Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте! Нова съм във форума и предварително се извинявам за предстоящата невежест. Решила съм да мина към DSRL фотоапаратите. Според възможностите ми съм се насочила към Canon 550D. Любител съм и обожавам макрото, то е моята слабост.
Около две седмици чета и се спрях на следните макрообективи:
1. Sigma 70mm f/2.8 EX DG Macro
2. Tamron 90mm F/2.8
Въпроса ми е кой от двата обектива е максимално съвместим с матрицата на Canon 550D?
Ако и двата не са подходящи, евентуално да ми препоръчате.
Предварително благодаря!
И двата обектива са ОК за 550Д и са отлични оптически. Тамронът е малко "по-кекав" като изработка, но оптически е много добър.
Може да погледнеш също и Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro - също е отличен избор. А и Canon EF 100mm f/2.8 Macro - старият вариант, без стабилизация. Малко е по скъп, ама втора ръка в базара го има на добра цена.
Всъщност зависи какво ще искаш да снимаш основно- ако ще са движещи се буболечки- гледай да е по-дълго, примерно 90-100мм. Ако са неподвижни обекти- няма значение.
Успех
Имал съм Canon EF 100/2.8 и EF-S 60/2.8, в момента имам Sigma 70/2.8, само че на никонски байонет. По мое мнение - Sigma-та е най-остър от всичките. Но като цяло бих избрал EF-S 60/2.8 . Достатъчно остър е, практически няма дисторсии и хроматични аберации, добро цветопредаване, компактни размери, мащаб 1:1 без допълнителни приспособления, вътрешен фокус, бърз и точен автофокус, сравнително малко фокусно разстояние, което позволява снимане без размазване при малко по-ниски скорости.
И най-евтин от всичките - по около 500-550 лв втора ръка.
Честно казано бих искала, ако може(поне на първо време) да мога с един макрообектив да снимам почти всички възможности :). Много благодаря за бързия отговор! Ще видя и останалите :)