer]

Дата:   24-09-13 12:07

Задължително ще е в РОУ :) Виж за 50-така и позирането.....хм ;)

Дата:   24-09-13 12:08

О, четох четох :) И като линк я пратих на булката ;)))))))))

Автор: sirteo   
Дата:   24-09-13 12:23

Няма страшно, имаш усет. Преди сватбата се раздават едни програмки, кое след кое следва. Зареди се с батерии и карти [smile]

Автор: compur   
Дата:   24-09-13 12:32

а защо не вземеш и някой помагач? ей така, за спорта!

Автор: iasen2   
Дата:   24-09-13 12:40

Ако имаш въпроси за белия баланс пиши на лични . Мога да ти дам сива карта под наем и фотоапарат . После мога да помагам при обработката на снимките .

Дата:   24-09-13 12:50

Ей, супер сте, мерси за съветите :))))) Ясен, много мило за предложението, но не мога да си те позволя :)))))) Виж за баланса ей сега ще те потормозя на лични :)))))))
Все още се надявам някой да ме почерпи с ненужно тяло за няколко часа [smilie8]

Автор: PieroBG   
Дата:   24-09-13 12:55

Вземи си някой познат за втори човек. Двама е по добре от сам фотограф. Вероятността да стане гаф намалява драстично.[shtrak]

Автор: SameButDifferent   
Дата:   24-09-13 13:28

За съжаление, не мога да помогна по конкретната молба, но се изкуших и аз да дам един съвет.[smile] Ако е възможно, оптай се да разбереш коя част на тялото/лицето си булката не харесва и акцентирай на останалото. Аз бях свидетел на реакция на булка, която не хареса снимките от сватбата си, защото фотографката успяла да снима само "грозния" й профил.[smilie8] [smilie18]

Автор: tziko   
Дата:   24-09-13 13:52

Добре ще е да посочиш за кое село става въпрос, че да може да ти се услужи с апарат. Също и за коя дата ще ти трябва.[smilie3]

Дата:   24-09-13 13:58

Благодаря ти Сейм :))))) Ще се допитам да девойката задължително :)))))) Абе сетила съм се, че ще трябва село и дата, ама не вярвах, че някой ще се отзове;))))) Въпреки, че вече имам предложение от една прекрасна дама от Свищов :)))))) За София става реч, а датата е 11 октобър :))))))

Автор: georgioiv   
Дата:   24-09-13 14:15

Съвет - кажи на булката да си наеме професионалист, а ти да си правиш портретите. Ще има и твоите портрети както ги харесва и останалото както трябва и е възможно и после да си останете приятелки :)

Хубаво че си от нежния пол, защото иначе сватбените фотографи щяха да те открият по IP то и да дойдат грубо да питат защо им подяждаш хляба... Всъщност и сега се пази.. [smilie5]

(10 месец от календара има прекрасното българско име октомври ;), тука сме все даскали по български )

Дата:   24-09-13 14:22

Знам аз, че професионалистите хич не обичат такива теми и такива като мен:)))) Само че, повярвай, направих всичко възможно да не се наема с тази тежка задача :) Няма по-щастлива от мен да си кютам с портретите, тук там някой измъчен пейзаж, ама к'во да се прави - наказа ме съдбата ;))))) За българския - любим ми е, само се опитвам да съм интересна ;))))))

Автор: georgioiv   
Дата:   24-09-13 14:33

Аз обикновено им отказвам на моите познати да съм официален фотограф, правя си портретите и всички после са щастливи... Един път се излъгах, с изричното условие, че ще си снимам за удоволствие, да не ме дърпат после какво съм изпуснал и какво не - без срокове и ангажименти.. И - познай... Хем безплатно, хем претенции като за фотограф от висшата лига на професионалистите... Роднините нямали търпение.... :) Та, от опит споделям.. [smile] Поне се договори да не те занимават със срокове и изпуснати моменти, че не знам дали го осъзнаваш, но си е отговорност [smilie3] Успех ти желая !

И един линк да видиш какво ще очакват от тебе :)

Дата:   24-09-13 14:47

Уха, страхотни снимки, никакъв шанс да се доближа даже [smilie8]Благодаря за съветите [beer]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   24-09-13 20:00

Желая ти успех на събитието. Вярвам, че ще се справиш отлично. [smilie24]

Автор: bpavlov   
Дата:   24-09-13 20:37

На мен от последната ми сватба 87% от снимките са ми с 85/1.4 от 1.4 до 2. Тук таме щракам само по някое широко.
Казвам ти го само информативно, щото се заформи неква линия във форума, че лелята в дъното също трябвало да е на фокус, а пък сватба и репортаж не се снимало портретно, щото обектЪТ излизал от контекста.
Тъй наречените "важни" моменти, всъщност въобще не са толкова важни. Важни са моментите, когато улавяш някаква емоция и диалог. А това не става с наизустяване на някаква програма.
Снимай си за кеф, както си можеш и въобще не се поддавай на мъдри съвети "как требе да се праи"
Белият баланс трябва да е на А, няма какво да се чете по въпроса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: