Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към ТВ операторите.
Автор: VaSSilk   
Дата:   11-09-12 20:51

Има ли някой от вас, който да работи в големите кабеларки БиТиВи, Нова, ТВ7.Интересувам се, дали като ходите, на снимки в София, сте само оператор и репортер, или имате шофьор.София е голям град и не вярвам, да се ходи само по двама.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към ТВ операторите.
Автор: Alex-dan   
Дата:   11-09-12 20:51

[smilie8] [cool]

Автор: Han_Solo   
Дата:   11-09-12 21:56

То има хора които не работят и знаят [smilie5] Зависи от телевизията зависи и от снимките - БНТ БТВ Нова... абе въобще големите обиновенно са по трима - репортер оператор и шофьор който по съвместителство е и камерен техник че понякога и със звука и осветлението се занимава. Имало е случаи когато шофьора си е шофьор а си има отделен звукооператор и камерен техник- е от БНТ веднъж / но не за прост репортаж за новините/ си дойдоха както си му е реда, само шофьора по съвместителство беше и осветител.
В БТВ в момента ги ебават и не само щата е доста орязан ами им правят и въртели със заплащането на труда и май скоро ще изреват за качествен персонал...
А ти не си уточнил и за какво се интересуваш - за репортажите или за по-сложните неща [smilie3]

Дата:   12-09-12 01:22

Просто съм си представял следната ситуация:Печели лицето Х, конкурс за оператор в БиТиВи, но не е от София и не я познава.Как ще се оправи?

Автор: k7   
Дата:   12-09-12 01:49

Аз съм оператор в ТВ+ и си имаме шофьори. Почти навсякъде е така, само сега май в НоваТВ, ше пребат операторите да си карат сами.
пс. И това да "спечелиш" конкурс в БТВ, повярвай ми не е печалба![smilie23] !!

Автор: asahi   
Дата:   12-09-12 08:55

"Печели лицето Х, конкурс за оператор в БиТиВи, но не е от София и не я познава.Как ще се оправи? "

С навигация в колата или карта. Все пак не е таксиметров шофьор.

Дата:   12-09-12 13:21

К7, това за БиТиВи-то го казах примерно, знам, че не е хава при тях, в момента, а и по принцип според мен е твърде трудно за някой който не живее в София, да влезе в някоя от големите телевизии.Въпроса беше принципен, да се разбере къде има шофьори.Благодаря за твоето мнение.Според мен, в Нова не са прави.
Асахи, имаш право, но все пак, ако един човек е нов в София, и няма натрупан опит с движението в града, пак ще има проблем, макар и с Джипиес.Освен това дали съответната телевизия ще осигури или ще трябва, и той да се мъкне постоянно.
Хан Соло, по-сложните май ходят задължително по няколко оператор, звукар и шЕфьор.Като звукаря си записва отделно, само синхронизира с камерата.Прав ли съм?

Автор: папач   
Дата:   14-09-12 08:39

Най добрия джипиес ще е репортерката.Само и казваш здраво да се държи за микрофона и газ до дупка из софето.

Автор: bobitovn   
Дата:   14-09-12 12:41

Аз мога да споделя мнение от Нова ТВ, от преди да я слеят с Диема.
Репортерите си имаха шофьори задължително, като единствената функция на шофьора беше само да закара оператора от точка А до точка Б и обратно, сега има съкращения на шофьори и предполагам операторите ще си карат сами, или в най-добрия случай репортерката.Всичко зависи от политиката на конкретната телевизия.В Нова не е добре положението, откакто я купиха Австрийската компания.Аз бях оператор DSNG, и правих живите включвания, преди си беше супер, но сега е......... мъка.Липсва им социална политика, преди се опитваха поне да правят нещо подобно.С една дума КРИЗА!!!
Дано съм помогнал с мнението си и успех в начинанието! [cool]

Дата:   14-09-12 14:28

Папач, зависи от репортерката[smilie3] bobitovn, благодаря за мнението!

Автор: asahi   
Дата:   14-09-12 15:53

На всеки ще му е трудно в друг град. Трудно, но не непреодолимо. Пък и колегите ще помагат. За всеки случай си преговори ЗДвП, ползвай огледалата и мигачите и се учи в движение.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »