Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Идеята ми е за употребяван монитор на изключително достъпна цена, но да предоставя коректни и дълбоки цветове. За фотографски цели не знам за друг вариант освен такъв с IPS матрица.
Предимствата по-високия клас са, че ще е по-качествено направен с повече вложена мисъл и материал (теоритично), но пък ще е на доста повече часове от по-новия вариант, което не съм сигурен до колко влиае.
Чудих се, чудих се и не мога да избера кое би било най-сполучливия вариант... Някакви мнения?
Избрал си доста "овехтели" модели!
Най-важните параметри на монитор за обработване на фото изображения са:
- възможно най-голям диагонал на екрана (24" е добър размер);
- резолюция поне FHD или 1920х1200;
- матова, неотразяваща повърхност на екрана;
- IPS матрица (и PVA става!);
- стабилна стойка с възможност за завъртане на монитора в портретна ориентация.
Препоръчвам този сайт, има голям избор за всеки "малък" бюджет:
Аз имам 2209WA вече 2 години и съм доволен. Калибратора не промени цветовете много, така че е много вероятно да можеш да го ползваш и без калибрация, ако не ти е важно.
Бюджета ми е ограничен за по-голям монитор. Иначе списъка от rmania.net го разгледах. Не съм чак толкова претенциозен за размера, за момента просто искам коректни цветове (колкото може повече) и да не натоварва зрението (IPS).
Който го намерих в продавалник за 160 лв. Според продавача е на 6000 часа работа. Просто за тези пари едва ли мога да сбъркам. А на ревютата, които гледах, се представяше много добре.
Dell 2209WA не е овехтял, но пък е нисък клас. В момента го намирам за 260 лв., а за тази цена може да се вземе HP L2335 - http://www.rmania.net/monitori-hp----l2335-s-ips-1310.html , който е 23" 1920 х 1200 и е доста по-висок клас. Недостатъка е, че е стар.
Обади се във фирмата R-mania и ги питай доколко е забележимо трептенето на подсветката при по-тъмен екран- в данните за монитора, който си харесал има забележка, че трептенето не се забелязва чак над 88% яркост!