Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DSLR като web-camera?
Автор: ioio55   
Дата:   11-02-12 17:19

Налага ми се да правя уебинар на сериозно ниво и трябва да вържа камера да предава към компютър.От няколко човека вече чувам че по-добре да се вземе ДСЛР защото видеокамера с такава оптика струва много-по скъпо, а и аз мисля така.Сигурно ще се налага да взимам под наем така че ми трябва и съвет за модел.

Четох обаче че апарата загрявал при продължителна работа и че батерията бързо се хабяла.

Ако някой е ползвал DSLR така нека сподели впечатления, евентуални проблеми, софтуер и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: DSLR като web-camera?
Автор: joktar   
Дата:   11-02-12 17:24

лелееееее... мъка... http://www.multirama.bg/product/10355/ueb-kamera-microsoft-lifecam-studio.html
реши си проблема ефтино... другото нема сми... [smilie7]

Автор: jivkojj   
Дата:   11-02-12 17:28

joktar [smilie24]

Дата:   11-02-12 17:58

Камерката изглежда читава но проблема е че реално уебинара няма да предава човек пред компа а с камерата ще се ходи, ще се зумира и т.н. така че ще трябва нещо по-сериозно.

Автор: s.lazarov   
Дата:   11-02-12 17:58

Някой сериозно те е излъгал или не разбира за какво иде реч... Видеото на DSLR апаратите стана на добро ниво преди около 2 години някъде. Това ще рече, че ако искаш да си купиш DSLR с хубаво видео, като например Canon EOS 5D MkII, ще трябва да отделиш между 2500-3500лв., взависимост от състоянието. Провери цените за уеб камерите, с добро качество около 5мп например - с пъти по-евтино решение, а и ще е много по-лесно и удобно.
Успех! [smile]

Дата:   11-02-12 18:03

Явно не е станало ясно от обяснението ми.Това "уеб" за камерата идва от това че реално записа на сигнала(ако изобщо се записва) ще се извършва на компютъра а не на самата камера, НО ми трябва качеството което дава оптиката и матрицата на DSLR-а

Автор: ludiakolio   
Дата:   15-02-12 22:01

Хората ти го казаха,купи си камера,не дизел.

Всичко вече се записва на компа.

Автор: tonal   
Дата:   15-02-12 22:17

има камери за видеонаблюдение от висок клас с добра сменяема оптика и качествени матрици, по-добре се насочи натам
Г серията на канон мисля че имаше възможност на видеонаблюдение през техния си софтуер. Правил съм го с Г2 а от тогава много вода изтече.[beer]

Автор: musmula   
Дата:   16-02-12 05:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: imitev   
Дата:   16-02-12 08:57

Семинар, обаче през интернет...

Автор: ludiakolio   
Дата:   16-02-12 20:24

Стига с тия канони ,камерата е Сони или Панасоник от познатите марки.Другото е копирано от горните две.[beer]

Автор: ando   
Дата:   16-02-12 20:38

А защо за уебинар ти трябва качеството на матрицата на DSLR? Плитък DOF ли ще гониш? Според мен за уебинар е съвсем достатъчно една обикновена видеокамера от нисък клас + аналогов кепчър - всичко на всичко от 100 до 200лв.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »