Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Някой познава ли m.harizanova?
Автор: klez   
Дата:   07-09-12 15:25

:) Абе някой познава ли ги тея хорица (ще обясня после защо в мн. число) И има ли идея каква точно им е играта.

Гледам че масово пуска теми за продажба във базара...
Миналата седмица исках да купя един от фотоапаратите които продаваше, писах и веднага като пусна темата.
Отговори ми на ЛС, даде ми телефонен номер (който е изключен от Мтел изобщо и не е пускан от тогава до днес)
Обясни ми че била в младост и се разбрахме за другия ден да се видим да го взема
Понеже телефона така и не беше включен и писах... отговори ми, че имала проблеми с телефона и нямала възможност, някакъв неин познат щял да ми се обади да се разберем
Обади ми се тоя човек оказа се че трябвало да заминава към центъра и щял да е там цял ден да съм минел там да го взема... окей разбрахме се към 18:00 да отида или по рано ако успея.
Като го помолих да ми даде сериен номер на фотоапарата понеже работата зе да мирише нещо. Обеща уж че ще ми изпрати ама така и не ми прати
към 16:00 му звъннах че мога по рано да отида и тръгвам към него при което той ми каза че му изникнала работа в офиса в младост и тръгвал нататък така че нямало да мога да го взема от центъра.
Разбрахме се като дойде към младост да звънне да го взема.
2-3ч по късно му звънях ама ми затваряше и му писах един СМС да го питам какво ще правим, при което ми върна СМС че му изникнала няква работа и нямало да може да се видим, Мацката (Марта) щяла да се свърже с мен да се разберем... писах и пак ЛС ама от тогава никакъв отговор.

Така и не получих сериен номер :)

Има ли някой идея кви са тея хорица, ква им е играта, крадена стока ли продават или какво? Някой купувал ли е успешно нещо от тях?

Отговори на това съобщение
 Re: Някой познава ли m.harizanova?
Автор: Mogila   
Дата:   07-09-12 15:32

Такива обяви със съмнително ниски цени от акаунти, регистрирани в последните 1-2 месеца, е ясно че са някаква измама.

Автор: alphatier   
Дата:   07-09-12 15:38

Мхм наистина доста такива обяви се навъдиха последния месец,и то все от 2-3 акаунта,които през седмица пускат нови обяви,на неща нереално евтини.Досега не съм чул някой колега от форума да се е похвалил,че е успял да купи от тях,а най-странното е че като почнеш да напъваш и да се уговаряш с тях и видят,че си сериозен изведнъж стоката вече е продадена [smilie18]

п.п Преди малко и прегледах всичките обяви,които е пуснала в базара(към 15 обяви),които са през 1-2 дена и така като гледам,нито една извършена сделка няма,никога не се качват снимки,даже при желание от колегите и никога не се дава сериен номер,когато някой го поиска....

Публикацията е редактирана (07-09-12 15:50)

Дата:   07-09-12 15:50

Странно... а за какво го правят????
ква им е изгодата :)
ми тя цената не е чак няква зверски евтина, но е прилична :)
най ме усъмни като му поисках сериен номер и както до преди 1 минута фотоапарата беше в него, се оказа изведнъж че всъщност не бил точно в него ами трябвало да се върне в офиса и щял да ми прати серийния номер

Дата:   07-09-12 15:55

Еми беше пуснала една обява Nikon D90+Sigma 24-70 2.8 за 1000лв като беше добавила,че ще направи и сериозен коментар на цената,тва си е eвтинко :D Има 2 варианта-единия да са нявки крадени неща или някви подобни нелегални далавери и да се чудят как да ги продадат,другия е някой да си прави таш@к и да гледа сеира [smilie25]

Дата:   07-09-12 16:00

е*ах аз тоя сеир 6-7 пъти ми звъня той по телефона :) скъпичко ще му излезе ако продава 5-10 мними неща

Автор: pmartinov   
Дата:   07-09-12 16:00

Златни пирони...

Автор: n1x0n   
Дата:   07-09-12 16:29

Измамите по тази схема са или с крадена техника или с импулсни телефони, обикновено.

Дата:   07-09-12 16:38

Така де, само че аз май така и не съм им звънял :) все те ми звъняха.... Така че по вероятно е версията с крадената техника.
А това, че като попитах за серийния номер се дръпнаха съвсем ме навежда на тая мисъл

Автор: Mogila   
Дата:   07-09-12 16:40

Странно, че не са ти дали някакъв номер просто. Из нета могат да намерят супер много номера пък и защо не да си измислят[smilie8]

Дата:   07-09-12 20:07

Явно не им се занимава...... искат максимално бързо и безпроблемно да се оттърват

Дата:   07-09-12 20:17

Те па и те поне няква яка техника да бяха откраднали не някви D90-ta на по 40к кадъра,500d+китак,сигма 24-70,1000D и нестабилизиран китак [smilie18] Друго щеше да е 5d2 5d3 1Ds3 D3s D4 за по няколко хилки надолу от цената с бонус някоя и друга L-ka или златно никорче [smilie5]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   07-09-12 20:20

Въртят и едно a77 в базара

Автор: steeens   
Дата:   07-09-12 20:35

klez, провери си все пак как ти е сметката на телефона, нищо че те са звънели.

Автор: ice_boy   
Дата:   07-09-12 21:16

Някъде може ли да се провери серийния номер на апарата, за да се види дали е обявен за краден?

Дата:   08-09-12 00:14

В търсачката на форума - в случай че някой е писал че са му го дръпнали, или в Полицията би трябвало да може....
иначе ако е краден в чужбина - едва ли

Автор: metodiev_martin   
Дата:   08-09-12 00:25

m.harizanova Имах една такава преподавателка в университета, беше голям цербер [smilie5] И сега като чуя фамилия "Харизанова", бегам далече !
Колкото до фантомите и базар, тази практика не е от преди 2-3 месеца. Преди така за един Canon 24-70, който се продаваше за 1450лв, с един смешник си лафихме 1 седмица. На края не ми издържаха нервите, поздравих подобаващо роднините му, пуснах няколко цигански клетви и му пожелах приятен ден. Като купувате разни безобразни от базар, пък пуснете една търсачка да видите аджеба, тоя човек има ли, няма ли някакви постове, нещо продадено, купено... Нормално че 7D на 19 999 кадъра, няма да лъсне в базара за 1299лв, пък макар и да е с китайска батерия и зацапан ремък.

Публикацията е редактирана (30-09-12 22:46)

Дата:   08-09-12 00:35

" Преди така за един Canon 24-70, който го продавах за 1450лв" продавах или продаваха [smile] Аз моя 24-70 2,8L го взех за 1380 с 3 месеца оставаща гаранция[smilie5]

Автор: mdamyanov   
Дата:   08-09-12 01:16

Трябва админите да забранят на анонимни хора без някакъв реален профил със снимки да пускат обяви във базара.Чак колко няма да загуби сайта, но пък хората ще са по сокойни, че имат някой колега насреща а не разни маймуни.

Автор: Pavlov   
Дата:   08-09-12 07:39

@mdamyanov - тогава хората, които искат да си купят първи фотоапарат и да се учат на него, няма да могат да си вземат някое старо тяло от базара (което е препоръчително), а ще ходят в магазина. Така ли трябва да е?
От друга страна, качването на снимки в профила не те прави автоматично коректен търговец.
Продажбата на скъпа техника на необичайно ниска цена, от анонимен профил, е достатъчно за средно интелигентен човек да бъде внимателен и предпазлив.

Дата:   08-09-12 10:02

А забравих да вмъкна, по някоето време из разговорите обектива се оказа, че не бил 18-55 IS ами чист 18-55

Дата:   08-09-12 12:36

Обаче продължава да си ъпва обявите в базара,чудя се дали да не постна линк от тая тема в обявата дето я е ъпнала преди час [smilie8]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   08-09-12 13:52

Не плашете хорицата, по-добре някой да се уговори с тях и да се видят... може няколко човека да отидат на срещата даже ;)

Автор: steeens   
Дата:   08-09-12 19:07

Явно са непукисти.[smilie5]

Автор: guesswho   
Дата:   08-09-12 21:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »