Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Голям Проблем с Canon EF 24-105 F4 L USM IS
Автор: darkchylde   
Дата:   13-11-12 00:07

От около 2 седмици не бях хващал апарата поради липса на време и какво да се снима, и като рекох да щракна и изникна проблем с обектива 24-105 F4 L USM IS. Без да е свалян от тялото или да е бил в лоша околна среда проблема е факт. Та проблема го виждам при 2 условия. Първото което ми се наби на очи е че когато обера спусъка да хване фокус обектива почва да издава много кофти шуми и кара всичко което виждам във визьора да трепери и през това време на дисплея числото на блендата постоянно скача от 04 на 00. Когато пусна спусъка и пак натисна в 9/10 случаи хваща фокус и снима безпогрешно. По лошата част от проблема идва когато реша да снимам на по затворена бленда различна от Ф4. Тогава просо апарата дига огледалото заключва го горе и казва Еrr(Демек някаква грешка) това при всяко положение на блендата и докато не спра апарата не се връща огледалото. Натискайки ДОФ бутона блендата си се затваря без шумове или други проблеми. Почистих пиновете и на тялото и на обектива дори и на другия апарат го пробвах пак същото. Някой да сподели мнение , дали е имал подобен проблем или да ме насочи към сервиз( но не само като име а ако може адрес телефон или поне емеил)

Отговори на това съобщение
 Re: Голям Проблем с Canon EF 24-105 F4 L USM IS
Автор: guesswho   
Дата:   13-11-12 00:12

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-11-12 00:16

Пробвах на друго тяло. Като цяло той седи на 5Д а го пробвах и на 450 Д.И с изключена стабилизация го прави същото най вече при по затворена бленда от 4 блокира и апарата и двата даже!

Автор: vboykov   
Дата:   13-11-12 00:43

Явно е от обектива и не мисля, че без намесата на сервиз ще се оправи [smilie2]
Хората обикновено препоръчват Зентекс - София, Младост 1, бл. 25, вх. 3, тел 0888972776, zentex@abv.bg

Публикацията е редактирана (13-11-12 00:45)

Дата:   13-11-12 17:32

Да за сервиз си е работата днес се чух със Зентекс утре им го пращам явно нещо с блендата е станало ! и ще идат каде 250 лева

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »