Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Никон или Канон
Автор: arkturian   
Дата:   02-04-13 20:15

Такааа...
поредната по-рано започната, петъчна тема.

Та, драги читатели, решил съм да скачам от турбосапунер на ентри-левъл ДСЛР.
Бях твърдо решил да грабна 650Д, но високата цена в БГ леко ме разколеба. Не ми се ще засега да поръчвам от ЮК, но в крайна сметка и това е вариант(ако паднат още цените след премиерата на 700Д)
Та след като се разколебах, започнах да заглеждам Д3200. 30-35% по-ниска цена си е доста(поне за мен) и наистина ме накара да се замисля. Има value в тия пари и поне не се отдалечава много от обявените в западни държави цени.
Седнах да гледам сравнения, ала-бала. трето-пето....мнения много. Но почти навсякъде изтъкват че картината е с по-добро качество, сензора е по-голям, по-лек е, по-прибран, по- нууб френдли(Д3200).
Канона има много предимства от друга страна: АФ, HDR(голяма благина според мен), много други арт режими при заснемане, мотор в тялото и др.

Та чета, чета ама не вниквам [smilie11]
И се обръщам към вас да ми помогнете в избора. Нивото ми е ниско, имам мнооого да се уча и кой от двата апарата ще ми даде повече в по-дълъг план(имайки предвид че планирам и лещи да купувам след месец-два-50мм на първо време).
Никога не съм робувал на марките. Надявам се и вие да ми дадете по-безпристрастно мнение [smilie25]

Ай със здраве

Отговори на това съобщение
 Re: Никон или Канон
Автор: realnoncho   
Дата:   02-04-13 20:18

Огледай какви обективи би си взел и от коя марка те устройват повече, тялото е лесна работа [beer]

Автор: JoeSatriani   
Дата:   02-04-13 20:20

Ами... избери си "лещите" като цена качество и от там и системата. Фотото остарява или омръзва или идва нов модел но - добрите обективи си остават използваеми дълго време.

realnoncho ме е изпреварил [beer]

Публикацията е редактирана (02-04-13 20:28)

Автор: emo1   
Дата:   02-04-13 20:29

[smilie24] realnoncho, много правилно мнение!

Вярно ли няма превод на "value" и "нууб френдли"? [smilie11]

Дата:   02-04-13 20:29

с оглед нулевата ми подготовка с такъв род техника съм се насочил за начало към евтинките варианти. 50 1.8 и 70-300 Тамрон. Поне си мисля че ще ме обезпечат в първата година-две. После мисля че няма да е проблем да сменя изцяло системата, ако реша, разбира се

Автор: Digitalgab   
Дата:   02-04-13 20:33

Сега, като видим 24 мегапиксела и налапваме въдицата. Амо кво четем по чуждите форуми, че поради много малкия размер на пиксела и огромното количество на кроп-матрицата, като щракнело огледалого и правело земетресение, така че общата картинка се размазвала, а сега де?

И като гледам 3200, разрешаваща способност дава около 2200, толкова колкото и 10 мегапикселно Сони, а сега де?

Публикацията е редактирана (03-04-13 07:01)

Автор: kvakioh   
Дата:   02-04-13 20:38

650D не е толкова по-добре от 600Д, който също може да се хаква за К белия баланс и някои други екстри като Timelapse и т.н.
И двата стават, но този 650Д с този тъч не е кой знае каква голяма екстра...Има някои други нещица, които е повече, но не...
Д3200 Никона...не е по-добре, ама никак не е. Нищо че е 24Мпикс, нищо че е по-компактен и т.н. А е и малко по-нисък клас от 650/600Д.
Според мен изборът е 600/650Д твърдо. Бих се изказал за някои обективи, с които ползвах миналата седмица 600Д хакнато, с добрите неща вътре, мога да кажа, че съм доволен. Макар че тези обективи не са най-достъпните ще си кажа- 25-105/4- много добре, 70 Сигма макро-отлично представяне.
Този 50/1.8 не, няма смисъл. По-добре китака, 18-55 и после нещо по-интересно- 35 или нещо подобно като твърд. Като за опит първоначален китовия обектив ще даде повече възможности.
За 70-300 Тамрон, дори и без стабилизацията, на светло вади доста приятна картинка. А и е доста евтин...И дори има някакво макро, което бива в някои успешни моменти.

Публикацията е редактирана (02-04-13 20:45)

Дата:   02-04-13 20:46

Абе ако се позабавляваш с 650d има да пипаш после екрана на 600 в напразни опити да мръднеш нещо.. добър си е 650d и не само заради екрана. А ml мисля я има и за него вече.

Дата:   02-04-13 20:52

Има си предимства и недостатъци. Като ми дадоха да пробвам 650Д-то в магазина беше омазано яко по екрана, точно от такива пипаници...А колко бяха пипали, и кои, никой не знае...
Хак има и за него мисля, не съм следял. Ако има, тогава 650Д да се вземе. И изопропилов алкохол като спрей и фини хартиени кърпички да се чисти мазното. Навсякъде по екрана е, винаги.

Публикацията е редактирана (02-04-13 20:53)

Дата:   02-04-13 20:58

[smilie5] може и с копчетата.. екрана не е задължителен.

Автор: ikobek   
Дата:   02-04-13 21:07

Няма да има разлика. И двата модела от ентърлевъла са подходящи за теб. [smile]

Автор: nevermess   
Дата:   02-04-13 21:11

Разгледай и Никон D5100 за под 1000 лева може да го вземеш вече...
Цена производителност си мисля, че е по-добре от каноните 600/650

Дата:   02-04-13 21:11

Разликата е в цената. Ако вземе 600Д с китовия, а има парите за 650д и китовия ще му останат я за чанта, я за филтър, дистанционно или някакъв друг интересен аксесоар. Направо така като гледам цените, с разликата ще си вземе дори 70-300 Тамрона, втора ръка...почти.

Дата:   02-04-13 21:21

значи, честно казано съм много на кантар. Ако Канона наистина не води с повече и по-полезни неща, цената ме праща право при 3200.

Благодаря за отзивите на kvakioh, реално 50мм не знам ще ми трябва ли, просто чета че е чудесен обектив за парите си [smilie8] , но щом е по-добре да гледам 35, ще чакам за него.
А за мегапикселите...даже повече ме притеснява, че като почна raw+jpg и ще ми свършат и картите и хардовете...не са ми те приоритет. Цената е това, което ме накара да загледам Никоня

600Д има ли филтри по време на заснемането? Сигурно е лаишки въпрос, но и в PS не съм добър та затова питам [smilie2]

Публикацията е редактирана (02-04-13 21:29)

Дата:   02-04-13 21:27

ДА, Никонът е по-евтин и има някои възможности за в бъдещето (след като няма средства) да получи обективи, които при Канон са по-скъпи.
Не мога да го преценя лично аз, може би в момента съм повече към Канон. Макар че имам реален челен опит с този 3200. Далеч е от 600/650Д. Достатъчно далеч.

Дата:   02-04-13 21:31

ок. значи дотук с моите залитания по Никон. Или ще взема 600, или ще стискам парите за 650.

Автор: Pavlov   
Дата:   02-04-13 21:50

Ще изразя лично мнение:
Имал съм Canon 550D, и повече не искам и да погледна което и да е канонско тяло с 18 MP кроп матрица [smilie2] .
Препоръчвам ти да обърнеш внимание на Nikon D5100. Много добра комбинация от качество на снимките, възможности, удобство на работа - за ценовия клас.
Но разбира се, най-добре е да пробваш и двете марки в някой магазин, да видиш коя ще ти пасне повече.

ПП. И една поправка - телата Canon също нямат вграден мотор за автофокус [smile] . Не че е голям проблем, тъй като пък обективите за тях винаги имат такъв. Но да бъдем точни.

Дата:   02-04-13 22:00

Pavlov, а може ли малко аргументи? От чисто любопитство: какво им е на 18mp crop на Канон?

Автор: nsirakov   
Дата:   02-04-13 22:00

аз пък имам 50д и съм супер доволен от неговите 18Мпиксела;)

Дата:   02-04-13 22:08

Странно е изказването точно за матрицата, при условие, че 7д, 550д, 600д, 650Д ползват точно 18Мпикс матрица, както и 50Д...макар че мисля, че са различни в различните поколения апарати.
Иначе аз бих изказал мнението пък за Никон 3200, в частност и 5100 (за последния не съм толкова твърд в мнението си), 3200, с китовия обектив- слаб контрол на цветовете, има си някои неточности. Отделно, че менютата са му куци като разпределение и нагласяния (май това най-вече зависи от броя четения на книжката към апарата).

Дата:   02-04-13 22:14

с ето този линк за мен приключва сагата. Туй нящо е моя щракалник [cool]
http://www.bhphotovideo.com/c/product/945057-REG/canon_8575b001_eos_digital_rebel_sl1.html
разлики с 650Д не виждам, цената би трябвало да му е по-ниска, матрица, процесор, туй-онуй - всичко е еднакво
накрая на април би трябвало да се появи и мисля да съм от първите закупили го.

Автор: Pavlov   
Дата:   02-04-13 22:36

JoeSatriani написа:

> Pavlov, а може ли малко аргументи? От
> чисто любопитство: какво им е на 18mp
> crop на Канон?

Накратко:
- шум в сенките, дори и при снимане посред бял ден;
- иска наистина остри обективи и високи скорости (или стабилна ръка, която на мен ми липсва :) ) , за да изкара хубав детайл;
- големи RAW файлове, които ми затормозяват лаптопа при обработката.
Всичко това, както казах, е чисто субективно мнение. Базата ми за сравнение са няколко Nikon-а, както и настоящото ми второ тяло 1100D. Може да е орязано откъм екстри, но пък картинката ме кефи повече [smile] .

ПП. Бъзикате ли се, или?... 50D е 15 MP.

Автор: hemilio   
Дата:   02-04-13 23:00

Да ти спестя усилията и средствата,вземи си готина безогледалка [smilie3]

Автор: aldygreen   
Дата:   02-04-13 23:14

nsirakov написа:

> аз пък имам 50д и съм супер доволен
> от неговите 18Мпиксела;)

Едно уточнение:

супер доволен от неговите 15 Мпиксела.

[shtrak]

Автор: stoikovv666   
Дата:   02-04-13 23:22

Sony [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »