Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 High-End Сапунерки vs Безогладалки
Автор: Rand   
Дата:   27-12-12 12:56

Понеже съм късметлия, моят DSLR има вградена светкавица (за разлика от някои по-скапани модели) и мога да си святкам по банкетчета "свободно" [shtrak].
Свободно обаче е в кавички, защото пустият DSLR е малко тежък за мъкнене навсякъде. Та сега се каня да си взема нещо по-компактно, което да мога по-лесно да разкарвам най-вече, когато съм в командировка. Тогава дори не се знае дали ще има време за снимки и дали всъщност ще има нещо интересно за снимане, та носенето на тежкия апарат не е особено оправдано.
Та за целта си определих аз един бюджет 1000лв, обаче гледайки RX100 реших, че може би ще го вдигна. Обаче в тая ценова категория почнаха и разни безогледалки да попадат.
Та въпросът ми е кое би вадило по-добри снимки - висок клас сапунерка или безогледален апарат с китовия обектив?

Отговори на това съобщение
 Re: High-End Сапунерки vs Безогладалки
Автор: photostoykov   
Дата:   27-12-12 13:07

Сапунерка с APS сензор = безогледалка с APS сензор.
Размерът има значение ...[smile]

Автор: vanquished   
Дата:   27-12-12 13:25

Зависи ,до колко ти е необходима компактност .Ако ще го пъхаш по джобовете - RX100,ако ще е в някаква чантичка - безогледалка .

Автор: juslen   
Дата:   27-12-12 13:33

То и доста модели безогледалки нямат вградена светкавица-значи кофти за банкетчетата. Май RX100 е апарата за теб-малък, джобен със сензор по-малък от на безогледалка, но пък затова с оптика Zeiss [smilie24]

Автор: Ivo55   
Дата:   27-12-12 14:59

На банкет си гледай питието и приятелите - все ще се намери някой да ви направи снимка за спомен!

Ако ще ходиш на ЧУЖДИ банкети - сапунер не ти трябва, а черен и голям DSLR!
A сега 9[beer] за всите Стефановци, Тани и другите именици!

Автор: Rand   
Дата:   27-12-12 15:59

Това за банкетите беше в кръга на шегата. Няма да дам 1400лв да снимам как се напиваме дружно безпаметно [smilie18]

Благодаря на отговорилите до тук в темата! [beer]

Автор: Aleksandr   
Дата:   27-12-12 21:43

Ако ми паднат 1000 лв. ей така, веднага си взимам едно Фуджи Х-10! А ако ми паднат още 800 - и един с "магарешки" зуум, напр. Кулпикс P 510. Ще ги туря в една чантичка и ще ги вадя на според случая! Нищо, че са с малки матрици....:))

Публикацията е редактирана (28-12-12 00:35)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   28-12-12 10:53

Когато изляза на улицата, доста често виждам "фотографи".
Обикновено се познават по хубавото яке, готината фото-раница или пък фото-чантата с надпис "National Geographic".
На врата си обикновено имат фотоапарат с обектив, който им стига до коленете. По-младите влачат със себе си гаджетата, за да им служат за прикритие. Уж че тях снимат. А и никой не се кара на младеж в присъствието на елегантна девойка.
Ако имах средства, бих си взел едно фуджи Х100. Особено черната версия стои супер незабележимо, а е добра машинка.
Вече върви по 1000 евро нова, а вероятно демо бройки има и по-евтино.

Автор: name1993   
Дата:   28-12-12 11:38

my.point.of.view написа:

> Когато изляза на улицата, доста
> често виждам "фотографи".
> Обикновено се познават по
> хубавото яке, готината фото-раница
> или пък фото-чантата с надпис "National
> Geographic".
> На врата си обикновено имат
> фотоапарат с обектив, който им
> стига до коленете. По-младите
> влачат със себе си гаджетата, за да
> им служат за прикритие. Уж че тях
> снимат. А и никой не се кара на
> младеж в присъствието на
> елегантна девойка.
> Ако имах средства, бих си взел едно
> фуджи Х100. Особено черната версия
> стои супер незабележимо, а е добра
> машинка.
> Вече върви по 1000 евро нова, а
> вероятно демо бройки има и
> по-евтино.

Супер избор. Сега като излезне x20 и продължението на x100..

Автор: stef7   
Дата:   28-12-12 14:33

Един глас в полза на RX100.
Купих го при положение, че основната ми система е м43 - доста компактни тела и обективи. Чантичката винаги те изправя пред дилема - струва ли си да я вземеш или не, дали ще има нещо интересно за снимане или не. RX100 решава тази дилема еднозначно. Нося я практически навсякъде - на излети, ски, купони, събирания, разходки, където се сетиш. Винаги ще се намери един празен джоб за нея. А най-добрата камера както е известно е тази която е с теб. Отдавна чаках нещо толкова компактно и леко но и достатъчно добро за сериозно снимане. Качеството на снимките в никакъв случай не е по-лошо от този на която и да е безогледалка с китов обектив. Последните месеци откакто я имам правя повече снимки с нея отколкото с която и да е друга камера.

Можеш да я намериш 200-300 лева по-евтино и достатъчно близко до първоначалния ти бюджет, без да губиш гаранцията ако пазаруваш по интернет от Европа.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »