Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 няколко думи за един доста стара по днешните стандарти камера
Автор: джъмбо   
Дата:   22-08-12 09:23

нещо като загрявка за новия... Мерлин

Отговори на това съобщение
 Re: няколко думи за един доста стара по днешните стандарти камера
Автор: chefo1979   
Дата:   22-08-12 09:31

Много увлекателно написано, поздравления! Имаш чудесен стил и с нетърпение чакам следващите ти ревюта!

Поздрави!

Автор: didesignbg   
Дата:   22-08-12 10:15

Мерлин ще трябва да ретушира снимките след него, иначе той беше Мерил. [smilie3]

Автор: sirkhann   
Дата:   22-08-12 10:19

[cool]

Дата:   22-08-12 10:19

сори печаЛна грешка [smilie8]

Автор: sirkhann   
Дата:   22-08-12 10:53

Истината е, че DP1 е наистина невероятен фотоапарат, който не можа да се наложи, тъй като нямаше всичките ненужни екстри на класическите модели като един Canon G, да речем.

По времето, когато излезе, нямаше безогледални фотоапарати, нямаше и друг компактен фотоапарат с толкова голяма матрица. Имаше само Leica M8, може би M9 тъкмо да беше излезнала. Това беше единствената "безогледалка".

DP1 не се наложи сред ентусиастите, защото много от тях се уплашиха от липсата на ZooooooooooM. Други не харесаха бавния автофокус, бавното записване на кадри, липсата на повече бързи настройки, лошото екранче, липсата на използваем видео режим, лошата висока чувствителност. Снимките срещу силни източници на светлина също бяха проблем с оригиналното DP1.

В същото време DP1 блестеше с две неща - остър телецентричен обектив, който дава невероятно изображение още на най-отворена бленда, която е F/4. Сензорът, който макар с малко мегапиксели, може да те засипе от детайл. Но най-невероятното около него е това, в което хората се влюбват - специфичното рендиране на Foveon [smitten]

Автор: tziko   
Дата:   22-08-12 11:15

Поздравления за труда, много добре се е получило!
Иска ми се дам една идея, би ми харесало да има снимки на техниката която описваш в ревютата. Нещо скалъпено на място в момента на боравене с техниката. Да я/го има камерата/светкавицата/обектива и под друг ъгъл, а не само снимки на бял фон от сайта на производителя. Например в ревюто на макро свткавиците пише, че е внушителна гледка д3100 с 105/2.8 и макро кита, ами дай да видим и ние простосмъртните техно-мастурбатори. Може би умишлено не слагаш такива снимки по няква причина?

Дата:   22-08-12 11:47

ами... понеже не се занимавам професионално с фотография вече и затова съм "затворил" студиото....

може би по-нататък ако нещата станат по-сериозни ще се замисля по въпроса... в момента този сайт е само за забавление и то... всъщност се занимава нежната половинка с него а аз само си клатя краката и се правя на умник от време на време

Автор: benchy   
Дата:   22-08-12 16:47

Много добре се е получило... Поздравления за Автора! Поздравления за труда, плод на любовта му към това достойно апаратче. Да, любовта! Защото без любов никой не би тръгнал да пише обзор и да споделя впечатленията си от една "антика"

Но Sigma DP го заслужават! [smitten]

Публикацията е редактирана (22-08-12 16:48)

Автор: neuromancer   
Дата:   22-08-12 17:46

тази антика няма ли да я пуснат по 200лв вече? Че хубаво го сравнявате с мю2, ама сигмата е 10 пъти по-скъп от него

Автор: uri64   
Дата:   22-08-12 18:29

джъмбо написа:

> ... всъщност
> се занимава нежната половинка с
> него а аз само си клатя краката и
> се правя на умник от време на време

да ти кажа личи си...много ме кефи сайтът, но мисля, че маааалко повече тестостерон в него ще го направи още по-добър [smile] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »