Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте.Преди две седмици си купих втора употреба Никон 5100 с обектив 18-105 на никон,щракнах няколко снимки... добре.Днес снимах новороденото на мой приятел,и като качвам снимките на компа....малеее те всичките леко замазани .А това не може да бъде казвам си аз.Чистя обектива,чистя сензора от менюто,снимам пак и същата работа.Снимам на ауто,и на всички режими,възтановявам заводските настройки ама не все така.Някой има ли идея от къде идва прблема?Благодаря предварително.
Значи снимах на най-отворена бленда 3,5 с исо 400,800.1000,на скорости 1/125,1/200 на светкавица същата работа.Черното червенее,и снимката е леко замазана.Забелязах че половината светлина на аутофокуса
осветява обектива,а другата половина осветява крайната цел.Това проблем ли е?
Всъщност сетих се че имам един приятел който може да ми даде китовия 18-55 да пробвам утре и ще видя от къде е проблема тялото или оптиката.Ще пиша пак.