Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Заслужава ли си Nikon D600 ?
Автор: Lightning_Mcqueen   
Дата:   17-09-13 12:57

Решил съм да си взема Д7100. Ще се използва главно да си снимам децата и тук там като пътувам. Абсолютно начинаещ съм в тази насока и това първия ми такъв фотоапарат. Прежалил съм вече тия 2500 за д7100 ( които въобще не ми се виждат малко ) и въпроса ми е струва ли се да се се харча за д600 които ще е пак с китов обектив ( поне в началото ) ? Голямо ли е предимството на единия пред другия, че да дал 1000 лв отгоре ?

Отговори на това съобщение
 Re: Заслужава ли си Nikon D600 ?
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   17-09-13 13:13

На тоя въпрос е редно сам да си отговориш, парите са си твои и не са малко.

Автор: zbonev   
Дата:   17-09-13 13:16

По-добре 5100/5200 ако ще се ползват евтини китови обективи.

Автор: photostoykov   
Дата:   17-09-13 13:26

Винаги си заслужава закупуването на фул фрейм DSLR, но във Вашия случай - никак!
Какво имам предвид:
- фотоапарат с голям сензор е необходим на професионалните фотографи, които изискват високо качество на изображението, без значение на цената;
- големият формат на сензора дава резерви за по-голяма свобода при изрязване и прекадриране на изображението и за по-големи увеличения;
- големият формат води със себе си необходимостта от по-големи, по-тежки и по-скъпи обективи;
- пълният формат на сензора позволява снимане на тъмни сцени на по-високо ISO с по-малко шум;
- начинаещият фотограф се нуждае от по-опростен и евтин фотоапарат с по-малък сензор, но задължително с ръчни настройки, за да може да се научи да снима правилно;
- обективите, предназначени за т.нар. "кроп"-формат са по-малки, по-леки и по-евтини;
- напоследък, някои системи "кропки" доставят качество на изображението, съпоставимо с качеството на фул фрейм апаратите от по-старо поколение;
В заключение - препоръчвам Ви да употребите горния бюджет за наистина смислена покупка:
- входно ниво DSLR "кропка" с "китак";
- или добър MILC (безогледален) със стандартния варио обектив.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   17-09-13 13:38

Винаги са ми били странни "препоръките" за закупуване на нещо с чужди пари. Ще купи примерно д5100 и после ще си каже "Баси тъпака дет съм, що ги послушах онези льольовци от форума!".Или " Ся туй д600 ко да го прая, послушах ги, дадох маса пари, а не мога да снимам с него!".[smilie18]

Автор: qavkata   
Дата:   17-09-13 13:40

за фул фрейм едвали имаш клиенти за да търсят резолюция и т.н. а ако имаш значи избора е ясен и е фул фрейм.
иначе аз бих ти препоръчал това:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=12261&show=additional
+ никор 16-85 (от базара) за около 600-650 лева.

този комплект не е само за начинаещите, не слушай повечето които ще те убеждават в противното. пари съм изкарвал (както и повечето, които наистина изкарват) и с Д40.
Д7100 е най доброто тяло от средния клас, а с 16-85 си пасват идеално( както и дължините ще покриват 90% от желанията ти)

успех

Автор: georgivelev   
Дата:   17-09-13 13:42

photostoykov - не съм съгласен. Купих си D700 за да снимам децата (засега тези на сестра ми и брат ми, някой ден и моите).

"Големите, по-тежки и по-скъпи" портретни обективи са същите, които се ползват и на кроп системите - 85/1.4, 85/1.8, 50/1.4, 50/1.8 Нали говорим за портрети на деца.

Като си гледам снимките никак, ама никак не съжалявам за парите, които съм похарчил. И аз и семействата на брат ми и сестра ми, и децата им, се радват много.

Според мен няма значение, че ОП е начинаещ фотограф. Не е бог знае колко голяма философия да се разучи как се работи с фулфрейм, реално то си е същото.

Моят съвет: Nikon D600 + nikkor 85/1.8G - това е почти най-доброто за портрети на деца.

Автор: georgioiv   
Дата:   17-09-13 13:43

"Децата" и "тук и там докато пътувам" са различни фотографски задачи, за които са необходими различни фотографски инструменти. Това - ако сериозно си решил да се занимаваш с фотография.
Ако искаш хубаво качествено апаратче на добри пари и да не си купуваш по-голяма кола заради стативи, отражатели и раници - послушай Стойков от поста по горе и се съсредоточи върху последните му три реда - златни думи, потвърждавам с две ръце. [smilie24]

Публикацията е редактирана (17-09-13 13:59)

Автор: photostoykov   
Дата:   17-09-13 13:45

Авторът на темата не е посочил портрети, а деца и пътувания...

Автор: georgivelev   
Дата:   17-09-13 14:28

Да, сигурно под "деца" разбираме пейзажи от деца. Естествено е, че става въпрос за портрети на деца, хайде да не се правим на интересни.

"Пътувания" също се разрешават със съответния подходящ зуум обектив за фулфрейм. Аз лично съм доволен от 35/2D, но на Д600 нямам представа дали ще дава задоволителни резултати.

Автор: AlexHD   
Дата:   17-09-13 15:14

Според мен не си и за Д7100. Вземи си една безогледалка. Ако искаш пак дай толкова пари, но няма смисъл от ДСЛР в твоя случай. Особено щом и пътуваш, да мъкнеш толкова кг техника няма смисъл.
А безогледалките имат почти същата, а в някои случаи и по-добра функционалност. Е Д7100 е може би най-добрия ДСЛР със сензор 1.5 кроп.
По-скоро се замисли ДСЛР или безогледалка.Lightning_Mcqueen написа:

Автор: imitev   
Дата:   17-09-13 15:57

Най-добре едно хаси...

Автор: sky-fan   
Дата:   17-09-13 16:03

Д600 е добро тяло. Изисква по-хувави обективи, които струват колкото тялото. Аз съм с Д600 и тялото мога да кажа, че е великолепно. Сега не знам дали е от обективите или от тялото, но според мен е от тялото - има огромна разлика в цветото предаване м/у кропка и фул фрейм. Сравнявал съм м/у Д7000 / Д7100 и мойто Д600. Цвета на кожата е просто по-различен и по-хубав с Д600.

Недостатък мога да ти кажа, че ще ти трябва скорост от 1/160 и нагоре за хубав портрет на децата. С кропката падаш до 1/80 някъде и то обектива ако има стабилизация. Това са мои наблюдения да не каже някой, че говоря глубости. Ако питаш мен си вземи Д600 с 24-85 китовия е идеален. Намира се за под 1000 лв. На Д7100 му е много малък пиксел сайза и си има кусура + на Д600 имаш шум осезаем чак след исо 3200 и нагоре. Аз досега съм стигал до 2500 само исо и мога да твърдя, че стават прилични снимки. На кропка след 1600 исо си фул оф грейн.

Публикацията е редактирана (17-09-13 16:07)

Автор: krist   
Дата:   17-09-13 16:11

"Цвета на кожата е просто по-различен и по-хубав с Д600"

От Д7000 и Д7100 може би. Ама, ако си снимал с Фуджи преди това, едва ли..

ЕДИТ: горното от позицията на настоящ все още собственик на Фуджи и също и на Д600. Иначе, да, иска си и скъпи обективи, но има и не толкова скъпи алтернативи. Сумарно обаче, идват наистина колкото цената на апарата горе-долу..

Публикацията е редактирана (17-09-13 16:34)

Автор: imarinov10   
Дата:   17-09-13 16:51

Имам д600 от 4 месеца и мога да кажа че си заслужава всяка стотинка.
Мой съвет е събери още малко и вземи д600 да няма после ама кaде да го продам това д7100
Д600 си е идеален за портрети а и самото тяло не е чак толкова голямо
китака към него не е изобщо тежък ако мислиш че ще ти тежи по екскурзии
само 460 гр. а има и стабелизация.
sky-fan е прав за цвета на кожата.

Автор: nevermess   
Дата:   17-09-13 17:01

Хората са ти го казали правилно "Д600 си е идеален за портрети", ако искаш wild по-добра работа ще ти свърши D7100. Ето ти едно сравнение на Ken Rockwell.Не че е светило но има доста примерни снимки етц.:

http://kenrockwell.com/nikon/comparisons/2013-04-09-dslrs/index.htm

Автор: marrio31   
Дата:   17-09-13 19:29

това с цветовете е много весело,нали като снимаме в nef това би трябвало да не ни е проблем,а аз бих му препоръчал д800[smile] ,човека мисля че няма големи изисквания и някоя безогледалка ще е ок[smilie24]

Автор: kjey   
Дата:   17-09-13 19:52

Интересни размисли по темата "Цвета на кожата.." при снимане с Никон текст [smilie5]

Автор: gbdesign   
Дата:   17-09-13 20:25

тяло Nikon D3100 + обектив Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G + подарък чанта Nikon CF-EU05 SLR System Bag + подарък карта Nikon SDHC 8GB Class 10

749 лв.

Ако под "Абсолютно начинаещ съм в тази насока и това първия ми такъв фотоапарат." имаш в предвид че не си имал DSLR, то това е идеалният избор за теб. Безогледалките също са хубави, но с аналогични качества, струват 3-4 пъти повече.

Ако пък искаш повече мегапиксели или плануваш да си купиш скоро 4К телевизор, то идеалният вариант е това:
тяло Nikon D3200 + обектив Nikon AF-S DX VR Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G + чанта Nikon CF-EU05 SLR System Bag + карта Nikon SDHC 8GB Class 10

899 лв.

Никон D600 е чудесна камера, но едва ли е оправдано закупуването и, ако ще си снимаш само децата и по някое пейзажче или градска забележителност.

Ако слушаш съветите във форума, непременно ще стигнеш до убеждението, че от Хаселблад и Мамия, по-добър избор нямаш, а освен това ще трябва да си купиш и 20-тина обектива, които да сменяш за всеки кадър...
Хубавите обективи за Nikon FX са безумно скъпи. Снимките направени при прилични светлинни условия със D600 и D3200 почти нямат забележима разлика. За Nikon DX камери има мнооого по-голям избор от хубави и сравнително достъпни обективи от други производители.

Автор: sky-fan   
Дата:   17-09-13 21:34

Имаш да вземаш, че Д3200 прави снимки като Д600.

Автор: Jebediah   
Дата:   17-09-13 21:52

Това е най-тъпото нещо което ще направиш, да набиеш пари за техника която никога няма да се използва пълноценно и ще седи ей така неизползваема, за целите които ще купуваш апарат и една сапунерка за 800лв ще ти свърши идеална работа, но щом си решил DSLR висок клас така да е, Д7100 няма да прави по-лоши снимки от D600, имай предвид, че визмаш нисък клас fullframe(д600) или висок клас Д7100 който ти предоставя доста повече функционалност за сметка на по-малкия сензор, което за това което ще снимаш няма никакво значение. Аз лично бих взел Д7100 - по-малко пари, по-висок клас като тяло.

Автор: zbonev   
Дата:   17-09-13 21:58

Очаква се съвсем скоро ъпдейт на D600: най-вероятно с 51-точковия АФ на D7100, 1/8000 и без проблема със семерингите. И се оказва D600 е най-бързо обезценяващия се модел на Никон, изобщо [smilie9]

Автор: imitev   
Дата:   17-09-13 22:11

Зема мина на никон баси [smilie21]

Автор: vgramatikov   
Дата:   17-09-13 22:35

Мини

Автор: tvk75   
Дата:   17-09-13 23:01

разбира се,че си заслужава,особено като може да си го позволите

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »