Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Искам критика
Автор: aab72aab   
Дата:   31-01-12 18:45

Снимам предимно пейзажи, ще ми се да качвам снимки някъде, където вместо "добре, браво, ууу" да могат да коментират за качеството на снимката, за компузицията за техниката на снимане, абе колко по- критично по- добре.

Отговори на това съобщение
 Re: Искам критика
Автор: asahi   
Дата:   31-01-12 18:48

За моженето и тук могат, ама не искат. Другаде дали ще искат?
А ако е за едната критичност и тук можем да те подкараме "абе ти що не вземеш този апарат да си го..."
Та така с искането.

Дата:   31-01-12 19:05

а забравих да кажа -не съм мазохис, ценя градивната критика

Автор: shael   
Дата:   31-01-12 19:31

Тук http://www.photosig.com/go/photos
има фотоси с коментари и критика.Дори и да не качиш снимка, можеш да прочетеш доста препоръки.[shtrak]

Автор: steffo   
Дата:   31-01-12 19:37

Веселба!
Публикуваш снимки в един сайт. Получаваш някакви коментари.
Пускаш тема във същият сайт, до същите хора и очакваш други коментари за същите снимки.
Веселба!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   31-01-12 19:39

Ми steffo, ти прочете ли ги коментарите [smile]

Автор: MARLOV   
Дата:   31-01-12 19:53

Лично на мен някои много ми харесват,но за други се чудя защо изобщо си ги качил/визирам пейзажите от ВТ/И малко прекаляваш със сатурацията.

Автор: asahi   
Дата:   31-01-12 20:38

Хвърлих едно око.
Ако снимката не става без обработка, то и с обработка ще е кофти. Цигуларят е добре, но без обработката.

Автор: korn   
Дата:   31-01-12 20:39

На първо място не прекалявай с HDR и сатурацията като цяло

Автор: tzl   
Дата:   31-01-12 21:30

Снимките биват. Аз лично не съм против обрботката, стига да е направена подходящо. Понякога повече обработка е ОК, понякога е твърде много. Понякога без обработка е най-добре.

Сега отделно от обработката... Когато искаш да сложиш няколко неща в кадър в повечето случаи е добре да има доминиращи. В някои от пейзажните снимки липсва. По-точно са сложени 2 еднакво доминиращи неща, защото са красиви и си поискал да ги има в кадър. По-добре снимай 2 отделни снимки с доминиране на едното и после с доминитране на другото и една, където и двете са еднакво доминиращи. После сравни снимките и избери тази, която най-много харесваш.

Примерно тази:
https://photo-forum.net/i/1519378

Ако се снима така, че си доста по-далече от масата и тя заема по-малко място в кадъра, би било по-добре визуално. Така малко тежи.

Иначе се вижда, че си наясно, че е добре да се слагат елементи на преден план, в средата и на заден план.

Публикацията е редактирана (31-01-12 21:32)

Автор: jino   
Дата:   01-02-12 07:39

Като цяло сюжетите ти са скучни.
Мисли творчески.
Бъди по-смел снимай нещо което ти хрумва без да се съобразяваш с това на кой ще му хареса на кой не ,това винаги се оценява.
Гледай снимки , чети хубави книги ,оглеждай се около себе си научи се да "виждаш" ,вдъхновявай се.
Съвсем в началото си и не е коментари това което ти трябва.
Може да мине доста време докато започнеш да усещаш нещата.
Лично аз толкова години се уча и още имам чуството че съм съвсем в началото.[smile]

Дата:   01-02-12 07:45

Бъди широко скроен ,приемай всяка една форма на изкуство ,не поставяй изкуствени бариери пред съзнанието си !
Опитвай от всичко!...

Дата:   01-02-12 08:26

Чувствам се длъжен да благодаря за отделеното време защото за мен е по-важно споделения опит и виждане отколкото четене книги и курсове/казвам по-важно,за мен, а не че едното или другото не е/ ако се прехвърлят критиките под снимките и да се конкретизира за самата снимка, мисля , че ще е идеално полезна критика.

Автор: steffo   
Дата:   01-02-12 09:09

Разбера се, че най-леко е да се налее с фунията. Стига да можеше! Но не може!
Требе четене + мислене + щракане + гледане.
За времето дето ще загубиш да пишеш тука, можеше да прочетеш нещо или да наснимаш 5 кадъра с 10мин мислене преди да снимаш.
"jino - Съвсем в началото си и не е коментари това което ти трябва."

Автор: MauMyHa   
Дата:   01-02-12 09:20

aab72aab
снимам предимно макро[cool] по голяма критика от точките които получавам до сега не съм видял. Вземи да прочотеш някоя друга книжка, разглеждай добре приложените снимки и препрочитай описанието към тях[smilie5]
има и още нещо, за кво снимаш пейзажите за уеб, за националната художествена галерия, за стената, за реклама, за НГ... за фото-форум[smilie11]
Или просто искаш да впечетлиш Станка от жк. "Гео Милев" [smilie5]

Дата:   01-02-12 19:50

Избирам отговор "С" да впечатля кака Станка от "Гео Милев"

Дата:   01-02-12 20:40

Тогава немаш нужда от критика щото вече си готов ,най-вероятно вече си я впечатлил [smilie18]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   01-02-12 21:27

--- ПРЕСАТУРИРАШ ---

... Копни го това и си го сложи под всяка снимка , щом искаш конкретна критика .... [smilie3] [smilie3]

.. И , да не съм чул лоша дума за кака Станка от Редута , стриптизьорката от шкембеджийницата на пазарчето на Ситняково .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Щот са караме за нея ... [smitten] [smitten] [smitten]

Автор: desmes   
Дата:   01-02-12 21:55

Не е ли най-добре да си снимаш , без чак толкова да се впечатляваш какво мислят другите ? ... освен, ако не го правиш заради тяхното мнение [smilie3]

Дата:   02-02-12 07:52

Автор: desmes
Дата: 01-02-12 21:55

Хайде без клишета и малко по-искренно.

Всеки творец има нужда от публика!
Творческия процес е изразяване на самия себе си.Това което носиш вътре такава е и публиката.
Това имах пред вид с горното изречение
"Бъди по-смел снимай нещо което ти хрумва без да се съобразяваш с това на кой ще му хареса на кой не ,това винаги се оценява."

Автор: medunski   
Дата:   02-02-12 22:10

Ето ти критика: "кмпУзиция" се пише с "о". Сори, не се заяждам, просто ми избоде очите...

Автор: pefoto01   
Дата:   02-02-12 23:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »