Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нужда от помощ :)
Автор: m0nty   
Дата:   12-02-12 13:35

Здравейте имам следният може би за някой хора тъп въпрос но аз съм силно озадачен.Снимам с Canon 500d, и вчера вечерта снимах с допълнителна светкавица известно време, след като я свалих и превключих на автоматичен режим и натиснах спусъка леко за да фокусирам очаквайки да се отвори светкавицата поради ниската осветеност но това не се случи... На който и режим да се опитам да я включа, не се получаваше нито автоматично нито с бутон- а отстрани. Проверих и настройките от менюто но и от там не успях да се оправя. Ако някой има знае как да ми помогне ще съм му много благодарен :) !

Отговори на това съобщение
 Re: Нужда от помощ :)
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   12-02-12 14:35

Има ли някакво капаче на чехълчето отгоре? Или останали (изкривени) контакти, които да лъжат камерата, че има закачена външна светкавица?
Каноните, с които съм снимал не отварят вградената светкавичка, когато има закачена външна. Съответно, ако имаш поставено капаче горе в чехълчето го отчита като поставена светкавица и пак не отваря вградената. Ако са включени/разделени контактите по които разбира това (не съм се до сега заглеждал, нито замислял) може и да се заблуждава. За разлика от това Никончетата не проверяват точно по този начин, затова и с капачета горе на чехълчето може да се отваря вградената светкавичка.
Та моя съвет е - поогледай чехълчето, може би - постави и свали отново външната светкавичка.

Re: Нужда от помощ :)
Автор: bordon   
Дата:   12-02-12 16:27

След като провериш горното мнение, разгледай пак менюто, конкретните настройки и възможностите на камерата за работа с външна/вътрешна светкавица в различните режими.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »