Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да не е измислил точно как да се качват снимки на Facebook
Автор: ipolit   
Дата:   11-03-13 11:33

Някой да не е измислил точно как да се качват снимки на Facebook, че да изглеждат прилично. Тука имаше няколко теми, дето няма рецепта, та да питам дали няма вече отработено решение.

Отговори на това съобщение
 Re: Някой да не е измислил точно как да се качват снимки на Facebook
Автор: virosh   
Дата:   11-03-13 12:04

Аз лично използвам един от плъгините на DigiKam, тъй като Flash плъгина който се ползва за качване на снимки там редовно ми се чупи под Линукс.

Автор: ipolit   
Дата:   11-03-13 13:07

Аз по-скоро имам предвид каква резолюция, каква компресия и разни такива неща

Автор: compur   
Дата:   11-03-13 13:12

това ЛицеКнига какво е?

Автор: virosh   
Дата:   11-03-13 14:39

@ipolit, като ги качвам ги слагам да ги преоразмери (но не помня точната реозлюция) и да ги компресира на 85%.
Един път пробвах да ги кача както съм ги рипнал от RAW-а, за около час успя да качи седем снимки след което се отказах. :D

Автор: iasen2   
Дата:   11-03-13 14:45

Не знам какво ви притеснява , аз качвам в пълен размер на снимката . Нямам никакви проблеми с качеството . Общо взето проблема е че много хора не знаят как се подготвят и обработват снимки за WEB .В
Русе обявих наколко урока за снимане със студиина техника и подготовка за WEB , но никой не дойде, явно всички знаят как става , особено се убеждавам в това като им гледам снимките [smilie5]

Автор: mcnicko   
Дата:   11-03-13 14:47

Виж тук: https://www.facebook.com/ThePhotoRoom

Ако ти допада качеството, ето я и схемата:

Смаляване с ACDSee Pro до 1000 пиксела по дългата страна. Бързия начин е в режима Manage на софтуера, десен бутон на избрания файл след това Batch и Resize. След това шарп +25 пак със същата програма в режим Develop(можеш да си запазиш шаблон от девелоп прозореца и пак да действаш с Бач функцията ако имаш да правиш повече от една снимка). Мисля, че е задоволително като резултат.

П.С. Само да кажа, ако решиш да пробваш, когато избираш как да се запази изображението отвори Advanced опциите и вдигни качеството от 90 на 100%. Незнайно защо програмата идва по дифолт настроена на 90...

Публикацията е редактирана (11-03-13 14:49)

Автор: netizen   
Дата:   11-03-13 20:07

http://havecamerawilltravel.com/photographer/images-photos-facebook-sizes-dimensions-types

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »