Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Сканиране на негативи ??
Автор: mastroiani   
Дата:   29-03-13 13:09

Здравейте,

интересувам се от скенери за сканиране на негативи. Аз лично не разбирам нищо по темата, така че се надявам да ми помогнете с предложения, за модели, цени, качество и обща информация. Аз лично имам мултифункционално устройство 3 в 1(принтер, скенер, копир), но до колкото изпробвах, скенера ми не е пригоден за подобни функции.

Благодаря Ви предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Сканиране на негативи ??
Автор: dephil   
Дата:   29-03-13 13:36

За съжаление, четенето на мисли и отгатването на желания е трудна работа [beer] [shtrak]
Колко ще сканираш и какво качество гониш / за какво ще ги ползваш?

ЦЪК-1 & ЦЪК-2

Автор: juslen   
Дата:   29-03-13 13:41

[smilie5]

Автор: ilcoin   
Дата:   29-03-13 13:48

Ако имаш dSLR и ти се занимава, имаше тема във форума как да сканираме (в случая снимаме) негативи. Резултатите не са лоши в интерес на истината, има доста описания и примери. Използвай търсачката.

Иначе, според парите и желания краен резултат. Може да използваш и услугите на някое фото. Резултата не винаги е чак толкова лош. [smilie3]

Автор: mastroiani   
Дата:   29-03-13 15:10

dephil, проявяваш една много "хубава" българска черта. Нали за това е форума, ако имаме въпроси или не разбираме от нещо да попитаме. Ако можеш да помогнеш си кажи, ако не, празни коментари не ми трябват. Трябва ми за сканиране на 35 мм филм. Естествено по-високото качество е за предпочитане, но цената е решаваща в случая. А за какво ще ги използвам мисля, че не е твоя работа.

Благодаря на my.point.of.view и ilcoin за мненията.

Автор: deyan_de   
Дата:   29-03-13 15:45

Само да кажа, че ако мислиш да минеш тънко и да купуваш скенер за 100-200лв по добре си ги снимай с DSLR, аз така мисля да направя, но естествено става на въпрос за лични филми за спомен.

Автор: hose   
Дата:   29-03-13 16:05

общо взето най-доброто - nikon coolscan

Дата:   29-03-13 16:10

mastroiani,

Веднага:

1) Едновременно евтинко и универсално решение (става и за документи) е непретенциозния Epson V750. Имам добри лични впечатления, идеален за семейни албуми.

2) Пак в бюджетната категория е Nikon Super COOLSCAN 9000 ED
Това вече е специализиран и относително добър филмов скенер. При положение, че вече си имаш мулти-устройство, би трябвало да ти е ОК. С него ще можеш да правиш и по-качествени сканове, които да използваш за всичко, което би ти хрумнало/трябвало някога.

От друга страна - един корав български мъж, със самочувствие, суров & справедлив стил и строга енигматичност, заслужава нещо наистина добро:

3) Hasselblad Flextight X5 Scanner
Не само, че на никой не му е работата да знае какво ти е в главата и какво искаш да постигнеш - никой не би посмял и да те попита, ако се разхождаш с този скенер веднъж-да пъти седмично из квартала.

4) ICG 380. Ето с това вече ще запушиш устата на всички. Включително и моята. Освен това - в цената влиза доставка до дома, инсталация и поддръжка, ако нещо стане.

Успех! [shtrak] [smilie24]

Автор: sirkhann   
Дата:   29-03-13 16:31

Което е абсолютно ненужно при положение, че Plustek OpticFilm 120 е на цена $2000, има диапазон от D=4 и оптически 5200 dpi...

Автор: mcnicko   
Дата:   29-03-13 16:42

Някакви наблюдения някой да има над ТОЗИ

Гледам, че върви в комплекта с адаптер за сканиране на филм позитиви и негативи. За чисто любителски цели и дигитализиране на стари ленти дали ще върши работа [smilie8]

Публикацията е редактирана (29-03-13 16:42)

Дата:   29-03-13 16:42

(Изследвайки следите по чашата си за кафе): Не! --
Интуицията ми подсказва, че - за секретните цели на mastroiani Hasselblad би бил най-подходящ.

Дата:   29-03-13 16:48

mcnicko,

Принципно - за дигитализиране най-добра работа ще ти свърши фото-студио. Колко негатива ще сканираш, за да избиеш цената 300-400лв. за що-годе по-качествен скенер?

Ако не гониш високо качество / снимките ти трябват за уеб / печат то 10х15см / или просто по тях твои еротични изцепки - ION SLIDE 2PC за 99лв. или ION Pics 2SD за 250
Качеството им е едно и също.
Вторият може да поема 120филм и да сканира стари снимки, на които са им няма негативите. Мята скановете на РС или директно на СД-карта, което е доста удобно.

Публикацията е редактирана (29-03-13 16:53)

Дата:   29-03-13 17:09

Аз над Канонския скенер с адаптера се замисли понеже ще ми върши и друга работа - налага ми се да сканирам документи и един такъв малък портативен скенер ще ми е от голяма полза. Снимките както писах по-горе - да си дигитализирам една кофа ленти снимани за спомен преди години. Може би, ако реша да пощракам малко на филм понякога да мога да си ги дигитализирам сам - отново без някакви сериозни напъни за качеството.

Въпроса е обаче струва ли си LIDE 700f или е по-удачен варианта LIDE 110 за документи + ION SLIDE 2PC за филм.

Дата:   29-03-13 17:51

700 (малко) по-добър, но - ще се измъчиш с него.
И особено, ако става дума за 10ина негатива и нагоре..

Ако са по-малко - грабвай 700цта (или по-евтината тава) за документи и засили негативите в някое судио, вземи си ги след ден на диск и иди удари по бира с приятели, вместо да ругаеш с ленти в ръка.

ИОН си струва, ако имаш повече негативи и/или държиш ти да си сканираш и/или си ЛОМО-фен и си снимаш по принцип.

Автор: alsash   
Дата:   29-03-13 18:45

Как да сканираме старите негативи без да използваме скенер

Дата:   29-03-13 22:30

След известно разсъждаване си закачих апарата на статива, взех една стара кутия и я разфасовах. Направих си от картон водачи на кутията, дупка с размера на 1 кадър, мушнах филма вътре и си го нащраках с апарата. За подсветка - енергоспестяваща крушка, отразена от бял лист.

А за в бъдеще, ако почна да щракам на филм(планирал съм), ще си взема сигурно едно ION-че, или ще си подобря системата с ДСЛР-а(макро пръстени или макро обектив и малко по-удобно направен слайд държач)

П.С. Извинявам се на автора, че малко му откраднах темата, но мисля че е от полза.[beer]

Автор: icikonti   
Дата:   30-03-13 11:47

Публикацията е редактирана (01-04-13 22:01)

Автор: mmjm   
Дата:   30-03-13 12:05

Не мога да разбера, парите по дърветата ли ги събирате? Да скенерите са чудесни(кониката и никона), но в днешни дни по никакъв начин не могат да се изплатят.

Epson V600 и нагоре, ION, REFLECTA биха свършили чудесна работа.

Автор: X_C   
Дата:   30-03-13 12:38

Никон Куулскан 9000 е много повече от "относително добър филмов скенер"

Дата:   30-03-13 13:15

Не е и "бюджетен" и по тази причина не мисля, че е подходящ за любителски цели.

Автор: X_C   
Дата:   30-03-13 13:46

Не, определино не е.

Автор: uri64   
Дата:   30-03-13 15:22

Ама си струва всеки евро-цент, даден за него [smilie24] И софтуерът му е уникално дабър, макар и стар - не ти трябва АЦР просто...
Много жалко, че никон спряха да произвеждат скенери.

Но за домашни цели Никон Куулскан V или както още го водят LS 50 е СУПЕР, като съотношение цена/качество и всякак се избива [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: hose   
Дата:   30-03-13 17:39

uri64 - мдам... много жалко че спряха да ги произвеждат наистина...

и да, единствения скенер (барабаните не съм пробвал) при който това което виждаш на диапозитива излиза и на екрана.. уникално сканира!!!

Автор: ССС   
Дата:   30-03-13 19:20

Аз също си снимах негатива.Но не разбрах как да обработя след това кадъра.Аз го виждам как то си е не ми излиза като снимка в апарата?[smilie2]

Дата:   30-03-13 19:31

??? Да не са обърнати цветовете?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: