Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Термография на течове в апартамент
Автор: Moonchild   
Дата:   13-07-13 13:28

Здравейте,

не съм хич сигурен, че въпросът ми е тук, но нека пробвам.

Таванът на едната стая в апартамента ми е в ужасно състояние, тъй като отгоре (тераса) има някакъв теч, който не можем да локализираме. Наскоро прочетох за техника за откриване на течове, наречена термография - общо взето, доколкото аз схванах, представлява фотографиране със инфрачервена камера :

http://www.gasflowbg.com/

http://hexagon-build.com/index.php?page=thermography

Как мислите - това удачен вариант ли е ? А не може ли да се направи с фотоапарат с IR филтър ? Че във фирмата, в която попитах, ми казаха, че цената им е 100 лв. на снимка - а при мен ще са необходими поне 3-4. Ей тва е надница на фотограф [smilie25]

Всякакви идеи биха били полезни ;)

Отговори на това съобщение
 Re: Термография на течове в апартамент
Автор: didesignbg   
Дата:   13-07-13 13:59

Не може, става дума са съвсем друга дължина на вълната.

Автор: batdin   
Дата:   13-07-13 18:44

Де да можеше.

Автор: uzsree   
Дата:   13-07-13 21:56

Течовете от тераси, принципно са неприятни и трудни за диагностициране. Най добрия съвет е по принцип да намериш някой, който се занимава със такъв тип ремонти, за да може ти даде точна насока.

Ще ти дам две насоки да си погледнеш сам:

1/. Провери оттичането (канал, сифон, тръба?) на терасата. В 99% от случаите, точно както при компютъра проблема е изваден кабел, при терсите е запушено оттичането на водата от терасата. Много често то е планирано неадекватно и соътветно точно така изпълнено. Понякога е досатъчно еднин лист от дърво или нещо подонбно, за да се задържи за по-дъго водата на терасата и да проникне през плочата надолу.

2/. Другата най-честа причина е грешен наклон на терасата и задържане на вода със същия ефект като 1/.

И двете точки могат лесно да бъдат проверени с 1-2 кофи вода, но най-добре е да се наблюдава по-време на дъжд. Тогава се виждат най-лесно такива дефекти.

1/. се решава с често почистване на терасата от боклуци и листа, за 2/. ще е нужен ремонт за да де даде правилен наклон на терасата.
Успех с търсенето!

Автор: asahi   
Дата:   14-07-13 09:32

Случва се тръба да се спука след запушване и замръзване.

Дата:   14-07-13 12:18

Ух... благодаря ви. Ще трябва да действам скоро, че положението е... меко казано, СТРАШНО :(

Автор: plament   
Дата:   14-07-13 13:14

Бившата ми фирма "АСМ" ООД прави тармографски анализ с термовизионни камери FLIR T640, дори имат и FLIR P660. За повече информация на търговския представител - Светослав Табаков 0889/633-377. Цената мисля, че беше към 150лв за един час снимачно време. Надявам се да съм бил полезен [smilie3]

http://acm-bg.com/index.php?m=320&lang=1&prodid=4510

Публикацията е редактирана (14-07-13 16:41)

Автор: DonBasilio   
Дата:   14-07-13 13:50

Обади се в тази фирма имат и термо камера - но мисля, че подхода трябва да е друг. Обади им се и попитай. Ще ти помогнат стига да имат време и да се рзаберете за цена.:
http://novostroy.com/

Дата:   14-07-13 22:56

Благодаря на всички за предложенията. Да ви разкажа какво стана - днес пратих запитвания относно специфичния ми проблем и от една фирма ми върнаха отговор веднага. Разбрахме се с човека, той дойде, направи снимки при мен, при съседа, чиято тераса е проблема - и локализирахме теча. Слава Богу, оказа се по-просто, отколкото си мислих - и така, през Август ще го оправяме, че положението при мен е вече злокобно...

Отново - благодаря !

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »