Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Отново въпрос за почистването на сензор
Автор: BorislavKostov   
Дата:   15-02-12 11:24

Добра идея ли е да се използва течността за почистване на оптика от комплекта на giottos за почистване на сензор? Разбира се в комплект с тупфер Photosol Sensor Swab . Или все пак да заложа на почистваща течност Photosol? Ако да - Eclipse или E2, при положение, че са на една цена? Камерата е 40D, не знам какво е покритието на сензора.

Отговори на това съобщение
 Re: Отново въпрос за почистването на сензор
Автор: victory13   
Дата:   15-02-12 11:27

не е добра идея
е2

Автор: e-design   
Дата:   15-02-12 11:53

иди най-добре при Борко - фото ФОБО да ти даде акъл или да я почисти качествено.

Автор: deathzone   
Дата:   15-02-12 11:57

Защо да не е добра идея? Лично аз съм почиствал вече доста камери точно по този начин. Никакви грижи.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   15-02-12 15:34

BorislavKostov купи си този комплект от Павилиона- сега е на половин цена и си чисти спокойно матричката.[smilie24]

Дата:   15-02-12 16:53

Благодаря за отговорите, не чух аргументирано мнение за или против течността за оптика в този случай.

GOSPODIN, по-скоро бих взел този комплект, тъй като ми трябват шпатули type 2 (за APS-C матрици).

Дата:   15-02-12 17:20

Не разбирам какво аргументирано мнение очакваш при положение че призводителя си е указал коя течност за какво се ползва. Можеш да слагаш каквато течност искаш, включително вино и ракия, не бих ти противоречал аргументирано...
По отношение на комплекта си вземи 100 кърпички, шише Е2 /или друг аргументиран твой избор/, и една шпатулка по размер на сензора... По-ефективно ще е от посочения от теб комплект, а и ще чистиш много време...
Успех [shtrak]

Автор: ZENON   
Дата:   15-02-12 17:37

От неполепнала прах по матрицата и наоколо се чисти с "прахосмукачка", ако имаш прах дето не може да се изсмуче, тогава с препарати и шпатули.

Автор: zbonev   
Дата:   15-02-12 19:53

Е2; иначе става и с чист изопропилов спирт, който може да се купи в бутилка от 1л. от База Нова в Западна промишлена зона във Варна.

Автор: vaskoto1   
Дата:   15-02-12 20:10

честно от това с течностите ме е шубе...
току що, след голямо ходене по мъките, че и в профайлд (където хората отказаха да ми вземат пари-много коректно от тяхна страна!) мисля че успях с прахосмукачката и една мека четчица за обективи и малко набран страх-да си почистя апарата. казвам апарата, защото бях уакал целия мирърбокс с една...салфетка... тъп, та свири![smilie9]
ето ви един много полезен сайт:
http://www.cleaningdigitalcameras.com/index.html

Дата:   16-02-12 09:06

Апарата има система за почистване. При нормални снимки прах не се вижда, но когато снимам макро (увеличение 1.85х, примерно), се виждат доста прашинки. При 3.7х положението става зловещо. Не, че кадрите са неизползваеми, но все пак е досадно. С духалка не можах да реша проблема, а и мисля, че системата за почистване и без това е по-ефективна от духалката. Затова и прибягвам до механична намеса. Благодаря отново за помощта [smile]

Автор: tziko   
Дата:   16-02-12 09:56

Мда, за макро си трябва идеално чиста матрица. Аз като си купих макрото и направих кадър на минимално предметно и Ф36, направо щях да падна от стола, като видях на кво прилича матрицата[smilie18]. Ама още не съм я чистил, да си седи така с мизерията [smilie18]

Автор: compur   
Дата:   16-02-12 11:09

ето едно "не особено евтино" решение
Delkin Devices DD/SS-SCOPE 2 Sensor Scope
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/249994100001.html

Публикацията е редактирана (16-02-12 19:11)

Дата:   23-02-12 11:12

в крайна сметка, след известни размишления и колебания си взех
ТОЗИ кит и днес го сефтосах. резултата е добър и съм много доволен. понеже го правих сефте-поизразходих мат'рял за около 2-3 почиствания, но в крайна сметка съм само с 2 малки прашинки на сензора (писна ми). препоръчвам. прегледайте няколко клипчета как се чисти сензора и сте вие-нищо сложно няма (поне трябва да можеш с двете си ръце да си откриеш задника, най малкото...).[cool]

Дата:   23-02-12 17:25

В описанието на продукта е указано, че този еклипс е за оптика !
А и не виждам да е Е2, който е за сензор.

Дата:   24-02-12 09:36

не виждаш, но е Е2. моя сензор е почистен с това и няма проблем. споделям личен опит-от там нататък, кой какво го глава учи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »