Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Широка дилема за кроп тяло Canon
Автор: S.Lazarov   
Дата:   21-02-12 20:32

Здравейте,
От известно време насам имам дилема относно избор на обектив в широките граници, т.е. 11 до към 17мм. Спрял съм се на няколко обектива, за които изчетох доста - за някои добри неща, за други не чак толкова, но продължавам да се чудя кой би бил правилният избор. Трябва ми широко за снимки в затворени помещения, снимки със светкавици и снимки на открито. Прецених, че обективът може да не е толкова светъл и се спрях на няколко варианта, кажете мнение или пък друго предложение, ценовото ограничение е ясно - малко над осемстотин. [smile]

Токина 11-16/ф2.8
Токина 12-24/ф4
Канон 17-40/ф4

или пък някой друг, който съм пропуснал като възможност...

А кропката е Канон 40д. [shtrak]

Ще ми се да пробвам всеки един от тях, но просто няма как да стане, затова гледам да насоча вниманието си към един и ако намеря възможност да го тествам. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Широка дилема за кроп тяло Canon
Автор: cameraman   
Дата:   21-02-12 21:10

Ми те и трите са различни... единия е не толкова широк и тъмен, но става и за ФФ... А другите два са по-широки за кроп... ако аз бих взел 11-16 ако е само за широко на кроп... но ако е за работно муле- ежедневен обектив- тогава бих избрал Тамрон 17-50/2,8 или TOKINA AT-X 165 PRO DX 16-50mm F2.8 a 11-16 е естествения преход към тези двата.
Аз бях комплектовал моето 40Д с Тамрончето и го ползвах с голямо удоволствие... Нямам никакви забележки... Но токината има по-добра механика.

Автор: Villysweety   
Дата:   21-02-12 21:21

А защо не и този ;)
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM

Автор: imarinov10   
Дата:   21-02-12 21:37

Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM [smilie24] [smilie24] [smilie24] [cool] [cool] [cool]

Автор: lumix   
Дата:   21-02-12 21:42

Аз имам от 2 месеца този:
Sigma AF 10-20mm f/4-5.6 DC EX HSM

http://joro.photo-forum.net/test/sigma10-20.jpg

...и почти не го свалям от апарата!
Ето и ревюто на Жоро:

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=37

основните предимства и недостатъци:

+ Много добро съотношение между цена и качество

+ Висока острота по цялото поле и при всички бленди

+ Точен, бърз и безшумен АФ

+ Минимални хроматични аберации

+ Минимална, незабележима дисторсия

+ Добро цветопредаване и контраст

+ Масивно, тежко тяло

- тъмен

- При максимално отворена бленда и максимално широкоъгълна позиция на вариото остротата по краищата леко пада.

Автор: gmir   
Дата:   21-02-12 21:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kjey   
Дата:   21-02-12 22:12

Един глас за Токина 11-16/2.8 - ползвам такъв точно на 40D[shtrak]
Остър с висока резол'ция и много добра изработка[smilie24]

Автор: Canon   
Дата:   21-02-12 23:30

Имаше скоро тема за подобни широки обективи - аз лично бих ти препоръчал 8-16 мм на Сигма. Не коментирам ценовите ти ограничения, а само качествата на оптиката - просто е класен обектив, едно от уникалните решения в този фокусен интервал.
От 14 мм нагоре е използваем дори за фулфрейм - покрива цялото поле и не се вижда сенника.
Резолюция доста над средното, хроматични - минимални, дори за капризните сток вюъри е безпроблемен.

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/116974/116974,1303742346,1/stock-photo-place-set

Снимано е на фулфрейм с Canon 5dMK2 @ 16mm, ф/5.6

Нямам представа дали има налична бройка в България за Канон байонет, за да си го тестваш - виж юзера SD на лични.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »