Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Първи избор!
Автор: milko87stoynev   
Дата:   27-08-13 17:36

Здравейте фотографи!
Аз съм най-босия човек на света в тази материя и за това ми е нужна помощ!Мисля да си закупя фотоапарат,като основните обекти които мисля да снимам са диви животни и птици!Какво ви е мнението за Никон Д5100 и Никон Д80,кой е по-добрия апарат?Може да препоръчате и Канон от класа на Д5100! Както се досещате разстоянията най-вероятно ще са по-големички,та какъв обектив е нужен за направа та добра снимка?!?

Отговори на това съобщение
 Re: Първи избор!
Автор: vga   
Дата:   27-08-13 17:40

Опитай с Д5100 + 70-300 [smilie3] Д80 е много стар вече.

Автор: ramdar   
Дата:   27-08-13 17:40

milko87stoynev - диви животни и птици, Никон...
по-добре пиши лични на pd

Автор: quazimodo   
Дата:   27-08-13 19:06

Колега, подходящата апаратура за тези снимки не седи на един и същи рафт с Никон 5100 и 70-300. Същото се отнася и за Канон в този клас.

Дата:   27-08-13 19:19

quazimodo е прав, но така както постави нещата си на този вариант, който ти казах. Излишно е да ти обясняваме, че напредналите любители и про-тата снимат птици с далеч по-скъпи предмети, нали? [smile]

Автор: sauron69   
Дата:   27-08-13 20:32

Ако ще да е Никон за тези цели Д90 и Д7000 ти трябват поне. От Канон- най-евтино и подходящо са 40Д и 50Д, втора ръка.
Положението с обективите е още по-тежко [smilie5]

Автор: Tonyy   
Дата:   27-08-13 20:36

Мои приятел има много добри снимки на животни и птици направени с турбосапунерка с голям зум. Като цена е в пъти по евтино но ползва и статив в повечето случаи.

Дата:   27-08-13 20:54

Еее ама така не е честно! Щом ползва статив нещата са съвсем други... той си е про със сапунерката.

Дата:   28-08-13 16:36

Значи....

Ясно ми е,че за мастъркачество трябва сериозна(скъпа)апаратура,но дори и да я имам,като си не мога,те тая файда [smilie5]

Ловец съм,обичам дивата природа и прекарвам доста време по планините,но не всяко животно е за отстрел и в такива моменти ми се иска да запечатам срещата не само в съзнанието си!

Ползвам чат пат един НиконД80...(оборотен,така да го наречем)[smilie5] и може да стане мой срещу доста скромна сума,та за това питам за този модел и дали по-новия Д5100 го превъзхожда с нещо(освен видеото,което така или иначе не ме блазни) и дали си заслужава да давам + - 1500 лв. за нов Д5100,ако и стария Д80 върши същата работа?Какъв обектив е нужен за тези цели...тези които струват по 300-500 лв. нови стават ли като за начало?А някой Канон от класа на Д5100?!?!?

Публикацията е редактирана (28-08-13 16:40)

Дата:   28-08-13 16:38

D5100 е с по-нова технология на матрицата и снима по-хубаво. [smile]

Автор: ivjordan   
Дата:   28-08-13 17:27

Май Д5100 е по-добре, но Д80 при изгодна оферта, предлага предимството на мотор в тялото, което ще позволи ползването на по-стар, безмоторен, но значително по-добър обектив на по-добри пари.
Аз лично имам 70-300 ВР и той твърде често е недостатъчен за птици и катерици (примерно). Тъмен е и не се представя много добре на 300 мм, а и често те не са достатъчни.
Истината е, че оптиката за тази цел е скъпа. Дори да минем на стари, нестабилизирани обективи, вероятния минимум ще е над хиляда лева за 80-200 Д.
Мисля, че ако можеш да вземеш Д80 за много добри пари - примерно под 400 лв, е по-добрия избор, но все пак трябва да имаш идея и какъв обектив ще ползваш.
Ако се спреш на 55-300 или 70-300, и двата са с моторчета, така че няма да ти трябва мотор в тялото и по-добрият избор ще е Д5100 заради по-новата матрица и по-доброто представяне на високо ИСО, което е особено нужно в гората, където светлината е оскъдна.

П.П. Не знам кои обективи визираш за 300-500 лв. нови, но не се сещам за такъв, който да ти върши работа.
55-300 върви около 350-400 втора ръка, 70-300 започва от 550. Това май е минимума, като вторият е по-добре.
Съвсем в краен случай, при тежка липса на финаси, може да се пробва с "китовия" 55-200, но резултатите вероятно ще бъдат много разочароващи.

П.П.П. Сега виждам, че Nikon AF-S DX Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR е 500 кинта нов, така че май има вариант в посочения диапазон ;)

Дата:   29-08-13 10:00

Благодаря много за изчерпателните отговори!
Знам,че задавам тъпи въпроси,но нищичко не отбирам от техника и т.н.!
Видях,че се предлага НиконД90 с два обектива като единия е Nikon AF-S DX Nikkor 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR,за 1600 кинта!
Това ли е по-добрия избор или НиконД80 за 200 лв с Nikkor AF-S 18-135/3.5-5.6 G IF-ED DX и да си закупя отделно големия обектив за 500 лв?!?Разликата в парите е много голяма,но разликата в апаратите и тя ли е?

Автор: asahi   
Дата:   29-08-13 10:44

Митко, твоята задача се решава отзад-напред. Първо избираш обектива, който ще ти върши работа и можеш да си позволиш. Ако не можеш да си го позволиш изчакваш малко, събираш парички и тогава купуваш. Като сравниш цените и темповете на смяна ще забележиш, че тялото е консуматив, а обективът - реалният инструмент и инвестиция.

В птичарския жанр обективите на Канон са по-достъпни.

Автор: ivjordan   
Дата:   29-08-13 10:48

Предполагам, визираш нова техника от магазина.
Този комплект на мен лично не ми харесва, защото и двата обектива са доста компромисни.
Що се отнася до Д80, цената е повече от добра, дано не е на финала на живота си (броя кадри), но това се проверява лесно.
18-135 няма стабилизация, което е недостатък, но пък за тези пари - толкова.

Автор: G.Grigorov   
Дата:   29-08-13 10:57

Ловец съм,обичам дивата природа.
Но не всяко животно е за отстрел.

Здравейте,
Бихте ли описали като "любител на дивата природа" ОТСТРЕЛЯНИТЕ от вас, до сега, с ОБИЧ диви животни и птици.

И още един въпрос: как преценявате кое животно е за отстрел и кое не?
Може би по размера на рогата, или има и други критерии.

Благодаря предварително, лек и успешен ден.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   29-08-13 10:59

Изобщо забрави 55-300vr за движещи се обекти. Стъклото има адски бавен автофокус. По-добрия вариант би бил 70-300вр.

От там д80 го махаме от уравнението. Въпреки наличието на екстрите от по-горен клас... 5100 спокойно снима на 2000 исо.

Автор: VladX   
Дата:   29-08-13 11:11

G.Grigorov [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-08-13 14:36

Здравейте G.Grigorov,
Пол,възраст,сезон,закони....все неща по които се определя кое животно е за отстрел,но не тук е мястото за разискване на тези въпроси!
А относно лова и обичта към природата,само ловец може да ме разбере!
Останете със здраве!

Дата:   29-08-13 18:48

Много се извинявам,че прилагам линк от друг форум,но снимката ми хареса и интересното е,че е направена с техника,която не е много скъпа!

За такъв тип снимки ще се боря...

http://photo-cult.com/showpic.php?cam=3696&ord=votes&id=645671

Автор: Pavlov   
Дата:   29-08-13 19:10

Мислиш ли, че ако ти дадат същия фотоапарат (тяло с обектив), автоматично ще почнеш да правиш такива снимки? [smile]

Дата:   29-08-13 20:04

Много ясно,че няма да се доближа и на светлинни години,пределно ми е ясно,че добрата техника не прави фотографа!
Но е някакво успокоение,че за не много пари може да се вземе прилична техника!

Автор: prisonbreak   
Дата:   30-08-13 09:40

За птички и пчелички ти требва и стативче. И то добро стативче.Трябва ти скорост и стабилизация....и....Сопата...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »