Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 40d vs fuji s5 pro
Автор: fort_europa   
Дата:   26-02-12 16:43

Посъветвайте ме кой от двата модела да избера предеимно за пеизажни снимки ? и доколко фужито има проблеми при по ниска осветеност

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 40d vs fuji s5 pro
Автор: imitev   
Дата:   26-02-12 16:48

За пейзажи канона има повече пиксели...

Дата:   26-02-12 17:09

Pls притежателите на такива тела ако неги затуднява да сложат по 1-2 снимки. Предварително благодаря

Автор: cameraman   
Дата:   26-02-12 17:25

Всички снимки в моя профил от последните 4 години са с 40д

Дата:   26-02-12 17:27

Колегата има Фуджи, аз имам 40Д.

Не бих си взел фуджи. Много е бавно. Големи RAF. Трябва да конвертираш само с фирмения конвертор, другите не вършат добра работа.

Резолюцията му е ниска.

На 400 исо шуми доста.

Автор: cameraman   
Дата:   26-02-12 17:30

40д е хубава камера
4 години след своя дебют е използваема и се превръща в легендарен модел.

Публикацията е редактирана (26-02-12 18:17)

Автор: didesignbg   
Дата:   26-02-12 17:31

https://photo-forum.net/static/site_pics/198/d_1228313190_belogradchk1.jpg

https://photo-forum.net/static/site_pics/154/i_1228400687_1227177937_kieb5463_DSCF2540.jpg

Fuji S5

Дата:   26-02-12 17:40

Питам ви защото ми предлагат тяло Fuji за 700 лева и много се замислям ;ь Помагаите !

Автор: Jim__Beam   
Дата:   26-02-12 17:50

.. тия Фуджи не праеха ли аудио касетки .... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

8$ беше кутията /10 бр./ в Кореком ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

П.П. ... без да съм фотограВ ...... и в моя профил почти всичко е с 40Д ..... има и няколко пейзажа .... [beer] [beer]

Автор: i7   
Дата:   26-02-12 19:56

Взимай канона. Значително по - добър е ! фуджито прави некомпресирани снимки когато снима в суров формат. Това забавя записването има върху картата. Разликата с канона в това отношение е значителна. Може да ти се наложи да чакаш 5-10 сек за да видиш 5-те снимки които си направил. При това ще трябва да снимаш в суров и JPG формат за да видиш резултата на екрана. Проблемите не свършват до там. Хубавото на фуджито е, че работи с Никонски обективи. Лошото на фуджито е, че Никон правят значително по - добри тела. Скоро гледах двете тела в действие едно до друго. За мен няма място за колебание - Канона.

Публикацията е редактирана (26-02-12 19:58)

Автор: emoXide   
Дата:   26-02-12 20:06

аз да ти кажа пич, отсега го имай предвид, че ако искаш да ползваш FUJIFILM S5Pro за снимки на тъмно не е желателно да му вдигаш ISO над 400. При ISO100 динамичният обхват му е най-голям, а и дигиталният шум е най-нисък. Поносим е за моя вкус до ISO400. Няма цветен а момохромен, който стои като бели зърна и силно яде от детайлите които и без това са едва 6мп.

Дата:   26-02-12 20:13

i7 говориш глупости. И от снимане в *.RAF се преглежда на екрана на апарата, ама само там. На компа не всички програми ще ти отворят снимката адекватно с пълната динамика. Но факт е, че бавно действа с тлъстите си файлове. Предимството е, че толкова много материал улавя, че дори и в *.JPEG доста носи на обработка, а в *.RAF просто виждаш само върха на айсберга на екрана, докато не почнеш да го ровиш...

ако все пак се спреш на това, ще ти пратя по Skype Hyper Utility 3, в ISO формат, да си го изпечеш на диск или да го завъртиш като виртуално CD през DAEMON Tools.

Аз продадох моето S5 именно заради ниската резолюция от 6Мп ,поради мудната оперативност и за 920лв. + батриен грип. Ако бе истински 12Мп и с тези характеристики никога не бих го продал а да си го ползвам за пейзажи и архитектура именно. Не за подценяване е че с оригиналната си батерия прави не повече от 300RAF така че имай предвид ако ти трябва за сериозно снимане от де ще му вземеш допълнителни батерии или батериен грип, с 6бр. АА батерии.

Сега съм с едно сапунерче FUJI X10 и да ти кажа честно е доста по-способно като пъргавина от старият динозавър. Праска си 18-19Мб RAF-чета и серийни снимки по 7броя на пълна резолюция. И като фокусиране понякога е доста по-бързо, денем.

Публикацията е редактирана (26-02-12 20:22)

Автор: krist   
Дата:   26-02-12 23:56

и аз преди два дни точно видях пряка борба между двата само че при портрет.. е, резултатът не беше в полза на канона[smilie18] на мен фуджито ми харесва и на исо800, и не е 6, а 8мп реалната му резолюция.. за финал, с фуджито можеш да снимаш в много по-контрастни условия, без да загубиш детайл в сенките или хайлайтите, което при пейзаж е важно.

Публикацията е редактирана (26-02-12 23:59)

Автор: slav4cho   
Дата:   27-02-12 01:02

За пейзажи смятам,че фуджито е по-добро но пък пикселите идват малко.Смятам че има наистина добра динамика.Обикновено пейзаж се снима на ниско исо така,че не мисля че шума е проблем.В останалите случаи мисля,че канона е по-добър.

Автор: pefoto01   
Дата:   27-02-12 14:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-02-12 14:56

аве хора, fort_europa се ебава яко, чудя се ко му се връзваме...

Автор: Myth   
Дата:   27-02-12 15:15

Като изключим малкото мегапиксели, за пейзажи фуджито е по-добро :-) лично мнение....
Бавно било, при пейзажите бързам ли някъде, шумно било, някой снима ли пейзажи на повече от 100 до 400 ИСО? Ама що не поговорим за динамиката на Фуджито....охххххххх

Дата:   27-02-12 17:09

И всле пак взех Fujito :) дано несъжалявам Прървите ми впечатленя са, че се справя ужасно на по тъмно ;/

Дата:   27-02-12 17:13

Дет се вика - нали ти казахме [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Честито!

Сега остава да му вземеш една никонска 50ка 1.8 си си ти.

Автор: didesignbg   
Дата:   27-02-12 17:19

Честито има една дълга тема Фуджи с5 про
Може пък и да ти е полезна. За протокола хронологично д300 е първата никонска камера, която може да претендира, че се справя по-добре на тъмно.

Автор: Myth   
Дата:   27-02-12 18:14

Нали говорим за пейзажи, в крайна сметка?

Автор: J0R0   
Дата:   27-02-12 18:47

И двата апарата са чудесни, като всеки има различни предимства.
Фуджито има ненадмината динамика. Много добър и точен следящ АФ.
Здраво и прахо-водо защитено тяло.
Канона има повече резолюция, лайф вю, почистване на сензора и т.н. глезотийки. Много по-бърз е Канона, много по-репортерски. Серийната му снимка е 6.5 к/с срещу 3 на фуджито. Роу-а му е компресиран и по-малък...
Втората снимка, по далечната, е ей тази моя снимка. Правена е с Фуджи С5 и не беше проблем да бъде разпъната в размер 1.80х1.20
Който и от двата да вземеш, все няма да съжаляваш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »