Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте.Наскоро си закупих този синхронизатор http://dynaphos.com/product.php?c=11&sc=139&id=1406 и първоначално работеше добре,но една вечер почна да прави проблеми.От 20 кадъра само 15 светкавицата бе задействана(като винаги гледах дали е готова за нова снимка) ,а от тези 15 кадъра само в 1,2 светлината бе уловена от апарата ми Никон Д90(светкавицата е СБ-800).Направих снимки удома си и ги пратих на динафос и те ме помолиха да отида до офиса им и да демострирам пред тях.Отидох и демонстрирах,като пред тях ЕСТЕСТВЕНО всичко беше наред(АЗ ТЕСТВАХ).Така..същия ден всичко си беше наред,но сега пак почнах да тествам в нас и ми прави същите проблеми.Снимам на максимална синхронна скорост от 1/200 на менюъл на светкавицата,която е с почти нови батерии ,както и апарата,както и устройствата на синхронизатора.Ето и кадрите,които направих преди 5 минути: https://photo-forum.net/static/forum/2012-03/xeup7657.JPG
Повечето от кадрите са като четвъртия,ако съм в среда в която няма естествена светлина,както е в момента.От 10,поне 1,2 са като първия..т.е. хваща светлината.Съвети ?
То проблемът не е в 1/200, а в това, че има някои от снимките, които са наполовина експонирани. Това е проблем в скоростта, очевидно, но ме съмнява да не би да си забравил включен bracketing режима.
ами ще тествам и ще кажа,НО,когато им изпратих две снимки те бяха едната изцяло осветена,а другата изцяло без светлина от светкавицата..и двете снимки бяха снимани на 1/60..един вид е безсмислено да правя опит сега,НО ако държите..
Така или иначе ползвам командъра,ползвах и другите модове..те нямат значение,поне така ми казаха от динафос..забравям апарата,когато светкавицата е отделена от него..всичко се контролира от светкавицата..и пак сработва
Ако там работи идеално, имам съмнение за силни радиосмущения у вас. На 2.4 GHz работят и разните WiFi и като нищо може да се получава някаква интерференция помежду им. Направи проби навън, на открито или просто на друго място.
ами точно когато ми направи за пръв път проблем бях навън..бях пред народната библиотека до СУ в София,ако има значение де.И аз си го мислех това за смущението,но в упътването пише ,че това е почти невъзможно...
Вземи назаем и други синхронизатори и пробвай с тях. Целта е да локализираш дали проблемът е в синхронизатора или във фотоапарата или в начина, по който определен синхронизатор си говори с твоя фотоапарат.
Провери си наистина батериите с волтметър. Нали си с алкални 1.5 волта? Моите синхронизатори са други, но паднат ли под 1.2 волта забравям за каквато и да е синхронизация.
Освен това за проба сложи wake-up режима на апарата 30 минути. Така ще има постоянна връзка между трансмитера и ресийвъра и би трябвало поне тогава да нямаш проблеми. Естествено батериите така ще дадат бързо фира. Така подкарах тригери за Канон на Д90.
Батериите на трансмитъра ми показа 1.49(на 2те батерии) а на ресиивъра 1.46(и на двете) ,въпреки ,че не знам въобще как се работи с волтметър и сега за пръв път го пуснах..мисля успешно :D