Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 нещо смислено от Никон
Автор: hotsnail   
Дата:   09-08-12 00:01

И самсунг и сони уж са по напред с мобилните устроиства а революцията май ще дойде от никон....странно

прочетете тук

Дано дойде и на някоя сериозна машина а не само на сапунерки.

Отговори на това съобщение
 Re: нещо смислено от Никон
Автор: simbon4o   
Дата:   09-08-12 00:14

Toва има скрит замисъл - няма да се плаща на разработчици да пишат софтуер за камерата. Ще се плати само за драйвери за да се подкара и говото, като бонус идват андроидските гъдели.

Автор: Hotsnail   
Дата:   09-08-12 00:31

Зависи какво точно ще има достъпно ама ако е отворен целия хардуер с хубав графичен чип magic lantern хакант панасоник и подобни неща ще изглеждат като детски играчки

Peaking, zebra stripes, комбиниран фазов и контрастен фокус, алгоритми за подтискане на шум, разни time lapse, хиперфокален режим за стрийт, интерсни индикации, интересно управление на светкавици, хубави кодеци, други формати файлове 12 или 14 битови примерно dng или tiff

Проблема е, дали ще отворят всичкия хардуер. Дори и да сложат Андроид на висок клас апарат не мисля че всичко ще е отворено за външни хора. Сега софтуера дава много място за диференциране на производителите и задържане на потребители. Никон например доста време имаха по приемлив за много хора алгоритъм за шумоподтискане и макар с идентични сензори на Сони и Пентакс имаха пазарно предимство. Обаче представи си, че можеш да си сложиш софтуер на Адоби или DxO ...би ли платил пак 500 до 1000 лева отгоре за табелка Никон. Има опасност да стане като с компютрите - минимална печалба, масовка производители от Китай, Тайланд и т.н....

Публикацията е редактирана (09-08-12 00:46)

Автор: asahi   
Дата:   09-08-12 01:35

Той и софтуерът не е без пари.

Автор: neuromancer   
Дата:   09-08-12 15:39

да бе, не бил без пари
тука е Замунда ленд

Автор: chefo1979   
Дата:   09-08-12 16:09

Тука не е центъра на света...

Автор: serjy   
Дата:   09-08-12 17:19

аз чакам телевизор с андроид да пуснат

Автор: mike74   
Дата:   09-08-12 17:39

Дали е смислено, не е много ясно.
Това ще се ползва Андроид може да е по-лесно за производителя, но дали е по-добре за крайния потребител и продукт не е много ясно.

Автор: bgprinter   
Дата:   09-08-12 18:13

Фотография се прави със светлина и оптика, не със софтуер.
Имам три системи у дома, Виндоус, МакОс, Линукс, все същата фотография правя, независимо от операционните системи.

Това е търговски ход на Никон, да зарибят Андроидското общество, навъдило се напоследък (между които спадам и аз). [smilie3]

Дата:   22-08-12 19:34

Nikon announces Android-powered Coolpix

Той дойде!

Не пише много ама не е обещаващата визията...изглежда като хибрид между телефон и апарат. Пък маркетинга е писал че мнгоо хубаво ще се играе на angry birds ..... аз имам малко по-друга визия за тоя софтуер. Такива неща и теелфона ми прави. Пък по качествени снимки от инстаграм не зьнам дали ще са голям хит.

Дата:   22-08-12 19:38

serjy написа:
> аз чакам телевизор с андроид да
> пуснат

Има разни у-ва дето са с андройд и се закичват на ТВ ама няма тъч

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »