Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Привет колеги!Бихте ли споделили вашия опит относно тази марка обективи!Доколкото виждам от четеното са се специализирали в областта на широките вариобективи/става дума за Никонски тела/!Особено впечатление ми направи 100/2.8 макро!Чича ви Кенчо твърди ,че е абсолютен еквивалент на 105/2.8 Никор!Ценовите параметри на обективите са добри...за останалото-вие сте на ход
И за Канон са добре на широкото. Иначе за макрото, може би са го сравнявали със стария Д вариант на 105 Никкор. Токината има недобро боке при макро.
За макро бих заложил на Сигма/Никон. Имам 105 за Канон, доста добре е. 70-ка Сигма съм ползвал- още по-добре. Чака се сега 90-ка Тамрон със стабилизация, дали ще може да достигне 105Никкор VR, 100L IS Canon...
Иначе Токината са интересни, само слух обаче ще си остане това, че ще пускат 70-200/4 точно за Никон.
Не,105/2.8 не е нито широк,нито варио естествено,но Кен го дава като равностоен на 105 VR!Но цените са на половина спрямо Никорите,а въпроса качеството и функциолността къде са спрямо тях?
Не е толкова добра тази Токина, като качество и изработка не е на високо ниво, според мен би било добре да пуснат най-накрая наследник на този обектив. Иначе бива, но както гледам го сравняват с точно стария 105, Д версия, без стабилизация.
Иначе 35/2.8 макро за Никон- приятен е, пък и си има макрото, бих взел него пред 35/1.8 например.
Като цена качество са добре,но имат много малък асортимент.Примерно Сигма ги прежъзхождат в това отношение.Иначе имам опит с 12-24/4 и 50-135/2,8.Мога да кажа че 12-24 е ок но само ако се вземе втора ръка за 500-600 лева ,50-135/2,8 е уникален обектив и все още не мога да му намеря аналог за Никон.Пробвах 50-150 на Сигма но не ми хареса.Ако ще е макро по-добре Тамрон 90/2,8 или Сигма 70/2,8- 105/2,8/
Токина са с добра механика и сглобка - сигурни, както и определено добри оптични параметри като резолюция. Единствения постоянен компромис, който правят е с хроматичните аберации, най-вече purpur fringe - виолетовото оцветяване при контражур.
Колеги да попитам и аз за мнение за Tokina AF 28-70mm f2.8 AT-X Pro
Попаднах на скоро на този обектив из нета... доста добри писания има за него... Какво ще кажете за него... Как ще е на кропка? Фокусното разстояние не ме притеснява...