Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За качеството и избеляването на принтовете
Автор: PieroBG   
Дата:   03-09-12 23:17

На скоро си видях едни снимки, които бяха драстично избелели. Има няма за 7-8 месеца. Печатил съм ги на Канон принтер, с Inc Tek мастила и гланцова фотохартия/китайска/ от Прокарт. Снимките бяха в помещение, добре осветено, но без пряка слънчева светлина, която да пада върху снимките. Колеги, какво мислите - мастилата ли са проблема или фотохартията? Каква би трябвало да е трайността на такива снимки?

Отговори на това съобщение
 Re: За качеството на принтове
Автор: asahi   
Дата:   03-09-12 23:42

Май не знаеш приказката за отвързания лъв?

Автор: bOzo   
Дата:   03-09-12 23:57

Ако са в класьор няма проблем. Ако ги хваща светлината - 7-8 месеца макс...

Дата:   03-09-12 23:58

Знам я приказката. И лъвовете са два... Налегнали са ме едни мисли дали не е по-добре да сменя принтерите Канон с Епсън на пигментни мастила...

Автор: bOzo   
Дата:   04-09-12 00:05

Проблема не ти е в принтера, а в мастилото и хартията. Бачкай само оригинален консуматив и няма да има ядове с трайността на снимките.

Автор: volkov61   
Дата:   04-09-12 00:10

Абе и това не е вярно...ама карай[beer]

Автор: DonBasilio   
Дата:   04-09-12 08:15

.. Налегнали са ме едни мисли дали не е по-добре да сменя принтерите Канон с Епсън на пигментни мастила...

Човек все някога проглежда

Автор: DEKOV   
Дата:   04-09-12 10:37

"Fujicolor Crystal archive" e истината, но не става за домашен принтер.
[beer]

Автор: batzas   
Дата:   04-09-12 10:47

Пробвай следващите разпечатки 3-4 дена или дори седмица да ги държиш на тъмно след като ги изпринтиш, с по 1 лист нормална хартия върху тях, върху отпечатаното имам предвид. Ако има остатъчна влага да я поеме той.

Автор: mitku   
Дата:   04-09-12 11:29

Аз също съм с Канон принтер, но печатам само с оригинални консумативи и нямам грижи... нито с принтера, нито със снимките. Но вие продължавайте да си блъскате булшит мазало в принтерите и после пак питайте защо има проблем. Не случайно хората са казали, че евтиното накрая винаги излиза по-скъпо. [smilie7]

П.П. Епсън-ите се задръстват далеч по-лесно и правят още повече проблеми.

Автор: jordanR   
Дата:   04-09-12 14:24

Основно в хартията е проблема,мастилото също може малко да окаже влияние.Пробвай с качествена хартия и проблема ти ще исчезне.От личен опит го знам.

Автор: Aliengg   
Дата:   04-09-12 20:02

HP дават най-голяма трайност на печата. Справка - Хенри Вилхелм, Wilhelm Imaging Research, Inc.
Та той казва, че печатът с мастилата VIVERA на HP е най-дълготрайният цветен печат в цялата 130-годишна история на цветната фотография.

Самият Хенри Вилхелм е един от основателите, президент и директор по изследванията във Wilhelm Imaging Research, Inc. Специалист по мастиленоструйни печатни технологии и издръжливост на печата. Един от основателите на групата за фотографски материали към Американския институт за опазване на исторически и художествени произведения, един от основателите на Американския национален институт по стандартизация ISO IT9-3, отговарящ за развитието на стандартизирани методи за ускорено изпитване на стабилността на цветни снимки и материали за дигитален печат. Секретар и активен член от 1984 г. на ANSI / ISO - подкомисии, отговарящи за стандартите за съхранение на чернобели филми и снимки.

Дата:   04-09-12 23:04

...П.П. Епсън-ите се задръстват далеч по-лесно и правят още повече проблеми.....

Я пак.

Дата:   04-09-12 23:11

...HP дават най-голяма трайност на печата. Справка - Хенри Вилхелм, Wilhelm Imaging Research, In.....

Това съм го чел преди 2 - 3 години пак в тоя форум. Тоя пич от токова титли, заетост и ангажименти мислиш ли, че има време да се занимава с изследвне на мастилки. Или по между другите ангажименти не е разписал някои хонорарен лист на ХП за да каже това изречение?
А и интересно печат на коя хартия дават 130 години ....
Сигурно на HP Every day paper?

Автор: митко   
Дата:   05-09-12 00:06

Снимка с оригинално мастило НР на сянка - макс 1 година. Същата, дори и с рефил от техномарполис зад плексиглас или стъкло на сянка повече от две години не е мръднала. В албум вече шеста година няма промяна в цвета, но не помня с какво мастило съм печатал. Стъклото и плексигласа вероятно спират някакви елмаг вълни, или спират изпаряването (изветряването?) на пигмента в мастилото.

Автор: mitku   
Дата:   05-09-12 00:42

DonBasilio написа:

>
> ...П.П. Епсън-ите се задръстват
> далеч по-лесно и правят още повече
> проблеми.....
>
> Я пак.

Ето ти го пак. Още един път искаш ли? И си има и причина. [smilie25]

Жокер - технология на печатащата глава на съответната марка. [smilie3]

При микро пиезо главите на Епсън в главата при дюзите има мастило и остава там и след като спреш да го ползваш, което при по-рядко ползване на принтера води до засъхване в самата глава и съответно се запушват... и съответно много рядко може да се отпушат след туй. Освен туй и самото пигментно мастило е по-предразположено към туй защото при засъхване почти няма как да се изчисти.
При Канон-ската инкджет технология, реално мастило НЕ остава при дюзите и съответно главата е по-слабо предразположена към запушване. Освен това мастилата на повечето Канон-и в голямата си част са водноразтворими (dye ink) и имат само по една допълнителна черна мастилница с пигментно (неразтворимо във вода) мастило.
И изобщо - из мрежата има много по въпроса... ако някой се интересува. То не е само въпрос на фенство и сега някой да "скача", че съм казал нещо срещу неговото гаРдже от Епсън. Ами сори... това е положението. А иначе мен лично ме бОли фара. [smilie7]
При Канон най-често принтерите се скапват след ползване с разни булшитови пълнежи, вместо оригиналните мастила... но това си е проблем на ЗАУ-то, а не на принтера.

Автор: asahi   
Дата:   05-09-12 01:11

На времето печатахме една 12м легнала бутилка Кока Кола - може би сте я видали на 16-тия километър на магистрала Тракия. За 5 години не мръдна. Принтер HP3500, UV мастила, Scotch 3M фолио, ламинатът и той.

Дата:   05-09-12 06:10

Това "Я пак" не е за да повториш "сухата теория".
За да го напиша значи имам достатъчно опит и с двата типа принтери
И не прави такова изказване, че мастилото при Канон не оставало при дюзите. Някъде да си видял в канонски принтер да има водостртуйка и след всяко копие да измива дшзите?

Не знам, колко има писано по въпроса, но от практика се установява, че Епсъна и след 6 месеца да го пуснеш ще тръгне да печата. Поне при мен е така и то не веднъж. Не случайно се появява от време на време търсене в нета, а и в този форум на "глави за Канон". Разбирай дюзи.

И мене ме боли фара за Канон или Епсон. Но на практика Епсона НЕ ...СЕ ЗАДРЪСТВА ДАЛЕЧ ПО ЛЕСНО....
Товяа ми беше забележката. И си в грешка.

Публикацията е редактирана (05-09-12 06:12)

Дата:   05-09-12 11:54

Пуснах темата, защото направо се стресирах, като видях избелелите разпечатки А3. Имам два принтера Canon iX4000 и ми писна да им търся и сменявам печатащите глави на по 1200-1500 копия. Вярно, че са на 100% запълняемост, но си мисля че не е редно. Преобладаващият цвят в разпечатките най-рано сдава дюзите на главата.Някъде бях прочел из интернет, че Канон дават ресурс на печатащите глави 5000 копия. От опита ми досега съм склонен да го повярвам.

Автор: iva_drag   
Дата:   05-09-12 12:07

Щом формата е до А3, не откривайте топлата вода, а открий най-близката до теб лазерна фотокопирна машина, DEKOV ти е казал с каква хартия трябва да бъде ...
Ще забравиш и за мастила, и дюзи и марки принтери...

Re: За качеството и избеляването на принтовете
Автор: miton   
Дата:   07-09-12 17:55

Не забравяйте че принтерите са Епсон, останалите фирми опитват да изкарат някакъв смислен продукт, ама за сега опитите са гола вода...
[smilie6]

Автор: nikidinov   
Дата:   07-09-12 21:21

тук

и тук

Автор: simbon4o   
Дата:   07-09-12 21:34

EPSON![smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »