Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпросите на начинаещ
Автор: Martinels   
Дата:   22-06-12 16:56

Здравейте. Аз съм момиче на 21 и от скоро имам интерес и влечение към фотографията. Бих искала да започна да се занимавам с това. Интересува ме нужно ли е да си купя специален професионален апарат? Аз имам Canon Powershot SX230 HS. Според вас този апарат добър ли е, става ли? Интересувам се също така какви програми използвате за редактиране и обработка на снимките? Бих искала и да знам какви са условията за една фото изложба - с какъв апарат трябва да са заснети снимките, какъв размер трябва да бъдат и прочие... Ако може да ми дадете малко информация, защото не съм особено запозната.
И също така искам да добавя, че всички публикувани снимки в този сайт са невероятно красиви, качеството на снимките е върховно, уловени са много красиви моменти, поздравления на всички вас. Бих искала и аз да правя такива фотографии, очаквам вашите компетентни отговори и благодаря предварително. [smitten]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпросите на начинаещ
Автор: PolarBear   
Дата:   22-06-12 17:17

Със сигурност по-нататък ще трябва апарат със сменяема оптика, но за начало, курсът е по-важен. А и ще спести доста грешки при по-нататъшните покупки.

По отношение на изложбите: в повечето случаи няма изисквания към апарата, а към качеството на снимките, като техническото качество обикновено не е водещо.

Публикацията е редактирана (22-06-12 17:17)

Автор: PolarBear   
Дата:   22-06-12 17:19

Иначе обърни внимание на курса, който Фото-форум организира тези дни, бях се опитал да пусна линк в горния пост, но излезе погрешен...сега ще опитам пак.

https://photo-forum.net/s/167

Автор: io_bs   
Дата:   22-06-12 18:28

Всички апарати са добри, стига да знаеш ограниченията им и как да ги ползваш правилно. Какво не ти достига в сегашния, че искаш друг („професионален“, каквото и да значи това)?

Автор: gbrain   
Дата:   22-06-12 18:43

Пак петъчна... [smilie18] [smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   22-06-12 20:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: вальо   
Дата:   22-06-12 20:49

курс не ти трябва, хабене на пари и време, поснимай различни обекти и различни ситуации, ще натрупаш опит и собствен усет

Автор: asahi   
Дата:   22-06-12 20:59

Има и труден начин, разбира се.

Автор: Jim__Beam   
Дата:   22-06-12 21:02

.. Ако беше мъжко , да сте го изели до сега .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: malakar   
Дата:   22-06-12 23:09

Ако мислиш да се занимаваш с това - задължително курс. След курса много снимане. Намери някой, който да ти помага, да обсъждате технически и артистични страни на фотографията като цяло и на конкретни снимки - твои и на утвърдени автори. Научи се да мислиш преди докато снимаш и всичко ще стане.

Автор: gbrain   
Дата:   23-06-12 08:38

Канончето SX230 HS, не е зле, но батерията може да падне за 2-3 часа снимане.. при това при изключен GPS (аз не го включвам, не ми трябва).

Обаче искам да си призная тук, пред всички (понеже много тръбях, че ми трябва малък и лек апарат) - Е*АЛ съм му мамата на малките тела и леки сапунерки, истината е ГОЛЕМИ ХапарЯти (дслр-и), защото са ми много много по-удобни за работа, въпреки теглото им!

Плиийз форгив миии, форумци[smilie21] [thankyou]

...а да ОПТИЧЕН визьор (поне 95% покритие) РУлезз!!

Публикацията е редактирана (23-06-12 08:39)

Автор: pefoto01   
Дата:   23-06-12 11:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: malakar   
Дата:   23-06-12 16:41

offtopic:

gbrain, пази се, до 3 минути ще ти се стовари hotsnail с неговото сони некс и си дотам [beer]

Автор: alphatier   
Дата:   23-06-12 16:48

Не,не само hotsnail не,че темата отиде пак 10 стр. [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »