Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Никон D7100 проблем
Автор: the_cabble   
Дата:   08-09-13 15:53

Значи колеги сега да видим дали някои може да изкаже нещо по моя проблем. Имам 2 светкавици SB600 i SB800. Но която и да сложа от 10 кадъра все почти 1 ми се получава, че светкавицата светва изключително слабо, не е от заряда понеже съм правил опити когато е била и напълно заредена. Сега едната светкавица ми е от малко повечко време, но другата е чистак бърсак и пак се получава това нещо. Според вас от къде идва проблема. Много ISO ли вдигам, настройките на white-баланса ли са нещо свъркани-снимам на autoWB, от фокусирането на бели участаци(което пък понякога толко се сбърква, че всичко изгаря). Помеждодругото гледак клипчета в интернет и там говореха, че тоя модел D7100 има лек проблем с WB, не мери много правилно и според вас дали от там идва и проблема. Много ще ми е интересно ако някои даже с същия апарат сподели мнение(така и да вметна, че и фокуса на тъмно също така не е чак толкова бърз, преди това с D300 не съм имал проблем с фокуса на тъмно помещение, а тук се е появявало "чат пат").

Благодаря предварително...
Поздрави.[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Никон D7100 проблем
Автор: pesh0_   
Дата:   08-09-13 16:10

1во фокуса на тъмно зависи много от обектива, 2ро пробвай на ръчен режим светкавицата, може нещо да си дал exposure compensation или нещо друго от настройките на светкавицата... моделите са с по-трудно меню и комбинации от копчета, за това пробвай просто на ръчен дали има проблеми на 1/8 примерно и после провери всичко по светкавицата като настройки, накрая провери и на апарата настройките за светкавицата, може от там нещо да не не си ги нагласил правилно, ако и това е наред може да отидеш до сервиза на никон ;).

Автор: dekov   
Дата:   08-09-13 16:18

Така като гледам по снимките които си "ПОКАЗАЛ" ми е много трудно да помогна[smile]

Дата:   08-09-13 18:51

Понринцип за снимки при желание мога да покажа, но то е като все едно гледаш една снима със и друга без светкавица по скоро нещо можеби при настройките не е вярно направено. Попринцип в апарата съм ги сложил на 1/320auto FP(помеждодруото това auto FP си нямам и представа какво е, мисля че е focus point но не съм сигорен :)) ) има иначе и 1/250auto FP и след това 1/250s 1/200s и така нататък надолу и надолу.. shutter speed-a ми е на 1/60s .. предполагам че това трябва да е настроиката. Дори понякога така нарочно хващам фокус и мърдам настрани зада погледна как светка светкавицата и понякога си светка нормално а пък снимката пак тъмна, все едно губи синхрон ето ми ги настоиките ВИЕ кажете според вас дали са добре поне от апарата - http://www.prikachi.com/images.php?images/781/6538781U.jpg А относно светкавицата не винаги снимам с твърд обектив и използвам TTL-a понеже с вариото постоянно мърдам и като е на търчни настройки много бавно ще стане нещото, а някога трябва да се реагира много бързо.

Автор: pesh0_   
Дата:   08-09-13 20:13

Случайно да не си пуснал ауто брацкетинг-а? И така ще имаш няколко снимки с различен експужър... другия вариант е самата светкавица да си я настроил да е на -3 и когато ползваш iTTL не експонира правилно, но пък тогава намаше да има снимки на които да експонира... не знам, може би трябва самата светкавица да я й включиш HSS-а (high speed synchronization) понеже на апарата това FP е точно за това. Ама не съм 100% сигурен дали sb-600 може да синхронизира на повече от 1/200(хсс) когато е на тялото или само като слейв, тук може някой колега да се изкаже, който има такава светкваица. Като цяло и аз не съм на ТИ със светкавиците, това е което ми хрумва като идеи. Може и крачето да не предава точно сигнала, то е нужно много малко да се разсинхронизира, за да не се получават снимките... тя светкавицата ако светва 1/100 по-рано или по-късно, файда че е светнала... виждал съм подобно проблеми с китайските светкавици на клипчета в youtube, ама за никонска не знам...

Автор: victory13   
Дата:   08-09-13 22:11

брутална темичка [cool]

да видим кой първи ще се престраши да препише на питащия ръководствата на апарата и свеките [smilie8]

Дата:   08-09-13 23:05

Абе и аз хич не ги обичам тез светкавици ама нали винаги в нашия НЕ професионален бизнес снимаме в движение и хич нямаме време да редим осветление. Иначе тва за брацетинг-а незнам дори какво означава, а за -3, аз редовно си я държа на -1 или -1,7 дори до -2, че малко я ползвам някъде за подцветка и не искам да гори излишно пък и батерийте пазя по тоя начин. Освен да взема 3-та светкавица и да пробвам с нея и ако положението е същото или настройките или апарата нещо не мери както трябва. Иначе погледна ли ги настойките дали са правилно направени "pesh0_"

Автор: mitku   
Дата:   09-09-13 00:10

1. Прочети си ръководството на фотоапарата.
2. Запознай се на какви скорости на затвора, може да синхронизира със светкавицата и виж точно какво означава "FP".
3. Иначе най-просто казано - разбирай го все едно, че на 1/320 не е "съвсем" синхронизирана светкавицата (а за повече подробности - има го и в ръководството и още повече из Нета) и има някои недостатъци (на които и ти си попаднал)... сложи тялото на скорост до (или по-ниска) от 1/250 и ще "се оправи".
4. Прочети си ръководството на фотоапарата... и на светкавиците. [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: