Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Редактиране на снимки на животни
Автор: maxi21   
Дата:   16-08-12 00:12

Здравейте, колеги!
Напоследък доста се вманиячих по снимките на животинки (главно диви), но определено обикновената снимка не е достатъчно "привлекателна" за окото. Лошото е, че не разбирам особено от фотошоп и други програми за обработка на снимките и затова ще ви помоля да ми дадете някакви насоки относно редакцията им.
Поздрави! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Редактиране на снимки на животни
Автор: asahi   
Дата:   16-08-12 00:59

Започни от една добра снимка, например.

Автор: dave   
Дата:   16-08-12 01:01

Глупости
http://www.vincentmunier.com/

Автор: maxi21   
Дата:   16-08-12 23:00

Имам някои добри снимки, но определено си трябва и някаква обработка като изостряне на цветовете, подобряване на контраста, това имам предвид. Не разбирам особено, но това което виждам от категорията "Диви животни" не ми изглежда просто като добра снимка. Бая са пипнати. :)

Автор: Jim__Beam   
Дата:   16-08-12 23:12

.. Дай да ги видим де ........... Баба Ванга умря отдавна ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: hotsnail   
Дата:   16-08-12 23:48

Кажи поне какви животни са?

Аз се уча да снимам прилепи в пещера на естествено осветление. Малко размазани стават кадрите и нямат много цвят. Имаш ли идеи? Да не би да ми трябва статив или става със стабилизатор?

Публикацията е редактирана (16-08-12 23:49)

Автор: stoikovv666   
Дата:   17-08-12 00:04

maxi21, Обработката е сложен процес, може да се окаже по сложен и от снимането ако не си в час като мен. Аз на последните 1000 кадъра повече ги развалям вместо да оправям. Иска се много работа и упражнение...
Вярно съм от 4-5 месеца в този сайт и изобщо в фотографията като аматьор, ако искат да се обиждат колегите но, ти казвам с ръка на сърце, хубави обработки тука не съм виждал все още.
Не виждам кой може да ти даде правилен отговор за обработка. [beer] [shtrak]

Автор: nemchev   
Дата:   17-08-12 12:23

Стойков....не си гледал достатъчно...твърдението ти е наивно.

Дата:   17-08-12 12:40

nemchev, мнението си е мое... А ти щом мислиш, че е наивно дай съвет на човека как да си направи обработката! Или в писането сме много добри!?

Не казвам, че няма добри фотографи...дори са много и повече от добри.Но, тука става въпрос за обработка!

Автор: Myth   
Дата:   17-08-12 12:51

Ами хубаво е да започнеш да поразбираш малко и от обработващи програми, има много титориали в нета и много материали за такива програми, как мислиш, че някой тук ще седне да те научи как да работиш с тези програми, ако имаш някакво по-конкретно питане ок, ама ти все едно казваш научете ме от 0 до момент в който да мога да си обработвам снимките, сядай и чети.

Автор: compur   
Дата:   17-08-12 14:36

а може-би е добре, всички можещи и разбиращи, да направят една тема в която да има такива неща, като обработка и обяснение към нея?

Автор: мара   
Дата:   17-08-12 14:42

стойков, не стаа дума за колажите на кристал, бе...той човекът си е казал: "някаква обработка като изостряне на цветовете, подобряване на контраста, това имам предвид."

иначе ква толко обработка на документален кадър от диви животни?!

там майката му е да си издебнеш монебта така, че освен яснота и истрота, да имаш и композиция, и цветове и квото се иска там за добра снимка [smilie18]

Автор: nemchev   
Дата:   17-08-12 16:30

Аз лично съвети вече избягвам да давам. Уважавам чуждото мнение,но твоето си е твърдение. Колкото по-малко се усеща намесата на какъвто и да било софтуеър, толкова по-добре е обработката. И в писането ич ме няма даже, рядко си позволявам да пиша във форума. А доколкото мога или немога...има си хора дето ми плащат за моженето и ме санкционират за неможенето. Благодаря за вниманието.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-08-12 18:10

Маре, май става въпрос за каадри на животни с арт елемент. Докумменталните отдавна ги определихме като важни за науката ама леко скучни за окото [smile]

Автор: sakuraki   
Дата:   17-08-12 18:55

Tе кво може да се направи с обработка от фотоапарата и само светнато в шопа, е нищо особено не е, но вече се иска и по - добра техника. Ти с какво снимаш, с какъв обектив ? Иначе контраст и цвят е лесна работа, влизаш в шопа и то си пише contrast/vibrance [smilie5]

http://farm9.staticflickr.com/8307/7782754616_bc0ae3aa0f_c.jpg

Автор: Chipsy   
Дата:   17-08-12 23:27

Сакураки, белия баланс хич го няма ...

Автор: bobonai   
Дата:   17-08-12 23:44

Да се интересувате от фотография на диви животни е положително. Значи стягайте се за яко инвестиране във фотокамера и обективи след време. Защото може да се обработват без загуба на време само добри кадри, ако има пазар. В противен случай ентусиазма затихва. Не зная дали запалените любители на диви животни са любимци на домашните такива и дали водят жените си на снимките? [smilie5]

Автор: Georgi_Kocakov   
Дата:   20-08-12 00:53

Задачата на фотографа е да заснеме кадъра, а не да го обработва/но не пречи да се опитва/. В други жанрове вероятно се налага за да изрази напълно идеята си с помощ на разни програми, но тука този въпрос не стои, защото идеята задължително принадлежи на Друг. Това , което питаш го схващам като адаптиране към уеб презентация и лично аз не го смятам за фатално в този формат, гласувам за кадър , а не за обработка. Кадъра е готов продукт и неговите характеристики са актуални само за пълния му размер, а тук той присъствува само като "мостра". Не бива да те измъчва неможенето,ти направи кадъра, а с обработката му има кой да се занимава, има достатъчно професионалисти в тази област.

"В противен случай ентусиазма затихва."
Това се случва само , ако мотивацията се разминава с обективни вътрешни потребност, различни от себедоказването. В останалите случай си е "болест" до гроб, лечението, на която е невъзможно дори с "калпава" техника и липса на "инвестиционни" предпоставки.[beer]

Дата:   20-08-12 01:02

Georgi_Kocakov, много добър и изчерпателен коментар! [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »