Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица за Olympus Pen E-P1
Автор: LADA2107   
Дата:   14-12-12 08:42

Здравейте,
препоръчайте светкавица за олимпусчето.
Може и втова употреба.
Намерих това
http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/olympusom1n2/shared/flash/t20.htm
Какво ще кажете?

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица за Olympus Pen E-P1
Автор: djfroggy   
Дата:   14-12-12 09:24

Съветвам те да ползваш САМО светкавици на Олимпус и то с автоматичен режим. Тоест, съвместимите с Е-серия. Това са FL-36 FL-50, FL-36R , FL-50R и специално за Е-П серията има FL-14 но е слабичка. Аз съм с FL-36R и съм страшно доволен. Изпадат на поносими цени втора ръка.

Автор: s_dyakov   
Дата:   14-12-12 10:58

Тези олимпуски светкавици от линка са стари и не са правени за цифрови тела. Възможно е да работят с по-високо напрежение и да са опасни за цифрово тяло.

Ако ти трябва нещо автоматично - новите Олимпуските светкавици работят добре. ФЛ-36 има що годе добра сила (въпреки че на 14мм не ми достигаше мощност) но се зарежда малко бавно и е доста едра за Пен.

Може би една от мъничките (фл-14) ако нямаш кой знае какви изисквания ще ти върши по добра работа. После можеш да си добавиш и и по-големи а и можеш да ги палиш безжично през малката (е-п1 няма вградена и не може директно да управлява безжично светкавици).

Можеш да ползваш и ръчни светкавици примерно някаква китайска за канон но ще трябва да си слагаш силата на ръка и няма да има зуум.

Публикацията е редактирана (14-12-12 11:00)

Автор: serjy   
Дата:   14-12-12 12:34

имам FL-14, мъничка е и много готина, по-добре е от вградената на Е-Р3, примерно, но не става за професионална работа.

Автор: SEURET   
Дата:   14-12-12 14:10

Ами, трудно е да се препоръча нещо, понеже не е уточнено какво точно се търси. Все пак, ето тук има и няколко алтернативи -
Светкавици за Олимпус

Автор: angelovgros   
Дата:   14-12-12 18:19

NISSIN Di466 за 4/3 и микро 4/3, т.е. ТОЧНО ЗА OLYMPUS!!!!!
179лв./с ДДС.
Днес си купих-фотопавилион.
Добри първи впечатления

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »