Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колебание между няколко статива.
Автор: milev5   
Дата:   11-08-12 21:57

Извинявам се че ще пусна поредната тема за статив,но ми е изключително трудно да си избера.
Искам да го ползвам за панорамни снимки и за снимане на видео, като искам да има възвожност за бърза работа с него.
Видео ще се снима по рядко.
Четох че тези които са с “щракалки“ са най удачния избор, но в ценови клас до 300лв, повечето са с винтове, а колкото повече винтове толкова повече проблеми, да не говорим че и по бавно ще нагласям фотоапарата.С ябълковата глава било зор да нагласиш статива са панорама или за 3D.
Останах с впечатлението от темите във форума, че Бенро и Манфрото са най предпочитани и двата си имат своите + и -.
Фотоапарата е NIKON D90 + 18-105 след време мисля да се сдобия и с 70-300 обектив,но не и тази година.

Харесах си няколко напълно различни модела, надявам се да ме ориентирате към кой да се насоча.

Velbon DV-7000
Velbon Sherpa 803R
BENRO A550FKB1
SLIK Pro 340BH с глава SBH-200DQ
SLIK Pro 500DX

Отговори на това съобщение
 Re: Колебание между няколко статива.
Автор: valen_tin   
Дата:   11-08-12 22:17

аз ползвам тази комбинация:

основа

глава

в основата има вградена врътка за панорами, т.е. можеш да минеш и с по-евтината глава (която съм пуснал като линк). Основата я има и с врътки и с щракалки, аз лично предпочитам врътките и моя е такъв. Въобще доста гледах и обикалях и за мен в ценовия клас до 300 лева това беше най-доброто предложение. Иначе от 600 нагоре има големи бижута [smilie3]

Автор: photostoykov   
Дата:   11-08-12 22:25

Ниски са тези триножници дето си избрал.
За да не се навеждаш при нормална перспектива ти е необходим статив, минимум 170 см до плочката, без да е извадена централната конзола.

Дата:   11-08-12 22:32

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&cat=79&product=1035&show=additional

Дата:   11-08-12 22:41

Имай предвид, че 70-300 няма гривна за статив и създава бая огъващ момент! Затова избирай една степен по-висока товароносимост на главата.

Дата:   11-08-12 23:18

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&product=4849&show=additional

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&cat=195&product=8671&show=additional#

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&cat=141&product=4941&show=additional

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=22&cat=141&product=4951&show=additional#

Публикацията е редактирана (11-08-12 23:48)

Автор: hotsnail   
Дата:   11-08-12 23:47

Ами аз ползвам един по-евтин велбон 403 със А700 се държи прилично...макар и малко да му вибрират краците докато го бърникаш та трябва малко тежест и дистанционно поне аз така го ползвам.

Инак наскоро си взех едно манфрото за НЕКС-а. С топчеста глава с две врътки. Хубаво е да са две. Едната е за заключване а с другата се регулира усилието при отключено положение. Много свобода дава. Манфротото е супер малко ама е много стабилно. Желзено в прекия и преносен смисъл.

Ам иди го разгъни изцяло статива натовари го леко го разклати, разгледай как са краката...ама май хубавите са карбон или железария

ПП Разгледай и в Амазон как са нещата. Манфротото едно че го няма в БГ въобще, ама и беше доста по евтина главата в амазон.ко.ук. Дойде към 70-80 лева от английско пък тука е над 100

Публикацията е редактирана (11-08-12 23:51)

Дата:   12-08-12 01:11

За сега се спрях на BENRO A2580F + BENRO HD28 (HD2).
Минава ми бюджета, но към статива има и чанта, а най ефтината е около 30лв.
Надявам се и главата да влезе, че не е никак малка.

Немога да купувам зад граница, защото ми трябва фактура[smilie2] , иначе сигурно всичко щеше да е от там.

Публикацията е редактирана (12-08-12 01:12)

Дата:   13-08-12 10:43

Видях и BENRO A600FHD3, който е с глава HD38 и е по висок, но чантата за него струнва 65лв.
Струва ли си да се оръся 65лв за чанта при положение, че няма да го мъкна често по чукарите.
С тази чанта страшно много ми надхвърля бюджета.
Ако BENRO A2580F и BENRO A600F основната разлика е във височината съм склонен да се примеря с по ниския, а разликите в главите е че HD38 носи по голям товар, но аз нямам намерение да я товаря толкова поне в следващите 5-6г.

Гледах да не минавам 300лв ама 340 някакси ще ги преглътна.

Автор: didesignbg   
Дата:   13-08-12 11:11

BENRO A2580T
BENRO B0

Falcon Eyes T-1228
Falcon Eyes KK-2

За мен ябълковидната глава се наглася по-бързо, ако ще правиш видео вече панорамната глава ще е по-удобна. Съвета ми е да отидеш да ги видиш. Динафос/Бенро са в София, а Гената/Фалкон Айс са във Варна, ще ти обяснят и ще те посъветват. Статива обикновено надживява няколко камери и рано, или късно ще си купиш читав, няма смисъл да пилееш пари по пътя.

Автор: murrey   
Дата:   13-08-12 13:02

Аз не виждам смисъл от чанта за статива, моята почти не е излизала от къщи, статива го закачам на раницата.

Дата:   13-08-12 15:01

Преди малко си поръчах BENRO A600FHD3, казаха ми че всички стативи си имали калъфи, което ме устройва.
Може да не е супер/дупер гъзарски важното е къде да го скатавам.
Утре ще го разгледам.

Автор: Canon   
Дата:   14-08-12 00:42

Винтовите стегачки и ябълковидната глава са несериозни.
- стегачките са по-бавни и с несигурност на притягане- зависи от физиологичното състояние на фотографа.
- главите с ябълка не са прецизни за точно позициониране на тежки системи особено с дълга оптика и бавно/трудно гасят вибрацията.

Шерпите са с приличен баланс на параметри - много бързи за сгъване/разгъване, стабилни до 3 кг, автоматично заключване на плочката.

Търси задължително да е с квадратна по форма и самозаключваща се плочка и пожелателно винтова (назъбена) централна колона!
С корк, не със гума на плочката.
Гумите на шиповете (в основата на краката) да се вадят

/Опит: Gitzo професионален (за Sinar)- товароносимост до 25кг, но със винтови стегачки [smilie23], дървен ГДР кино/фотостатив - винтово притягане, Шерпа 600 - штракачки, ГДР-шки с ябълки на краката с недотепани тип "болтови стегачки" и 10-на други от разни марки .., поне 30% от всичките ми кадри са снимани със стаив/

Автор: borovinka   
Дата:   14-08-12 09:30

"Видях и BENRO A600FHD3, който е с глава HD38 и е по висок, но чантата за него струнва 65лв."

Всички стативи Benro, които внасяме, са окомплектовани с чанта. Без изключение. Моля, споделете кой търговец, Ви е поискал допълнително пари за чантата?

Публикацията е редактирана (14-08-12 09:31)

Дата:   14-08-12 14:03

Никой не ми е поискал пари за калъв.
Просто в сайтовете не пише че към всеки има калъф и аз си мислех,че само на тези които са отбелязани с калъф имат, а другите не.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »