Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор на първи DSLR апарат - помощ
Автор: dobrudja   
Дата:   09-12-12 17:13

Здравейте,
Искам да си закупя DSLR апарат до 1200 лв. До сега съм снимал с Fujifilm S4000.
Насочил съм се към Nikon D3000 и Canon EOS 1100D.
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/200401075010.html
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280503000346.html

Какъв е вашият съвет ?

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на първи DSLR апарат - помощ
Автор: peter_m   
Дата:   09-12-12 17:17

За тези пари - д5100 с 18-105 ако намериш

Автор: Jankoff   
Дата:   09-12-12 17:37

И двата категорично не - стари и слаби сензори.
Никон 3100, 3200, 5100.
Пентакс K30.
Компактен - Olympus EPM2.

Автор: drastar   
Дата:   09-12-12 22:12

ако решиш да е канон, събери още някой лев и си вземи от базара 7D, защо ??? рано или късно ще разбереш и ще бъдеш доволен от избора

аз когато купувах 550Д никой не ми каза, че ще ми трябва корекция на фокуса, в последствие разбрах и купих 7-та,но вече съм набутан, защото купих 550д за 780 евро ,а сега не мога да му взема и 800 лева + още 1100 евро за 7-та и тя стана една..........

Автор: io_bs   
Дата:   09-12-12 22:16

Ако ще събира пари за 7D, то тогава по-добре да си купи фулфрейм направо [smilie5]

Автор: drastar   
Дата:   09-12-12 22:34

в базара има 7д за 1600лева,а той е събрал 1200

Автор: dilomski   
Дата:   09-12-12 23:22

nikon d5100
nikon d7000
canon 600d
canon 60d

Автор: alcap007ne   
Дата:   09-12-12 23:41

това http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=4041&show=additional

Д90 + 18-105 втора употреба което става 1100лв.[shtrak]

Автор: ramdar   
Дата:   09-12-12 23:43

alcap007ne [smilie24]

Дата:   09-12-12 23:46

И това е вариант. А останалите 100-на лева ще са за аксесоари и/или за бъдещ обектив [smile]

Дата:   09-12-12 23:55

Останалите пари един 50мм 1.8Д - 150лв. ако има мерак за портрети и въпроса се приключва.
Иначе Д90 вече излизат и за 700лв който гледа и чака[smilie5]

Такъв комплект сглобих за един приятел и за толкова малко пари 1200 1300лв няма аналог.[smile]

Автор: zarimale   
Дата:   10-12-12 10:04

Аз имах същата дилема преди няколко години... сега бих избрал пенче!!!

Дата:   10-12-12 11:06

Въй стига с този d90 вече.Не ви ли писна да пробутвате този динозавър?Нито има исо, нито има видео като хората, нито има фокусни точки, нищо.Ергономия, което си е персонален избор, и горен дисплей.Само че фотоапарата е за снимки, и малко видео, вече.А д90 издиша и пред d5100, и пред d3100, и пред d3200 ако щете, канонците няма да ги коментирам въобще.

Автор: batzeto   
Дата:   10-12-12 11:54

Бе то и D700 e динозавър, ама още има търсене;)

Дата:   10-12-12 13:30

> Само че фотоапарата е за снимки
Именно! С D90 мога за части от секундата да си променя режима на автофокус, баланса на бялото, меренето, ИСО-то. Поради наличието на горен дисплей, задният се използва значително по-малко и не ти свети в лицето, за да показва текущите ти настройки [smilie5]

> Не ви ли писна да пробутвате този динозавър? Нито има исо, нито има видео като хората, нито има фокусни точки, нищо. Ергономия, което си е персонален избор, и горен дисплей.
Абе, не знам какво е това нищо, което има, но неслучайно е по-висок клас. ИСО 3200 е използваемо по мое мнение. D5100 да е максимум 1 стоп по-добър в това отношение. Фокусните точки са като на D3100/3200/5100, които хвалиш толкова много. Но пък има по-голям визьор, по-удобен захват (при D3100/3200 кутрето ми стърчи под грипа), две врътки, повече копчета, безжично управление на светкавици... Да продължавам ли? [smilie8] Единствено с лошото видео мога да се съглася.

Дата:   10-12-12 13:40

Автор: dilomski
Дата: 10-12-12 11:06

Въй стига с този d90 вече......ви ли писна да пробутвате този канонците няма да ги коментирам въобще.

Колега освен да си направя извод от твоето писане, че хал хабер си нямаш от нещата друго не мога да кажа нито ще изпадам в подробности специално за теб[smilie3]

Лошото в случая е когато хората не разбират и се излъжат по подобни мнения на разбирачи и после се вайкат[smilie10]

Публикацията е редактирана (10-12-12 13:41)

Дата:   10-12-12 14:45

Матрицата и повечето пиксели при d5100 я пропускаме, така ли?Въртящият дисплей също?По-високото използваемо исо също си е факт.
Не отричам, че горният дисплей и директните бутони са супер,че има мотор в тялото също, но чисто технически d5100 е по-добър от d90, и това не го твърдя само аз.

http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D90

Съжалявам за тъпото пускане на линк, но не ми се получи с другата опция нещо.

Публикацията е редактирана (10-12-12 14:47)

Дата:   10-12-12 15:27

Матрицата е по-добра и исото идва също от повечето мегапиксели. Но както казах няма какво да се обяснявам.
Човек трябва сам да се запознае с нещата за да се научи кое как работи и защо е така, иначе подобни мнения и търговските трикове на новите апарати играят финална роля за крайният потребител който нищо не разбира[smilie7] .
В крайна сметка се получава това, че човек дава едни 1000+лв за ново тяло и след не дълго време като усвои малко нещата започва да се пита защо нямам това а ми онова също го нямам, а ми трябват. И айде едни 300-400лв назад да го продаде и после пак да купи следващия клас тяло в опита си да се научи[smilie5] За съжаление това е горчивият опит в много от случаите последващ от подобни грешни съвети за покупка на тела.

Абсолютно всяка нова тема която се пуска за "какъв ДСЛР да си купя" потребителите се впускат в предлагане на тела на всички възможни от А до Я с които в повечето случаи освен да се забавляваме с темата като четем друго не можем да направим.

Дата:   10-12-12 17:28

Прав си.
Аз например с удоволствие бих ползвал и горен дисплей, и директни бутони, но не бих се отказал от въртящия дисплей, защото снимам доста видео.А не бих минал на канон, затова и тайно се надявам на наследника на d7000, но ме съмнява никон да го пуснат с такъв дисплей.Както и да е разводнихме темата.

По темата - сядаш, вземаш един лист, пишеш си за какво ще се използва този апарат, какво искаш да има като функции и характеристики, и моделът сам ще излезе.

Автор: daniil-k   
Дата:   10-12-12 17:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: naviga7or   
Дата:   10-12-12 19:47

Абе видео та видео стига с това видео бе хора, това е Фотоапарат използва се за снимки, когато искаш да правиш хубаво видео се взема видеокамера [smilie3]
(ще питате защо са сложили такава функция, ами просто за да зарибяват хората да купуват, то иначе видеокамери нямаше да има и всичко щеше да се снима с дслр [smilie5] [smilie5] )

Дата:   10-12-12 22:05

Автор: naviga7or

В заблуда си.Тази тема е дискутирана многократно. А и щом човека ти казва, че снима значи достатъчно добра работа му върши[smilie3]

Аз съм снимал 2 пъти с Д7000 видео едно частно парти и резултатите хич не бяха за оплакване. Видеокамера забрави подобна картина да направи[smilie6]

Дата:   10-12-12 22:51

alcap007ne
...Видеокамера забрави подобна картина да направи...

пхахаха колега усети ли каква голяма глупост написа.... [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (10-12-12 22:52)

Дата:   10-12-12 23:01

Добре, намери ми видеокамера да ми докара визията на моя d5100 с nikkor 50mm 1,4 на 1,4 за хилядарка, понеже струва толкова това удоволствие.Да, говоря ръчен фокус, говоря светлосила, говоря доф, говоря бокенца, говоря за кеф, а ти незнам за какво говориш.Единствената в този диапазон е панасоник тм-700, която има ръчен фокус, който е бавен колкото куц охлюв, а за светлосилата пък да не говорим.Двете неща не могат да се сравнят, видеото от видеокамера и дслр дава различни неща, има различни плюсове и минуси, но да кажеш, че съвременен дслр не става за видео си е слабо изказване.

Дата:   10-12-12 23:32

хаха щом казваш [smilie5]
скромно млъквам и отивам в ъгъла да се срамувам

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »