Автор: Pavlov
Дата: 16-06-13 17:36
@kvakioh: Съгласен съм, че е добре да се помисли за снимката, преди да натисна бутона. Но - какво точно? И 1100D, и D5100 имат настройки на белия баланс. Не в Келвини, но вършат работа. Проблемът е, че при правилни експозиция и бял баланс за цялата снимка, детайлите в червените области се губят. И обратно - ако червеното е добре, останалата част от снимката става студена, в синьо-зеленикаво. Не знам за начин за задаване на бял баланс само за определена област от кадъра...
Иначе за 1100D все още не съм намерил работещ Magic Lantern, чакам го с нетърпение.
Тоест, от мнението ти разбирам, че нещата са по метода на пробата и грешката. Просто трябва да уцеля настройките за всеки един случай. Е, това правя и в момента, но не съм доволен от резултатите. И отнема много труд и време.
@quazimodo - мога да си намеря и DPP, и CaptureNX. Работил съм и с трите програми, но с Lightroom-а постигам най-добри резултати. Затова се спрях на него. И между другото, в него има вградени профили за камерите, които отговарят на тези, които могат да се избират от менюто. Ако се снима в RAW, разбира се.
@stefancho - това е интересно, благодаря. Ще го опитам.
|
|