Автор: gbrain
Дата: 26-09-12 21:42
Та притеснението ми е следното:
Преди време ползвах HP LP2465 S-PVA (вт. ръка)(произв. 2008г), доста приятни цветове, добро време за реакция (на практика не се усеща насичане при игри и повечето филми) и много добри странични ъгли на видимост. Но... късо съединение (мно кофти извадих щепсъла от контакта и ПААт.)
Сега си взех HP LP2475w H-IPS (вт. ръка)(произв. септ. 2011г.). От цветовото пространство съм маалко по-доволен от LP2465, но не съм доволен от ъглите на видимост. Дoста по зле е от LP2465 ! Като погледна отстрани някъде към 120градуса и нататък контрастта му пада супер много, както и наситеността на цветовете Аз пък си мислех, че трябва да има по-добри ъгли от S-PVA-то, но не. И почнах да се чудя дали не му е сменян панела с някакъв друг по-скапан
После проверих в Service менюто на монитора за модела на панела и там пише: LM240WU4-SLA3B (същия панел има и DELL U2410), а ревизията за FW е GIG 080 и GIG 184. Т.е. по номера отговаря на оригинала. Направи ми впечатление също, че подсветката беше само на 138 часа работа, което за монитор на 1г е доста малко (все едно 20-30 дена употреба), но пък има опция за нулиране, така че може да е повече. Дали и другите данни за панела могат да се променят... не знам.
Някой ако може да ме светне за H-IPS и това нормално ли е 10х
|
|