Автор: bpavlov
Дата: 07-05-13 00:08
Начи, Д800е не е точно това, за което всички сме чели по форумите.
Драма с "обективите" въобще не съществува (хубавите все пак).
"Малката" разлика с Д800, заради лоу-пас филтъра, фсъщност е колосална.
Ако вземем за база за сравнение едно Д3, там, където сме смятали, че вече обективът "издиша" (на Д3), всъщност лоу-пас филтъра е омазвал всичко.
Години наред ревах, че никонските обективи са ми "мазни" спрямо канонските, а то е било от лоу-пас филтъра на Д700 и Д3.
Преди време си го купих това Д800е, с ясното съзнание, че ще снимам само на две бленди - 5.6 и 8. За студиото сиреч.
Изненадата ми беше огромна, когато установих, че на всичките ми обективи без изключение, 100-процентовия кроп се оказа в пъти по-добър от този на Д700 и Д3!!! На най-отворени бленди.
Понеже доста хора във форума обичат да ме наричат с крайни наименования, когато коментирам никонски резултати, ще боцна една снимка в цял размер за размисъл. Обективът е хъмнайсе-годишен АФ-С 28-70, на 2.8 и 70мм, където е най-мек:
http://www.boyanpavlov.com/Work/Forum/DSC_0142.jpg
Та, с две думи, за мен разликата от Д800 е огромна, снимал съм с него и си е размазан, там има драма, определено, но явно не е от обективите.
Въпросното моаре на Д800е още не съм го видял, без майтап, а бях подготвен и за него.
Д800е пребива без изключение всички останали камери на ИЗО6400, с приравнен размер разбира се (включително и Д4).
Ако ме хванете в настроение, мога да се разтърся и за снимки от пълна тъмница в София Лайв Клуб с 85/1.4 и 105/2, на отворени бленди разбира се.
|
|