Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фина настройка на фокуса при Nikon D 300/s
Автор: da.fo   
Дата:   18-02-12 20:21

Имам Nikon D 300S и 6 Nikkor-ски обектива. Отделих малко време и започнах тестове във връзка с фокуса. Оказа се , че ако съм педант то всичките ми 6 обектива имат различно положение на идеалния фокус по скалата "+""-"20. Варира от -2 до +3 единици. Интересно ми е другите собственици на Nikon D300/s дали по същия начин техните обективи са със "собствено" мнение по въпроса за фокуса. Предполагам , че и при Д 7000 и Д 700 може да го има същия проблем, останалите се надяват на късмет при покупката на обективи. Благодаря на отзовалите се !!!

Отговори на това съобщение
 Re: Фина настройка на фокуса при Nikon D 300/s
Автор: pumabg   
Дата:   18-02-12 20:36

И при мен го има това не се коси [smilie3] Даже си късметлия с тия -2 +3

Дата:   18-02-12 20:44

Не, не се кося - исках да разбера до колко е съвършено производството на съвременните фототела. Казваш , че съм късметлия с моите -2,+3 единици - може би защото аз съм само с Nikkor-и [smilie11]

Автор: mugen   
Дата:   18-02-12 20:50

da.fo това винаги го е имало и ще го има с d/SLR-и, просто преди на филм е било трудно уловимо, сега щракаш и веднага виждаш къде е фокуса, по-трудно е за производителите - връщат се тела, обективи, трябва да мислят AF насройки и т.н. [smilie5]

Публикацията е редактирана (18-02-12 20:50)

Дата:   18-02-12 20:50

И аз съм с Никори ама се тая. Не си мисли, че само Сигма има такива проблеми! [smile]

Дата:   18-02-12 20:55

pumabg,
исках да кажа , че може би с Nikkor-те е по малко отклонението. Може би тези които сте със Сигма, Токина, Тамрон ще споделите, колко единици е със "чуждите" марки.

Дата:   18-02-12 21:13

С Никорската 35-та имах най много отклонение в порядъка на +13 +15
Със Сигма 17-70 нямах отклонения във фокусът! Със Сигма 150-500 така и не успях да направя читави тестове, но отклоненията бяха минимални ... Друг е въпроса, че там би ми било трудно да си го настроя сам от тялото, имайки в предвид големият диапазон.
Така че нещата въобще не са в полза на Никорите [smile]

Автор: Suggs   
Дата:   19-02-12 07:47

Моя D7000 го ползвах с:
- 18-105VR - без корекция;
- 35/1.8G - без корекция;
- Sigma 70/2.8 macro - без корекция;
- 50/1.8D - -0.3 .
Така че не се опитвай да си самодокажеш принципа "Никорите са добре, другите марки - не" [smile] .

Автор: pefoto01   
Дата:   19-02-12 09:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-02-12 11:53

Suggs,
"Така че не се опитвай да си самодокажеш принципа "Никорите са добре, другите марки - не"

Въобще не си самодоказвам , след като моите и 6те обектива се нуждаят от корекция. Pumabg по горе писа , че съм късметлия с тези -2+3 корекции и сметнах , че може би марковите обективи се доближават максимално до техните тела.
Кои канонски тела от същия клас имат тази корекция и дали и те са на "същото положение" ?

Автор: yoyof1   
Дата:   19-02-12 16:41

Човъркаме една мисъл.
Телета с корекция D300/s и D7000, си ползват тази благинка! А какво се случва с телета, който нямат D5100???
Нима по-ниския калса са по-добри в този аспект? И при тях фокоса е "бръснач"?
Защо?

п.с. D7000 - 16-85, без корекция или аз не виждам нужда от тъкава!

Дата:   19-02-12 18:13

При по малкия клас - на късмет , или изпращане в Никон сервиза , където настройват безплатно [smilie24] но само към един обектив [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »