Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Моля за помощ в избирането на DSLR
Автор: suni272   
Дата:   28-08-12 22:47

Първо извинявам се ако темата е пусната на грешното място от скоро имам регистрация и не съм много добре запозната с пускането на теми.

Искам да започна да се занимавам с фотография и съм си отделила определена сума пари. Проблема ми е че досега не съм се занимавала с DSLR никога, но не искам да си купя такъв за 1000 лв . Искам да започна от средно ниво за да не се налага в последствие да продавам тялото и да купувам ново. Двоумя се между 3 DSLR единият е Sony-A77 другите два са на Canon 7D и 650D. Моля ви дайте ми съвет към кои да се насоча, до колкото знам всеки си има свой те предимства и недостатъци,но засега везните клонят към 7D. Апарата искам да го използвам за ежедневна фотография и макро фотография. Благодаря предварително на всички.

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за помощ в избирането на DSLR
Автор: vikitovikito   
Дата:   28-08-12 22:53

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pefoto01   
Дата:   28-08-12 22:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vikitovikito   
Дата:   28-08-12 23:01

Дата:   28-08-12 23:04

Аз съм зодия везни ;) Доколкото разбрах Д 7000 изпитва трудност при снимане на много кардри един след друг ... за сметна на това канон 7д е с двоен процесор и може да направи до 500 поредни снимски с бърза карта.... което не може да се каже за д 7000 и сони а77. Също така електронния визиор за сонито ме спира.suni272 написа:

Дата:   28-08-12 23:05

Дата:   28-08-12 23:08

Автор: MarinY   
Дата:   28-08-12 23:26

Критерий за избор : 500 кадъра в серия!!!

Минута - две натиснат спусък. Какво е това макро или "ежедневни"(???) снимки, които ще правиш?

Да не говорим, че ще опаткаш ресурса на затвора за половин година и след това ... нова камера или скъп ремонт.

Купи си някое тяло да се учиш. Така или иначе е консуматив. После ще разбереш какъв въпрос си задала.
[shtrak]

Дата:   28-08-12 23:28

Дата:   28-08-12 23:35

Това беше образно казано, разбира се няма да държа спусака по няколко минути имам Canon power shoot и за една година съм на 10 000 кадъра. Просто видях на клипче как Сони и Канон запълват буфера което не ми хареса, не знам дали е точно така или не, и точно за това търся съвет. За това ви моля да напишете всички + и - за камерите които съм споменала, и ми помогнете с решението.

Дата:   28-08-12 23:39

Автор: MarinY   
Дата:   28-08-12 23:45

Верен отговор няма да получиш. [smilie2]
Камерите са много различни, но всяка от тях ще ти свърши работа за това, което искаш. По важното са възможностите ти да си купиш добър комплект обективи, да си създадеш навици и да ти е "удобен" съответния модел камера, да имаш познати със същата марка, за пробване и съвети.
Гарантирано, първи ДСЛР - това е пробно спускане в дълбока вода. Ще ти е временен и ще искаш да го смениш, какъвто и да купиш. [smile]

П.П. Обективите ще останат! (за следващия)

Публикацията е редактирана (28-08-12 23:48)

Дата:   28-08-12 23:49

Автор: metodiev_martin   
Дата:   29-08-12 00:02

7D за 1000 лв, трудно ще намериш. За тези пари (само за тяло)по- скоро 50D или с малко повечко усилия 60D.
Като гледам критериите ти са много особени и ти препоръчвам да отделиш 20-30 мин. за четене и ОСМИСЛЯНЕ на това -> https://photo-forum.net/ebook/start.htm

след това може да решиш и нещо друго

Автор: t.marev   
Дата:   29-08-12 00:15

suni272 написа:

> ..... имам Canon power shoot и за
> една година съм на 10 000 кадъра.
> .......
Щом за 10 000 кадъра /около 300 филма/ не си разбрала какъв апарат ти трябва, едва ли някой с пет изречения ще те насочи.
Ако искаш, врътни още 10 000 кадъра и заповядай пак - хем ще излязат нови модели, хем и ще събереш още някой лев!

Дата:   29-08-12 00:15

Повтарям не искам да е такъв за 1000 по скоро нещо по средно....... И като цяло темата е за да се опитам с вашите мнения да се опътя към кой от 3 модела да се насоча.... но все още не виждам много коментари върху тяхните предимства и недостатъци.

Автор: Vilian   
Дата:   29-08-12 00:26

Защо не погледнеш и а57 от класа на 650д, цента му нов е доста добра. Има бърза серия и фокус, добро видео, добра матрица 16мп. Колкото до ел. визьора предполагам, че ще ти е доста полезен и удобен. Ръчния фокус също е по-лесен с slt телата.

Дата:   29-08-12 00:43

Автор: io_bs   
Дата:   29-08-12 00:53

По-важно е какви обективи ще избереш за бъдещото си тяло, а досега и една дума не чухме за тях [smilie11]

Автор: bluebird81   
Дата:   29-08-12 09:08

И според мен по-важни са обективите. Първо трябва да решиш какво ще снимаш и какви обективи ще ти трябват, и после да видиш цените на съответните обективи, и чак след това да си избереш тяло. Aз така се набутах с Olympus преди няколко години като си купувах първия ДСЛР, понеже не знаех за какви цени на обективите им става въпрос. Като цяло при Канон и Никон има най-голям избор на обективи, така че ако се спреш на някоя от тези две марки е най-малко вероятно да сгрешиш [shtrak]

Автор: the_shooter   
Дата:   29-08-12 09:52

В базара сега има голямо предлагане на среден клас добри тела и на много добри цени. Особенно голямо е предлагането на в никонската секция. Д600 направо подлуди базара. За първи ДСЛР категорично смятам че е по - добре да е тяло втора ръка. Ще дадеш по - малко пари, а след това може да го продадеш с много по - малка загуба.

Автор: sirkhann   
Дата:   29-08-12 09:58

Определено между 7D и D7000 бих избрал втория. Нови и евтини обективи, значително по-добър динамичен обхват. Автофокусът поне при мен беше значително по-консистентен на D7000. Все неща, които правят разликата за начинаещ. Кадрите в сек. и буферът изобщо не са важни за хора, различни от спорти журналисти или снимащи разни събития. За сметка на това D7000 има по-добро ISO при слаба светлина, има и слот за две SD карти срещу една CF на 7D, която е и по-скъпа. [smilie3]

Автор: malakar   
Дата:   29-08-12 10:30

Какъвто и ДСЛР да си купиш, няма да сбъркаш. Отиди в магазина, направи по 10-20-30 снимки с тези камери, на които си се спряла, за да ги почувстваш в ръката си и да чуеш как пляска огледалото, вземи някой приятел/ка да ти моделства, пробвай малко динамични сцени навън пред магазина и т.н. Скокът от сапунерче на дслр среден клас е доста голям. Не мога да кажа доколко си запозната с основните понятия във фотографията, имайки предвид, че за снимане със сапунерка не ти е трябвало да се ровиш в основни неща като бленда, скорост, исо, мерене и т.н... ами помисли и за някаква форма на обучение, ще спестиш време в израстването си като фотограф. Не съм в позиция да сравнявам марки, че дори и модели от една марка, пък и тука колегите се справят перфектно със сравняването, всеки от своята си камбанария. Ако си човек, който не се притеснява да пазарува втора ръка - това е моят съвет: избираш модела в магазина, купуваш от базара. И през цялото време не забравяй, че за снимките по-важен е обектива, с който снимаш (хубав обектив с ентри тяло е по-добре от скапан обектив със среден клас тяло, грубо и обобщено казано, но все пак...). Успех! И да кажеш на какво си се спряла [shtrak]

Автор: tziko   
Дата:   29-08-12 10:59

Автор: suni272
Дата: 29-08-12 00:15

Повтарям не искам да е такъв за 1000 по скоро нещо по средно....... И като цяло темата е за да се опитам с вашите мнения да се опътя към кой от 3 модела да се насоча.... но все още не виждам много коментари върху тяхните предимства и недостатъци.

Какво искаш 3 страници с технически данни? Има ги в милион сайтове.

Някъде бяха написали нещо такова: 90% от апаратите са повече фотоапарати от колкото 90% от фотографите са фотографи.

Ти мислиш ли, че ще си от тези 10% фотографи, на такова ниво, че да те ограничава с нещо някой ДСЛР?

Както са казали по-горе, ОБЕКТИВИте са важни! Мисли какви обективи ще искаш, ще купуваш сега, в бъдеще...

Успех!

Автор: naviga7or   
Дата:   29-08-12 13:28

Вземи това което ти смяташ за добре, според мен ти вече си избрала апарата който искаш,но чакаш тук да ти го похвалят като много по-добър апарат от другите и че ще правиш страхотни снимки с него [smilie5]

Аз не знам защо всеки се хвърля на дслр и при това за ежедневни снимки, да размъкваш 1-2кила [smilie8]

Тук колегите са го казали правилно тялото е консуматив, по-добре си вземе евтино тяло и като поснимаш и разбереш какви обективи ти трябват да имаш пари да ги вземеш :)
ето и едно клипче точно за това: http://www.youtube.com/watch?v=hk5IMmEDWH4&feature=plcp

Публикацията е редактирана (29-08-12 13:28)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »