Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет избор на фотоапарат със сменяема оптика
Автор: maridelucia   
Дата:   17-11-12 22:58

Здравейте...искам да си купя фотоапарат със сменяема оптика и възможно най-лек. Колкото повече чета, толкова по-труден става избора ми..определила съм бюджет около 1000-1200лв. за тяло, 1 обектив, може и два,непременно някакви филтри /за снимане на плаж, сняг, пустиня/ и надеждна чантичка... /след фиаското което претърпях миналата почивка...със фотоапарата, с който снимах - на слънце снимките ми бяха отвратителни, с някаква разпръскваща се светлина около всеки по-светъл обект, а искам да имам поне от местата, които посещавам наистина хубави снимки/...мерак голям имам, купих си и книжки, но се страхувам да не сбъркам с избора, та:
- искам да е възможно най-лек...възможно най-компактен, да мога да правя снимки с достатъчно качество, които да мога да разпечатвам 30х40см. дори 40х50см. и да си редя по стените.
Харесвам olimpus pen mini(тялото е лекичко), също и olimpus pen lite..само дето не разбрах каква е разликата м/у тях освен цената и грамовете...panasonic lumix g3 и g5, но вторият вече май излиза от бюджета...за nikon 1 j1 съм без мнение - чакам вашето - иначе е лек и той..ако има някой друг подходящ..просто ще съм благодарна на малко помощ.![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет избор на фотоапарат със сменяема оптика
Автор: mmjm   
Дата:   18-11-12 00:18

Пен лайт е с въртящ се дисплей и по удобно управление, като цяло е малко по-удобен. За другите не мога да кажа нищо. За новия пен лайт има много добри мнения, но нека и колегите с повече опит да кажат. Никоните в този клас не са за препоръчване.

Автор: cerberpeter   
Дата:   18-11-12 00:43

На феста имах възможност да тествам Pentax Q. За изключително компактните си размери и сензор, направо не е за вярване колко добре се справя. Фокуса му е много бърз, малката оптика на твърдия 8.5мм (приравнено е около 50мм) обектив и сензор разпънати на 12 МП наистина страхотно качество предоставят. Има го като кит примерно с този твърдия обектив 8.5мм и едно варио 5-15мм за разнообразни цели за около 1000 лв. Справя се страхотно и с високо ИСО.
Препоръчвам ти да хвърлиш един поглед на някое ревю с тестови снимки!

Автор: bluebird81   
Дата:   18-11-12 01:44

1) тяло Olympus E-PM1 PEN mini (черен) + обектив Olympus ZD Micro 14-42mm F/3.5-5.6 II R MSC (черен) + карта Toshiba SDHC 4GB - 599 лв:

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280504000215.html

2) обектив Sigma 19mm f/2.8 EX DN за Micro 4/3 - 389лв:

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/211106110010.html

3) за останалите пари UV-филтри, чанта, втора карта памет и втора батерия

Публикацията е редактирана (18-11-12 01:45)

Автор: marianmumu   
Дата:   18-11-12 12:49

Здравейте приятели.Решил съм да си купувам нов фотоапарат,и се двоумя между Nikon 5100 i Nikon 3200..Любител съм и снимам всичко .Настоящият фото е Panasonic DMC TZ-6.Хубав е обаче понякога ме дразни.Последният път исках да направя една снимка на синът ми като бяга към едни гълъби.Исках да хвана момента когато гълъбите хвръкват,обаче той докато фокусира че да щракне те избягаха.Друго.На тъмно не стават много добри снимки,на пълен зуум цветовете избледнявят,на силна светлина също са бледи абе общо взето е за смяна.Можете ли да ми препоръчате някой от моделите по-горе..На оферта и почти на еднаква цена са и двата като включват само обектив 18-55.Ако някой да има преки впечатления и препоръки от моделите,моля да ги сподели и да ми даде съвет кой да избера..Благодаря предварително.

Автор: realnoncho   
Дата:   18-11-12 12:59

Между тези двата никона бих взел... Pentax K-30 [smilie3]

Автор: marrio31   
Дата:   18-11-12 19:10

ко приоритета ти са снимки-д5100,за снимки и много добро видео д3200

Автор: nevermess   
Дата:   18-11-12 19:35

Ако бяха на една цена K30 но при разлика от 300 лева, цена/перформанс 5100 с най-доброто:

5100:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280503000320.html

К30:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280505000039.html

Автор: Canon   
Дата:   18-11-12 19:53

Като съотношение цена/качество, до 600Евро (1200лв), в този ред

Pentax K-30
Sony Alpha 37
Panasonic Lumix DMC-G5
Canon EOS 650D
Nikon D5100
Pentax K-01
Canon EOS 600D

Оценката е на специализиран немски сайт, след детайлно тестване на всички тези апарати.

Дата:   18-11-12 23:22

Canon ключовият момент е до 1200 лв [smilie5]
От изброените в БГ само 5100 (1000 лева) и пентакс К-01 (1100) влизат в тази ценова граница.

Дата:   18-11-12 23:30

Ми знам ли, спред германците границата от 600 евро са 1200 лева (такув лимит за селекция съм задал на сайта им), колко ги продават българските търговци не съм се интересувал. Има и друга тема за цените, като е скъпо в БГ да си го вземе от ЕС

Ама гледам за пентакса са 1219.00 лв, за тези 19 лева ли е проблема?

http://citytechnica.com/index.php?route=product/product&product_id=897

Дата:   18-11-12 23:36

Питащите са двама, авторът на темата иска нещо компактно със сменяема оптика до 1200 лв. Вторият питащ - с Никоните не е дал лимит. Щеше да е по-удачно marianmumu да пита в отделна тема, тъй като сега пренебрегваме въпроса на maridelucia.

Дата:   18-11-12 23:40

Sony A37 + обективSony SAL 18-55mm f/3.5-5.6 DT SAM + обективSony SAL 50mm f/1.8 DT SAM + чантаSony LCS-U30 + картаSony SD 8GB HC Class

Специална цена: 1279лв

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280507000057.html

Продаваш единия обектив и си надолу от 1200-та лева, остават и чанта и карта (които не са в изискването, но са необходини)

Дата:   18-11-12 23:46

mmjm
Въпроса на marianmumu няма верен отговор, само тялото може да е бързо, но да е бавен обектива и обратно. Все ще е проблем.
Ако избира само от двата описани от него - там е според парите, да си вземе по скъпия и по-новия модел

Дата:   18-11-12 23:50

и темата е "какъв апарат" (толеранса на модели), а не откъде и за колко пари може да се намери.

Автор: siliana   
Дата:   19-11-12 10:24

Ето моето предложение

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280587000006.html

Публикацията е редактирана (19-11-12 10:24)

Дата:   19-11-12 10:35

Canon, прав си. Извинете ме за спама.[smilie24]

Автор: nik1   
Дата:   19-11-12 14:09

http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280587000006.html

Автор: maridelucia   
Дата:   19-11-12 22:37

[smile] ...даааа, вярно е..направо колегата ми открадна темата, ама нищо,де. И аз получих някой и друг съвет. Добре, сега ми остана колебанието между Оlimpus pen lite, Olimpus pen mini и никой не каза нищо за Panasonic Lumix GF3?...Kой от 3-те е за предпочитане?[smilie11] ..Хайде дайте и на мен още някое мнение...PLZ

Автор: vth41   
Дата:   19-11-12 23:41

Между двата Пен-а, ако не ти трябва подвижен дисплей и външна врътка, E-PM1 ще ти свърши работа.

GF-3 има тъчскрийн и по-добро видео, но по-лош Jpeg.

Ако можеш да отделиш 1200 лв(гледам, че това ти е горницата) - най добре GX1 (в павилиона мисля, че е толкова) или Оли Е-PM2.

Дата:   19-11-12 23:42

Oly E-PL3 e избора от изброените модели

Публикацията е редактирана (19-11-12 23:42)

Автор: serjy   
Дата:   19-11-12 23:45

[smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   19-11-12 23:51

PEN или NEX.

NEX е малко по-голям ама прави по-добрио снимки. PEN e по-компактен и има някой хитрини - гнездо за светкавица.

Автор: long68   
Дата:   20-11-12 17:57

Съвета ми е,влизаш в магазин(има доста такива няма да правя реклама)в самите магазини има консултанти,а и можеш да изпробваш нещо ако ти хареса.Тук всеки мери със собствен аршин и ще се объркаш още повече.Аз бих те посъветвал за никон,друг за канон,и т.н.Дано съм бил полезен,успех.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »