Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на лазерно МФУ цветен А3
Автор: axlastro   
Дата:   22-02-13 21:52

Здравейте, мисля да закупя професионално МФУ с цветен лазерен печат до А3 и скенер. Тъй като смятам да е рециклиран съм се спрял на няколко варианта.

http://www.printers-bg.com/laser/color/minoltaC350.html

http://www.printers-bg.com/laser/color/DialtaCF2002.html

http://www.snowmod.com/index.php/allproducts/84-mpc2051

По принцип ми трябва за архитектурен офис, но като нищо мога да разширя дейността, а и така да си го ползвам поне ще си реша проблемите за доста време напред. Ако някой има по-добри предложения, ще съм благодарен да ги сподели в темата или на лично.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на лазерно МФУ цветен А3
Автор: asahi   
Дата:   23-02-13 13:18

Колко ще печаташ месечно?

Автор: kadar   
Дата:   23-02-13 14:55

и на каква медия ще печаташ ? Предимно де :)

Дата:   23-02-13 21:14

Месечно още не се знае, но няма да е много - нямам копирен център, просто за нуждите на фирмата. Поне засега. Да речем 1000 копия месечно...

Медия - обикновена хартия 80 гр най-често, повече А4 и по-малко А3

Цветно - основно А4 с пълно запъллване 70-80% и черно бяло текст
А3 - основно чертежи, понякога и малко цветно.

В итема ходих, но малко ме притесни високата цена на устройствата - например същата тази минолта C350 я намерих на почти двойно по-ниска цена, но може би е въпрос на състояние и ресурс на барабаните. Иначе намерих доста прилични цени на съвместими барабани - по около 300 лв./бр и тонер касети под 100 лв/бр за по 11500 копия. Това последното Aficio ми го предлагат за около 3000 лв, но малко ме притеснява като непопулярна марка, а и заби още на демото.

Публикацията е редактирана (23-02-13 22:09)

Автор: imitev   
Дата:   23-02-13 23:29

Минолтите изглеждат смешно изработени, но работят прилично добре...

Автор: milenmarinov   
Дата:   24-02-13 22:42

350- ката е хубава машина и ще ти върши работа. Цената е малко висока. CF2002, е много стара и трудна за поддържане машина. НЕ ти трябва...! Пиши на Л.С. мисля че ще помогна..[smilie24]

Автор: batzas   
Дата:   25-02-13 10:34

За този обем бих препоръчал А3 монхромен копир/принтер + а4 цветен принтер. Дори нови ще ти са примерно 1/2 цена.

Дата:   25-02-13 14:41

Да, но пък няма да мога да печатам А3 цветно + ще имам един огромен шкаф (копира) и още едно устройство - принтера.

Иначе може би си прав, че за този обем си заслужава да се помисли и този вариант. Може ли да дадете някакви конкретни модели, защото наистина е някаква лудница на пазара.

Автор: kimi   
Дата:   25-02-13 14:53

Виж това: HP Color LaserJet CM6030 MFP

имаш ЛС.

Дата:   25-02-13 16:56

HP-то ми харесва, тонерите са малко скъпи, но предполагам могат да се пълнят, а и намерих съвместими/рециклирани за по 180 лв./бр. Барабаните са доста евтини. Минолтите май са с доста скъпи барабани, същото се отнася за Ricoh

Автор: anatas   
Дата:   25-02-13 20:49

Да, цветна копирна машина си е скъпо удоволствие. Не само заради цената на барабани, тонери и други консумативи. Просто тези машини си искат поддръжка и ако не си наясно какво и как да го направиш, трябва да си викаш сервизен да я оправя (особено ако е втора употреба) когато се наложи. Предполагам има фирми, които могат да ти предложат такава машина под наем при определена цена на копие, при което консумативите и техническата поддръжка са тяхна грижа. Може би си струва да провериш този вариант.

Дата:   25-02-13 22:50

Варианта е проверен. 100 лв на месец наем + 16 стотинки цена на копие никак не ме устройва. Другите варианти са минимум копия на месец, което пак не ме устройва.

Всички говорят за скъпо - много по-скъпо ли е отколкото да печатам в някой копирен център цветно А4 по 1 лв. цветно А3 по 2 лв. и черно-бело по 10-20 ст. копие А4 или А3 ?

Дата:   25-02-13 23:17

100 лв. месечен наем при 100 копия А3 са по 1,16 лв. Ако напечаташ 200 копия цената става на половина - 65 стотинки...

Това е отлична цена за цветно копие. Освен това забравяш за поддръжката. Тя си е техен проблем. Ще си вземеш фактура за всичкото и ще ти се води за разход.

Ако печаташ по-малко от 200 листа на месец цветно - не ти трябва собствена машина. По-добре в копирен център и да се спазариш на месечно плащане и отстъпка за оборот... Може да докараш Цветно А3 на 1,20-1,50 лв.

Черно бялото варира от 5 до 8 ст. на копие. На личната си машина няма да можеш да го докараш като цена, защото консумативите на големите копири са изключително евтини...

Дата:   26-02-13 00:04

Да, но аз искам удобство и спокойствие, а не да търча до копирните центрове. Това е и основната ми цел и за такива като мен ги има тези машини.

http://tonerdirect.bg/canon-irac2020l-reader-unit-kapak-tsvetna-kopirna-mashina-p-10292.html

Нещо за тази машина? Гледам, че обявата е стара, но ако все пак е валидна промоцията не е лоша оферта, стига самата машина да е добра. Иначе за момента клоня към Минолта C350, тъй като е доста разпространена.

Дата:   26-02-13 07:19

Ти гледаш само цената на машината.

В копието влизат доста повече разходи, включително и сервизен специалист, така че цената набъбва доста повече от цената на явният консуматив (тонера)...

За 200 листа на месец разход 65 стотинки с машина под наем е много добра оферта.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »