Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на тяло
Автор: ivcho_si   
Дата:   19-11-12 15:06

Здравейте, до момента имах Канон 550Д, който ползвах любителски, но го продадох с идеята да взема нещо по-ново като модел. Колебаех се между 60Д и 7Д. Очаквах по-ново и скъпо тяло да предоставя и по-качествено изображение. Посетих Фотосинтезис и продавачът ми каза, че нямало никакъв смисъл от промяната, Защото 60Д и 7д били със същия сензор и матрица като 550Д и ще имам същото качество на изображението като 550Д. Реално съм щял да дам повече пари за нищо и било по-добре да сменя марката…
Обективите, с които разполагам са 16-35L, 50 1,4 и 70-300 IS. Моля за съвет кое според вас е най-подходящото тяло. Наистина ли няма разлика в качеството между тези три апарата?

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на тяло
Автор: tzl   
Дата:   19-11-12 15:08

Ти какво очакваш, че ще се промени след като смениш марката или тялото, освен информацията в EXIF-a?

Ако можеш да отговориш конкретно на въпроса, значи знаеш какво искаш. Ако отговориш с "да стават по-хубави снимки", значи нищо няма да се промени.

Публикацията е редактирана (19-11-12 15:08)

Автор: ogi100   
Дата:   19-11-12 15:21

Интересно ми е каква алтернатива ти предложиха при положение, че няма наличен D7000?

Автор: m_d   
Дата:   19-11-12 15:34

Правилно ти е казал продавачът. 550Д е с най-добрия кроп сензор на Канон (засега). Плюсовете на 60д и 7д са ифраструктурни: визьори, аутофокус и т.н. Сензорът е еднакъв. Ако искаш по-добро изображение, вземи си фул фрейм.
А по принцип е добра идея да си пишеш домашното преди да продаваш, не след това.

Автор: slav4cho   
Дата:   19-11-12 15:35

ако не се лъжа 550д има различен сензор от 60д и 7д

Дата:   19-11-12 15:38

лъжеш се.

Дата:   19-11-12 15:45

Добре, ще задам въпрода по друг начин. Ако поставим трите апарата при еднакви условия, при подходяща свелина, ще има ли разлика в изображението?

Автор: satyno   
Дата:   19-11-12 15:48

Кой апарат с каква матрица е го пише със сигурност в доста ревюта. За мен обобщаващото предимство на 600Д пред 550Д, на 60Д пред 50Д е наличието на безжично управление на подчинени светкавици. Вградената на 7Д също може да бъде мастър, самото тяло има други предимства пред 600Д и 60Д. Смяната на 550Д с което и да е от тези три тела си струва за мен, но не бих сменил Канон с Никон само поради едното ISO и в никакъв случай не бих заменил която е да е от тези три камери за нещо по-малко от Никон Д7000.

Автор: photostoykov   
Дата:   19-11-12 15:53

Съдейки по наличните обективи, най-подходящият ъпгрейд е някое фулфрейм тяло втора употреба, напр. Canon EOS 5D (Mk II).

Автор: a4o90   
Дата:   19-11-12 15:57

..и ние ще ти отговорим по същия. Не се заяждам, но.. за човек с L-ка, 50/1.4 и какво ли не, което се равнява на немалко пари, ти:
1. Би ли сменил системата, само защото някой ти е казал?
2. Наистина ли слагаш знак за равенство между по-хубво тяло и по-хубави снимки? Да, 60д и 7д имат предимствата си, но безразборното купуване и продаване на тела едва ли ще ти помогне много. Просто сам реши какво е за теб "качествено изображение" [smile]

И за да не съм offtopic: Не, при равни други условия (статичен обект, еднаква светлина итн.) не би трябвало да има особена разлика... [beer]

Автор: chefo1979   
Дата:   19-11-12 16:21

Според мен разлика в картинката на 7Д и 550Д има - знам, че са с един и същ сензор, но предполагам, че алгоритмите им за обработка на сигнала са различни.

Въпреки това, с оглед на наличните обективи, и аз бих препоръчал колегата да си намери 5Д марк 1/2.

Автор: realnoncho   
Дата:   19-11-12 16:26

Това е все едно да питаш:
При еднакви условия и постоянна скорост на равен път ще има ли разлика между ферари и опел - да ще има, но тя няма да е директно в скоростта както ти очакваш.

Имаше някъде из нета 30 реални причини поради които 60Д е по-добър от 550Д, но матрицата не е една от тях.

Видях, че вече си го продал, аз при тази ситуация бих изчакал следващото поколение за да се усети ъпгрейда и в матрицата и в класа на апарата(аз смених 500Д за 60Д).

Автор: bluebird81   
Дата:   19-11-12 16:31

Може би си заслужава смяната на 550D с фулл фрейм 5D, да каже някой, който е снимал и с двата. Някой лаик вероятно ще си каже "ама как може с 12 МП да е по-добре отколкото с 18 МП ?"

D-SLR фотоапарат CANON EOS 5D - 1999 лв:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/392518/P11050201~1/D-SLR-fotoaparat-CANON-EOS-5-D

Автор: realnoncho   
Дата:   19-11-12 16:42

Дъртото 5Д с отлепящо се огледало и доста слаб автофокус за 2к...
Доообре.

Дата:   19-11-12 16:48

Наясно съм, че не пикселите определят качеството на изображенето. Честно казано смених тялото, защото все не са достатъчно "резки" снимките. Знам, че това зависи главно от обектива, но реших, че и фактът, че апаратът е от ниския клас оказва влияние. Снимам си като хоби - основно детето и жената и каквто интересно видим по разни екскурзии. Мислех и за преминаване към фулфрейм, но тогава тези обективи ще дойдат къси, а и хобито ще стане прекалено скъпо...

Автор: bluebird81   
Дата:   19-11-12 17:03

Дали снимките са "резки" не зависи от сензора, а от други неща и най-вече от скоростта на затвора. Може да зависи също от това дали в обектива има стабилизация, дали снимаш неподвижни обекти от статив и т.н.

Автор: io_bs   
Дата:   19-11-12 17:46

Дали са резки снимките зависи най-вече от снимащия! Чак тогава идват обективите и накрая матрицата.

Автор: nevermess   
Дата:   19-11-12 18:08

Рязкоста на снимките зависи много и автофокуса. От моделите, в които си се прицелил само 7D има autofocus fine tuning. Да не говорим, че и автофокуса му е МНОГО по-добър от на 550д/60д

Публикацията е редактирана (19-11-12 18:21)

Автор: mmjm   
Дата:   19-11-12 18:32

io_bs, много полезен коментар, можете да пратите човека на курс по физика, на фитнес и .....
ivcho_si, разгледайте този линк:
https://photo-forum.net/ebook/page4-1.htm
Изобщо цялата статия е много достъпно написана и би ти била от полза.

Дата:   19-11-12 19:47

Може би аз не се изразих правилно. Не, че снимките ми не стават за печат, но като гледам някой от сайта и виждам разликата, та си мислех, че ако сменя апарата с по-висок клас, ще подобря и снимките. Ясно е, че повечето зависи от задапаратното устройство, но все пак и техниката е от значение. За момента нямам намерение да купувам ФФ тяло, та се питам има ли смисъл да взема по-скъп и по-тежък апарат като 7д например.

Автор: alphatier   
Дата:   19-11-12 20:08

Това са въпроси,на които само ти можеш да си отговориш...

Дата:   19-11-12 20:14

За "жената, детето и екскурзии" отговорът е очевиден и е "не".

Автор: Myth   
Дата:   19-11-12 20:39

Резкостта на снимките определено не зависи от тялото, освен ако не е дефектно, в известен смисъл и от автофокуса.

Дали има смисъл да смениш с 7Д ами като качество на снимките разлика няма да има, просто 7Д е тяло от по-висок клас с по-добра ергономия, по-добър автофокус, предполага се, че с него ще ти е по-лесно и по-удобно като цяло.

Така и така си го продал вече твоето тяло, ако си склонен да дадеш парите за 7Д давай ги и това е, като не ти хареса и него ще продадеш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: