Автор: mcnicko
Дата: 05-07-13 18:02
pefoto1 Точно това имах предвид. Когато човек знаеш защо снима в JPEG и знае, че резултата ще е задоволителен за неговите нужди няма проблем. Ако смята, че JPEG дава задоволителен резултат и реализира идеите му и има сериозно обяснение, защо не?
200 кадъра от мероприятие далеч не отнемат толкова дълго обаче за обработване, всичко зависи от това колко време може да посвети човек
Имам обаче 2 въпроса свързани с поста ти:
1. За къде ти трябват 200 кадъра от протестите, от един ден от едно отразяване? (това е сериозно питане, наистина ми е интересно и НЕ СЕ заяждам, че напоследък все ме разбират погрешно)
2. Ако можеш да направиш 200 кадъра читави в JPEG, то би трябвало да можеш да направиш 200 кадъра в RAW, да им пуснеш основни корекции на куп, докато си гледаш новините вечерта, след това да минеш за минутка-две през всеки кадър и да коригираш само леко нещата, които не ти харесват и после пак да им пуснеш един групов експорт. Смяташ ли, че това време е пропиляно, при положение че корекциите които нанася камерата са далеч като качество от тези, които нанасяш ти след това в raw-конвертора?
П.С. Фактора мързел е силно нещо, смятам че ако точно мързела пречи на човек да си обработва снимките, то фотографията не е неговото хоби/бизнес/занаят/занимание.
П.С.2. Наистина познавам доста хора, които нямат желанието да научат какво правят плъзгачите в конвертора и след една бърза проба и омазването на една снимка се решава - "като обработвам е неестествено и нереално, натуралното от апарата няма кво да го замени"...
Публикацията е редактирана (05-07-13 18:12)
|
|