Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Copyright
Автор: slav4cho   
Дата:   12-03-13 18:06

Не разбирам защо на съвсем обикновени снимки ,тип "семеен албум" или в дискотеката ,поставяте надпис "Copyright"?Разбирам да е шедьовър ,а то съвсем обикновена снимка.

Отговори на това съобщение
 Re: Copyright
Автор: marto   
Дата:   12-03-13 18:09

Примери дай... примери [smilie3]

Дата:   12-03-13 18:13

Примери има адски много,отвори на някой фотограф фейсбук страницата и погледни.

Публикацията е редактирана (12-03-13 18:19)

Автор: virosh   
Дата:   12-03-13 18:52

@slav4cho, защото понякога дори и семейната снимка или тази в дискотеката може да бъде използвана с търговска цел. Особенно ако е с добро качество и отговаря на изискванията на този който иска да я ползва.

Дата:   12-03-13 19:19

това,че колата ти има алармена система,не означава,че не могат да ти откраднат cd-то - ако мога така да се изразя

Автор: virosh   
Дата:   12-03-13 19:40

Това вече е до възпитание.

Автор: And   
Дата:   12-03-13 21:02

Аз слагам името си и eMail защото:
- ако на някой му харесва, да знае къде да търси [smile]
- щото има много кражби, макар че това е лека спънка за крадци, освен това има и доста такива, които слагат свои надписи върху откраднати снимки

Всичко това важи за всякакъв вид снимки, не само за шедьоври.

Автор: chill   
Дата:   12-03-13 21:55

Абе, не разбрахте ли, че само филмът има пълни авторски права? [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: atrifonov   
Дата:   12-03-13 22:03

Славчо, а теб кво те бърка кой,къде,какво сложил

Ти като искаш не си слагай

Дата:   14-03-13 01:03

по принцип си прав,но го намирам безсмислено и затова питам аджеба ,що го правят

Автор: nsirakov   
Дата:   14-03-13 07:26

ами защо не приемеш, че тези, които го правят го намират за смислено...

Автор: Klez   
Дата:   14-03-13 08:42

Хех мен пък ме кефи как масово вече на всяка снимка снимана с D-SLR, "професионалистите" слагат отдолу:

Стамат Трендафилов Photography или подобни ;-)

Автор: rimohit   
Дата:   14-03-13 08:57

Стамат Трендафилов Photography [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Много кефи [cool]

Автор: razorjack   
Дата:   14-03-13 10:22

то да е отдолу добре ами понякога го пляскат на средата ... и мен много ме дразни тази тенденция сякаш някой ше им открадне снимката на котката.

Автор: kvakioh   
Дата:   14-03-13 10:26

Случаи всякакви, на мен лично само 1 снимка ми бяха откраднали, наистина нямах надпис, но я ползваха за страница във Фейсбук. Не беше българска, алармирах на който е правил страницата, махнаха я.
Според мен си трябва такъв надпис, дори и ненатрапчив.
П.С. Радвам се, че моя снимка я има във fishki.net, не съм им писал за права и каквото и да е.

Дата:   14-03-13 14:11

На качествена фотография съм съгласен да се слагат,лога и разни авторски права,но на всичко снимано да се слага,го намирам за малко смешно.[smilie5]

Публикацията е редактирана (14-03-13 15:16)

Дата:   14-03-13 16:07

Дефинирай какво разбираш под " Качествена фотография"[smilie11]

Дата:   14-03-13 16:34

Качествена фотография е тази,в която има композиция,цветна хармония,показваща определена идея,и всяваща нещо,в този,който я гледа.Аз говоря за всички останали снимки,които са единствено за спомен.

Автор: neveroqtniq   
Дата:   14-03-13 17:13

Позволявам си да покажа един титан на фотографското изкуство на който скоро попаднах. Няма неподписана снимка с едър шрифт и все шедьоври твори.
http://www.facebook.com/tomcat76/photos_stream

Дата:   14-03-13 17:17

за такива снимка иде реч

Дата:   14-03-13 18:41

този верно е титан[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tzl   
Дата:   14-03-13 22:28

Аз от този форум разбрах, че разни медии, включително и деца ("медии и деца", каква комбинация) търсят снимки из интернет и като попаднат на такива, които им допадат гледат:
- дали са след 3-та страница в гугъл
- дали са с надпис

Ако не са с надпис (цитирам следната безсмислица) "не били на никого" и (пак цитирам глупост) "щом са в интернет, значи всеки може да ги ползва".

Та, поради тази причина, аз напълно подкрепям слагането на надписи по снимките, независимо какви са. Никой не е казал, че надпис се слага, за да го мислят за професионалист, нито много снимки са без надпис, за да "ги ползват безплатно" или "защото са аматьорски".

Има много професионалисти, чиито снимки са по рекламите и списанията и дори някой да им открадне снимката, ако е много проблемно, ще се разправя с адвокатите на <Голям клиент>, защото често тези снимки са вече добре заплатени и ако се открадне от хлапе, не е кой знае каква загуба, особено пък ако е с рекламно лого на клиента, хлапето става безплатен рекламен агент. Не е правило дали снимката е добре платена или не, за да има или няма надпис.

Затова аз нямам нищо против надписването на снимките, най-вече поради мисленето на днешните "медии и деца" (най-вече бях изненадан за медиите от това, което споделиха колеги тук във форума). Вече самият автор на снимката ако реши да скрие снимката с голямо лого, което отвлича вниманието, си е негов проблем. Но самият принцип за това дали има лого или няма, си е напълно в правото на автора и никой няма право да му забранява подобно нещо.

А това, че някой имал на всяка снимка лого, не е толкова чудно. Който ползва Lightroom знае, че можеш да слагаш автоматично лого при всеки export на снимка в JPEG. Дори не мислиш къде да го слагаш, как да го слагаш, колко да е голямо и т.н. Автоматизирано е и никой така не си чупи ръцете да слага ръчно надписи. Такава автоматизация има и във Photoshop и други софтуери.

Затова поради опасност от "медии и деца", насърчавам авторите да си слагат винаги лого или надпис, които са малки и не пречат на визията на снимката. Логото или надписът не са там, за да "не може да се махат", а като напомняне. За един снимката може да е нищо особено, но за друг е шедьовър, направен с телефон. Какво лошо има в това? Нека се радват хората на снимките си и да си ги надписват.

Ако някой се пише на голям фотограф, клиентите ще си кажат тежката дума. Ако е само на приказки, ще си остане без печалба. Ако не се пише на голям фотограф, но иска да си слага надписи, защото не иска да види снимката на децата си, където не е позволил, защо да не си я надпише?

Публикацията е редактирана (14-03-13 22:33)

Автор: nsirakov   
Дата:   14-03-13 23:09

Един ГОЛЯМ човек в този сайт тия дни ми каза това

"... за снимки за спомен..." - минават години, оказват се най-ценните. Повярвай ми.

та защо човек да не сожи логото си или каквото си иска там.. етса си неговите спомени.... кои сме ние да го съдим, че и да настояваме да се промени?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »