Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоклетка за wildlife?
Автор: gogzy   
Дата:   06-08-12 22:39

От няколко дни някакво същество използва единия ъгъл на терасата ми за нужник. Матриала е тип мишков, дребни, твърди, оформени [smilie5] . Намирам се на третия етаж, отворена тераса, без достъп до комшии. В стаята липсват следи от мишки, няма звуци от такива, а също и акита [smilie5] , само на терасата в единия ъгъл. След дълги размисли, освен мишки, има съмнения за прилепи, тъй като има простор на който да си висят нощно време и да си акат.
ПО СЪЩЕСТВО - как да си направя фотоклетка, която да задейства дистанционното на фотоапарата и да го изненадам? Мислех зи за сотаджийски датчик? Всякакви идеи приемам, стига да се осъществи с минимални финанси. Все пак е за идеята, няма да дебна рисове в Трънско [smilie18] , само прилепи (мишки) в Люлинско [smilie5] .

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоклетка за wildlife?
Автор: Jim__Beam   
Дата:   06-08-12 23:16

.. на БатМан сина му е тва ..... той вилнее из Люлин ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: juslen   
Дата:   06-08-12 23:22

Няма страшно-на мен на третия етаж на терасата нощно време ми се качва котка [smilie5] Отдолу има клон на ДСК, има и едни бетонни форми които водят на метър и половина от парапета на терасата и котарака успява да се покатери. Вече няколко пъти намирам боклука разхвърлян докато накрая не я видях-една сива котка[smilie5]

Дата:   06-08-12 23:37

За тази вечер съм заложил елементарен "капан", фин слой брашно, та ако ме навести да остави следи и по средата парченце кашкавал (първокласен, мандраджийски). Сутринта ще викан Хорейшо. Все още чакам предложения за фото-датчик!

Автор: batdin   
Дата:   07-08-12 18:50

И като го снимаш,какво?Ще го изгониш ли така?Аз бих сложил някой лоу-тек капан.

Автор: bobonai   
Дата:   08-08-12 00:59

Може би и Вие се интересувате за PIR сензор за засичане на движение и управление на затвора на камерата от него? Да, ама няма ли някой да е срещал някъде такива устройства в продажба или друг, който да опише как да се преправи инфрачервен датчик за такива цели?
Преправете темата и я насочете към провокация, да не я подминават.

Публикацията е редактирана (08-08-12 01:19)

Автор: nirval   
Дата:   08-08-12 01:59

[cool] [smilie24]

Дата:   08-08-12 09:00

Всичко се прави от чисто любопитство и за спорта. След като се оказа на 100% че не е същество ходещо по земята (мишка например) капаните отпадат и любопитството ми нарасна още повече. Целта е да намеря евтин вариант да задействам дистанционното на фотоапарата при засичане на движение през нощта. Само тогава се появяват.

Автор: batdin   
Дата:   08-08-12 14:11

Като толкова искаш...
Трябва ПИР датчик да свържеш с дистанционно?
Възможно,но трябва да разглобиш дистанционното и да запояваш в него там,където са контактите на бутона(ако не те е страх).
Трябва и захранване на датчика и (евентуално) едно реленце м/у датчика и дистанционното (зависи от ПИР датчика).
Със сигурност ако беше жичкаджия,вече да си го направил и да показваш снимки на прилепи примерно [smilie18]
А дали камерата ще стои цяла нощ в очакване на задействане,без да "заспи"?Трябва да се провери.

Автор: bobonai   
Дата:   08-08-12 16:21

Срещал съм в продажба из ловджийските сайтове камери за 400-800 лв. с ПИР сензор задействане и снимане дори в черна тъмница. Гъделът е да си задействаме нашите ДСЛР-и. Който има познание нишата е вече ясна - да ги почва [cool] ние ще [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »