Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимане на концерт
Автор: matasel   
Дата:   25-04-12 09:47

Здравейте,
Днес мисля да се "бондна" на концерта на Бонд. До тук добре. Но ми се иска да снимам - с турбосапунер без никакъв шум. Но на билета е записано, че не може. До тук въпроси няма.
Та въпросът ми е: Какво може да ми се случи на практика, ако все пак снимам и това не остане незабелязано за пазителите на авторските права. Благодаря ВИ предварително.[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимане на концерт
Автор: pumabg   
Дата:   25-04-12 09:52

Могат да те накарат да си изтриеш снимките.. Но с турбосапунер не е сигурно дали въобще ще има нещо за триене [smilie3]

Автор: Tenebrus   
Дата:   25-04-12 09:57

[smilie18]
"турбо сапунер без никакъв шум".

Турбосапунера D4 [smilie18]

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   25-04-12 10:15

Хммм...
Май ставаше въпрос за шум от затвора, тихичко с една дума [smile]

Автор: jivkojj   
Дата:   25-04-12 10:49

В youtube няма ли вече някой, който да го е качил въпросния запис? [smilie11]
Аз бих предпочел да се насладя на изживяването.

Автор: asahi   
Дата:   25-04-12 11:00

Вкарай си апаратчето, изгледай си концерта почти до края, а когато започнат бисове и екзалтации иди отпред и без да се набиваш много на очи си нащракай кадрите.

Дата:   25-04-12 13:27

Благодаря,
Да, ставаше въпрос за липса на механичен шум от затвора. Още повече, че ми се иска да снимам Full HD видео. Така шум съвсем няма да предизвиквам.
А наслаждаването си е наслаждаване, снимането снимане. Той апаратът сам си снима.
Асахи, аз съм на втория облак при ангелчетата, а от там без делтаплан трудно мога да стигна до сцената. А делтаплан не стига че нямам, но наистина ще ми бъде много трудно да го внеса в залата дори и да имах.[smilie5]
Някой все пак има ли основание да ми конфискува турбото или ако се запънат може да се размине само с триене на заснетото?

Дата:   25-04-12 13:43

Нищо не могат да ти конфискуват. Най-много картата, но и това надали.

Дата:   25-04-12 13:52

От втория облак трудно ще снимаш. По някое време се премести напред. Светещият дисплей ще те издаде, така че го имай из-пред-вид.

Дата:   25-04-12 13:54

Асахи, сапунерът е 30Х Optical (720мм еквивалентно), а дисплея се гаси.

Автор: MarinY   
Дата:   25-04-12 16:20

Би трябвало някъде да са изписани изискванията. Интернет страница на залата, на организатора?
Обикновено имат забрана за СЛР с обектив по-дълъг (не фокусно разстояние, а дължина) от 10см или "разтягащ се" [smilie18]. Понякога и сапунерките са забранени.
Никога не могат да ти го конфискуват. Е, зависи коя е охранителната фирма.
Клип, почти не става. Качеството на музиката е ужасно, особено в комбинация с писъците на припадащите девойки.

По-добре се кефи на концерта.
Само веднъж успях да направя свестни кадри, като редови зрител с билет, но бях в т.н. "circle of faith" (ограничена зона пред самата сцена), където сигмата 50/1.4 (под 10см дължина)[smilie3], се справи прекрасно.
[beer]

Автор: amplified   
Дата:   25-04-12 16:26

На концерт, на който смяташ да се забавляваш, фотоапаратът пречи [smilie24]

Автор: dau   
Дата:   25-04-12 16:46

Не могат да ти го конфискуват, но могат да те изгонят...
ама горе от 9-та глуха и като не бляскаш няма никакви проблеми, снимай си спокойно, просто уважавай хората и ограниченията, които те са поставили [smilie24]

Автор: BoneFletcher   
Дата:   25-04-12 16:47

За приблизително 2000лв можеш да се уредиш най-отпред! Ако искаш снимаш с GSM, ако искаш снимаш с DSLR, ако искаш снимаш с хаси. Преди това обаче подписваш договор, с който не можеш да публикуваш нито във форума, нито във фейса, нито да правиш изложби, без допълнително споразумение... На практика все едно снимките са техни, а ти все едно получаваш копие, което можеш да си разглеждаш сам. Вероятно светкавица ще ти бъде забранено да ползваш. [smile]. При неспазване на договора изхвърчаш от залата, без връщане на парите. Ако е записано в договора, може и техниката да ти вземат. При нарушаване на авторски права - съд.

Дата:   25-04-12 16:56

Не искам да издребнявам, но как на концерт ще чуят звука на затвора. Или музиката е слаба (и макар да е Бонд, надали ще е така) или затвора е за ремонт [smilie18]

Автор: krist   
Дата:   25-04-12 17:38

зависи от концерта. преди две години на Торд Густавсен Трио на първия ред по средата бяхме с апарати аз и един тиквундер, дето го мяркам и по други концерти. тъй като концертът се записваше, организаторите помолиха да се снима само в моментите, когато музиката е силна. и оня батьо кат започна - в най-тихите пасажи, когато в залата е потчи пълна тишина - прас, прас с огледалото.. три пъти идваха да му правят забележка, а аз се чудех де да се дяна щото отдалече не се разбираше кой от двамата праи глупостите

Автор: pbg   
Дата:   25-04-12 17:40

Снимай. Ако те хванат и те накарат да триеш - трий. После има програмки за възстановяване на изтритото.[smilie24]

Дата:   25-04-12 22:56

Благодаря отново на всички отзовали се[smile]. Ходих, чух, видях и.... не снимах. В последния момент реших да не нося нищо, дори и малката сапунерка, която по принцип е винаги с мен.
А в залата народа снимаше, кой с каквото има.
Но най-големите майстори снимаха със сапунерки и с ГСМ-и и то със светкавица и то от 50-60 и повече метра. Само не разбрах дали бяха сложили 1 милион ISO или пък бяха взели светкавици от спотърите, но със сигурност снимките са им за албум.[smilie5]

Дата:   25-04-12 23:29

Те и на плажа така снимат, стига някой да ги зарази с идеята.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »