Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EIZO монитори
Автор: mmddmm   
Дата:   23-07-12 16:54

Здравейте,
колебая се между два модела монитори на EIZO:
- SX2462W
- CG243W
Като характеристики изглеждат сходни...
Разликата в цената (1К BGN) от какво се определя и заслужава ли си?
Моля, за впечатления от колеги, които са ги ползвали.
Тех Вижън още ли са представител на EIZO за България?
10х.

Отговори на това съобщение
 Re: EIZO монитори
Автор: imitev   
Дата:   23-07-12 17:28

Единият е от профи серията...

Познай кой (жокер - по-скъпият).

CG е по-добър, за съжаление...

Автор: valetvitor   
Дата:   23-07-12 17:36

Едно мнение ще споделя, ти сам прецени. От 6 години имам 19" EIZO с TN матрица. От година имам и CG241W. Вярно, по-голям екран, хардуерна калибровка и какво ли още не. Но дори и евтиното EIZO ползвам пак ми е кеф. Има разлика но не е фатална. Който и да вземеш няма да съжаляваш.

Автор: photostoykov   
Дата:   23-07-12 17:57

По скъпият си заслужава 1к лева надценка, само ако можеш да си ги избиеш (работиш за пари)!
Разликата в цената идва от специалния подбор (за по-скъпия) от една и съща LG матрица, наличието на сенник в комплекта и калибрирането на монитора още в завода.

Автор: Mmddmm   
Дата:   23-07-12 22:41

За добро или за лошо, не снимам за пари...просто ми е хоби.
Ще мисля още и ще скачам...
10х

Автор: rapt0r   
Дата:   24-07-12 00:34

За Ай Мак не се ли замисли !? [smilie3]

Автор: mmddmm   
Дата:   24-07-12 08:31

Мислил съм и за айМак, но май до колкото знам има някакви ядове с калибрирането. Пък и софтуерно е доста по-различно от ситуацията с Уиндоус...

Автор: didesignbg   
Дата:   24-07-12 09:00

И двата монитора са пределно много за любителска работа. От друга страна няма нищо лошо в това да имаш хубав монитор щом можеш да си го позволиш.
Голямата разлика е хардуерната калибрация в CG-то, дали заслужава 1к, зависи от теб.
Независимо кой от двата монитора ще избереш, трябва да си наясно, че купуваш монитор с разширено цветопредаване (wide gamut) и това влече след себе си куп последствия, някои приятни други не чак толкова. За стандартна домашна употреба, това не е подходящ монитор. Освен калибратор, ще имаш нужда и от солидни познания по управлението на цвета. Казвам го за да не останеш разочарован от доволно скъпият монитор.

Дата:   24-07-12 10:34

Вземай един МАК 27 " и забравяй за всичко друго,това е моя съвет - цветовете и микроконтраста му са супер .Не съм от най-големите разбирачи на тема компютри и монитори ,но съм абсолютно сигурен ,че няма да погледнеш друг монитор ,ако пипнеш този.Там не купуваш просто монитор, там получаваш доста повече.Всичко е направено супер интелигентно и интуитивно,мишката е брутално удобна за работа , със софт-а се свиква супер бързо,има опция да си стартираш всички уиндоус програми с програмата кросоувър.Мисля ,че няма да имаш нужда от абсолютно никакво калибриране , както нямах и аз.Освен това 27" правят обработването на кадри удоволствие , гледането на филми също ,звука излизащ от монитора е супер добър , няма да имаш 1000 кабела за монитор,кутия ,колонки и т.н. (мен това лични ме дразнеше много ), получаваш много повече,както казах!Сам преценяш все пак,аз изказвам личното си мнение![smilie24]

Автор: batzas   
Дата:   24-07-12 10:51

Поредния малоумен мак фанатик. Точно 27" дето събира прах в матрицата ще предлага. Разгледай . Докато при 21" вариант тоя проблем го няма. И не става дума за прах под стъклото, а вътре в матрицата.
Апропо и гаранционно не искат да го оправят.
Така че получаваш наистина много повече, прахосмукачка + монитор и компютър 3 в 1. Сам преценяш:)

Дата:   24-07-12 11:21

batzas , ми да не си купува тогава [smilie18] [smilie18] [smilie18] ,а ако аз съм малоумник ,че съм си купил 27" МАК , ще си понеса последствията.Няма техника ,която е гарантирано без никакви дефекти,ако почна да мисля ,че ще се повреди по-добре да не си я купувам ,а така или иначе не очаквам да е вечна особено що се отнася до монитори и компютри и темповете, с които се изкарват новите модели!Не робувам на техника ,нито съм фанатик.Казвам нещата от първа ръка [smilie3]
п.с. Имаме циментов завод на 3 км от нас и мака вече година и половина работи ,та пушек се вдига [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ZENON   
Дата:   24-07-12 11:32

off/
Не разбрах защо по-скъп монитор да създава ядове.
Ай може ли да си гледате работата?
Всеки си разполага с парите, ако ще на фунийки да ги направи.

Автор: IPB7   
Дата:   24-07-12 17:07

Аз от 2009 джиткам с CE240W, е няма такъв кеф [smile] . С фотография се занимавам за удоволствие, когато имам време. Кефа цена няма, така че действай смело, хвърляй се на най-доброто което можеш да си позволиш и няма да съжаляваш.

Автор: mnogoiskamneshto   
Дата:   29-07-12 07:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mnogoiskamneshto   
Дата:   29-07-12 09:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »