Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon Coolpix P510 или........
Автор: tonitka   
Дата:   29-07-12 18:17

Някой има ли лични впечатления от Nikon Coolpix P510? Приятелка ме помоли за помощ при избор на фотоапаратче. Прочетох това-онова , много зум , 15 мп , подвижен дисплей. Обектива ми се вижда тъмен - f 3-5.9. Като цяло нещо ме човърка, че това не е най-доброто решение за тези пари /800лв/. Имам лични впечатления от Panasonic Lumix DMC-FZ48 и определено съм доволна от възможностите му. Чета добри думи и за FUJI FINEPIX HS20 EXR BLK.

Помагайте с мнения и съвети, кой от трита апарата да е? Може да предложите и други добри за тези пари, без ДСЛР!!!! [smilie3] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Coolpix P510 или........
Автор: pdimitrov   
Дата:   29-07-12 20:47

Според мен за тези пари е по-разумно да се вземе нещо от рода на Nikon P7XXX/Canon GXX. Казвам го като бивш собственик на P100. Вярно, че моделът е стар, но все пак... :) Причините:
- Кофти ергономия: за всичко трябва да се ровиш из менютата. Освен това идва малко малък, предполагам дори за женска ръка. Неудобен е и визьорът, който е с екранче с ниска резолюция (това просто ТРЯБВА да са го оправили, но държа да го спомена :) ).
- Многото зуум е добре на хартия, но колко по-далеч стигаш, толкова повече се разваля качеството на картината. Отделно, че аз с 26х понякога имах трудности от ръка, камо ли с този 42х :)
- Както каза, тъмен обектив (че и с малък сензор).
- Поне за мен тази лъщяща пластмаса по Р510 е отвратителна.

Лично мнение, никого не ангажирам с него :)

Автор: chuckle   
Дата:   29-07-12 20:53

Fujifilm HS30 1:2,8-5,6

Автор: tonitka   
Дата:   29-07-12 21:24

chuckle , ревюто на Fujifilm HS30 е много обещаващо.

Чакам и други мнения! [smile] [smile]

Автор: cat_girl   
Дата:   08-08-12 16:52

А коѝ е по-хубав P510 или стария модел P500 ?

Автор: chuckle   
Дата:   08-08-12 17:50

Е новия [cool]

Автор: hartt   
Дата:   08-08-12 22:38

Най-хубав е Panasonic FZ-150, за съжаление, цената му се вдига, вместо да пада. Никона 510 е значително подобрение спрямо 500 според специализираната преса, но нямам лично впечатление. Фуджито HS30 - не знам, имам HS-10, ту ме радва, ту ме ядосва.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »