Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Номериране на снимки?
Автор: didipeneva   
Дата:   08-09-13 12:59

Здравейте, трябва да направя 200 снимки за каталог и в тях да има номерация. Не файла да е номериран, а самата снимка... Все едно както едно време на снимките излизаше дата , дали е възможно сега по някакъв автоматичен начин в изображението да се вгради номерация? Питам за автоматичен процес, не с фотошоп примерно да си го напиша ръчно, това ми е крайният вариант...

Отговори на това съобщение
 Re: Номериране на снимки?
Автор: asahi   
Дата:   08-09-13 13:38

Възможно е. Докато го научиш ще си номерираш сама.

Това първият каталог ли ти е? После ще разбереш, че е най-добре допълнителната текстова информация да се слага не в растерното изображение, както ти искаш, а в предпечатната програма за страниране.

Автор: compur   
Дата:   08-09-13 14:03

аз лично незнам да има такава програма или устройство, където да не пишеш... щото как ще резпознае, например, рокля, лятна, къса, хасе?

Дата:   08-09-13 20:05

Каталога е галерия в интернет, не печатен такъв и продуктите просто трябва да имат различен номер - независимо какъв, защото продукта е един и същ с различно изображение и да може клиента просто да напише в поръчката номера на шарката която иска...
Четох някъде, че има програма в която качваш 100 снимки и тя вкарва в тях пореден номер или другата и опция е да вземе името на файла и да го вкара в изображение, но за жалост когато това ми попадна не ми беше нужно, а сега не мога да открия програмата... Просто помислих, че вие може да знаете... Благодаря все пак за отделеното време.

Автор: Pavlov   
Дата:   08-09-13 20:07

FastStone Image Viewer го може това. Само трябва да си поиграеш с настройките.

Автор: nacho1   
Дата:   09-09-13 00:48

И XnView го може това ... не само поредна номерация може да номерира хиляди кадри автоматично, ами има и опция за заместване на определен стринг в името с каквото си пожелаеш с изключение на ограниченията на операционната система с която работиш. Има и доста опции за кадриране, конвертиране в какви ли не формати и елементарни обработки на кадрите като контраст, осветеност и ред други. Има и доста plug-и за визуализация и обработка на RAW-формати.

Има и много други view-ри, които го могат това. Общо взето всеки софтуер за обработка на снимки го може включително и Photoshop-a

Дата:   10-09-13 02:21

Ми аз използвам фотошоп от години, но не знам къде е тази опция - моля да ми кажеш?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »